local

Actualitat > regional


Comparteix


Dilluns, 18 d'abril del 2011

Esquerra, front comú per al consens i respecte mediambiental pels parcs eòlics de l’Alt Empordà

L’eurodiputat Oriol Junqueras afirma que les energies sostenibles són importants, però que no en podem fer un ús indiscriminat


Esquerra ha volgut escenificar avui el suport al territori sobretot pel que fa als parcs eòlics de l’Alt Empordà. L’acte, a Espolla, ha comptat amb la participació de l’eurodiputat Oriol Junqueras, a més del president Regional d’Esquerra, Josep Carrapiço i caps de llista d’Esquerra de l’Alt Empordà.

L’acord del departament d’Economia i Finances 108/2010, d’1 de juny, va aprovar la determinació de les zones de desenvolupament prioritari (ZDP) de parcs eòlics. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat recentment una sentència que paralitza l’aplicació del mapa eòlic aprovat. Un desenllaç que des d’Esquerra ja havíem previst quan el febrer de 2010 demanàvem refer la proposta de les ZDP per ajustar-la a criteris de respecte mediambiental i al necessari consens amb el territori afectat.

La proposa de Zona de desenvolupament prioritari va generar l’oposició frontal d’ajuntaments i entitats del territori que no van ser prou escoltades. Ara podem recuperar allò que no va poder ser el febrer de 2010. La paralització de la tramitació de les ZDP permet guanyar temps per replantejar allò aprovat i tornar a definir-lo a partir d’estudis que ja s’han realitzat.

En aquest darrer sentit disposem d’una eina perfecte per trobar una solució a la problemàtica, que no és altra que el document “Ordenació Territorial dels parcs eòlics de l’Alt Empordà”, que va elaborar l’institut Cerdà per encàrrec de l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consell d’Iniciatives Local per al Medi Ambient de les Comarques Gironines (CILMA).

Aquest estudi tècnic va definir unes àrees concretes del territori per poder desenvolupar el mapa eòlic amb viabilitat i amb consens del territori afectat.

Per aquests motius Esquerra ha presentat la següent proposta de resolució:
1-A deixar sense efecte l’acord pel qual s’aprovava la determinació de les zones de desenvolupament prioritari de parcs eòlics a la comarca de l’Alt Empordà.

2-A encarregar la reformulació de la proposta de ZDP d’acord amb els criteris continguts en l’estudi l’Ordenació territorial dels parcs eòlics a l’Alt Empordà”, que va elaborar l’Institut Cerdà per encàrrec de l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consell d’Iniciatives Local per al Medi Ambient a les comarques gironines.


compartir Agrega   La Tafanera Technorati Delicious Facebook Google


logo
rss