Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dilluns, 18 d'abril de 2011, 11:00

1.500 persones protagonitzen el primer 'lipdub' per la llengua

La Plataforma per la Llengua i 23 associacions d'immigrants l'han elaborat aquest darrer cap de setmana a Barcelona · Vol destacar el paper del català com a eina d'inclusió i cohesió social

La plaça Universitat de Barcelona i la Rambla del Raval han acollit aquest darrer cap de setmana el primer lipdub per la llengua [Facebook], impulsat per la Plataforma per la Llengua i 23 entitats de persones immigrades, al ritme de la cançó "Corren" de Gossos. Vora 1.500 persones hi han participat, en dues sessions, divendres a la plaça Universitat i dissabte al Raval, amb l'objectiu de reivindicar de forma lúdica el paper del català com a eina de cohesió social d'inclusió dels nouvinguts. La gravació ha comptat amb la participació de nombrosos col·lectius de nouvinguts i també de moltes cares conegudes: l'actor i director Joel Joan, els periodistes Xavier Graset i Carles Prats, el grup juvenil Macedònia, que ha creat la coreografia que es va ballar a la plaça Universita, els actors Jordi Martínez i Lina Forero, el Paco i la Ruth de la sèrie Ventdelplà, i Quim Masferrer, dels Teatre de Guerrilla, la cantant Núria Feliu, l'actriu Estel Solé o el cantant i gastrònom Pere Tàpies, entre molts altres.

 

El projecte duu el segell de la productora que va realitzar el "lipdub per la independència" de Vic, que té el rècord mundial d'assistència a un lipdub. Aquesta iniciativa és una nova i original manera de plantejar la campanya "El català, llengua comuna", que les 24 entitats treuen al carrer des de fa sis anys per la diada de Sant Jordi. Aquest any s'ha intentat donar un nou enfocament a la campanya amb la celebració d'aquest lip dub, que, a diferència d'altres iniciatives similars, té una clara finalitat reivindicativa i social: en un context de diversitat lingüística (a casa nostra es parlen més de 250 llengües), el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes, és l'idioma amb el qual volem construir la societat i que tothom pot compartir, per això volem que sigui la llengua comuna.

 

Aquesta iniciativa és una nova manera de plantejar la campanya "El català, llengua comuna", que les 24 entitats treuen al carrer des de fa sis anys per la diada de Sant Jordi. Aquest any s'ha intentat donar un nou enfocament a la campanya amb la celebració d'aquest lip dub, que, a diferència d'altres iniciatives similars, té una clara finalitat reivindicativa i social: en un context de diversitat lingüística (a casa nostra es parlen més de 250 llengües), el català és la llengua que ens uneix a tots i a totes, és l'idioma amb el qual volem construir la societat i que tothom pot compartir, per això volem que sigui la llengua comuna.

Envia Corregeix

666 lectures   3 comentaris

les notícies més...