Dimecres, 11 de maig de 2011 | 12:32
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Imputen a cinc alts càrrecs dels Mossos per encobrir a un grup de narcos

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els van revelar que els seguien
Imputen a cinc alts càrrecs dels Mossos per encobrir a un grup de narcos
04/05/2011 17:28
9mossos-narcos
EP.- El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona ha imputat a un sotsinspector dels Mossos d'esquadra, Antoni Salleras, per presumptament revelar a una banda de narcotraficants que estaven sent vigilats per la seva unitat.
En un auto del 3 de maig, el jutge també ha imputat a dos sergents, dos caps i un agent per suposadament ocultar informació molt rellevant al jutge per protegir a la cúpula del grup de narcos, entre els quals es troba un important confident policial, Manuel Gutiérrez Carbajo, clau en la investigació de la trama de corrupció policial en els prostíbuls Riviera i Saratoga.

Els sis declararan la setmana que ve -els dies 10 i 11-, imputats per omissió del deure de perseguir delictes, ocultació de documents, obstrucció a la justícia i falsedat de document públic, entre d'altres, en un cas en el que ja estan imputats un altre sotsinspector, un cap i un altre agent.

El magistrat considera que alguns membres de la unitat de Mossos ara sota sospita amb capacitat decisòria "presumptament van subvertir l'ordre jeràrquic Autoritat Judicial- Policia Judicial amb la finalitat d'elidir la imputació judicial sobre determinades persones" en ocultar proves decisives.

El jutge es remunta als inicis del cas per una detenció d'un membre de l'organització de narcos, Juan Miguel Bono, per una compravenda de cocaïna realitzada el 28 de maig de 2009, en la qual es van produir certes irregularitats per part de la Guàrdia Civil, i finalment es va encarregar als Mossos que investiguessin.

Teòricament hi havia 50 quilos d'estupefaent a l'interior d'una maleta intervinguda, que, després de les anàlisis químiques, van resultar ser guix i sucre en la seva pràctica totalitat -només un paquet amb 512 grams tenia cocaïna-.

Van ocultar converses

Segons el jutge, la policia catalana no va investigar degudament la relació entre Bono i altres membres de la cúpula de la banda, i va ocultar tres converses transcendentals "de les quals es desprèn amb certa claredat" que el confident Carbajo i els seus còmplices es dedicaven al tràfic de drogues per protegir-los.

La unitat de mossos creada per investigar aquest cas era la mateixa que investigava als prostíbuls Riviera i Saratoga i "vista la ineficàcia" de les seves perquisicions, el jutge va decidir encomanar el cas primer al Servei d'Assumptes Interns de la Guàrdia Civil i posteriorment a la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) dels Mossos.

Ja amb la Guàrdia Civil el cas va avançar, descobrint-se que hi havia mossos implicats relacionats amb els caps de la banda de narcos i, amb l'entrada de la DAI en la investigació, aquesta va patir "un tomb total", segons el jutge, ja que es va esbrinar que el sotscap de la comissaria de Vilanova -que va ser imputat a l'octubre de 2010- cobrava 1.000 euros mensuals del grup criminal per donar-los informació confidencial.
mossaire
04/05/2011
Un sotsinspector i 2 sergents no són "alts càrrecs". I molt menys 2 caporals i 1 agent.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1