Dimecres, 11 de maig de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Llum verda a la renovació de la flota d'autobusos urbans per vehicles híbrids

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Sitges
Llum verda a la renovació de la flota d'autobusos urbans per vehicles híbrids
05/05/2011 12:20
Nuevos autobuses de Sitges
La flota d'autobusos que realitzen el servei urbà de Sitges es renovarà al juny per vehicles nous amb motor híbrid, que combina l'energia elèctrica amb el motor de combustió.
La substitució de tres dels quatre vehicles que actualment realitzen els serveis de les tres línies urbanes contribuirà no només a la modernització del transport sinó que a més ajudarà a reduir les emissions de CO2, en compliment amb la directiva Euro V.

Els vehicles de la marca Castrosua Tempus comptaran amb una capacitat per a 17 persones assegudes i 40 dretes i un espai per a cadires de rodes. Els serveis de la vila seran coberts per 10 xofers i personal administratiu, i es mantindran els recorreguts de les línies així com les parades.

Segons l'enquesta de satisfacció dels usuaris, el servei treu una nota general de 8 sobre 10, i revela que l'estat actual dels vehicles és l’àmbit on hi ha la nota més baixa.

Pel que fa a les tarifes es mantindran les que estan actualment vigents. L'Autoritat del Transport Metropolità és el responsable de decidir en aquesta matèria des que el servei de la vila es va integrar en el sistema tarifari l’any 2008. De fet, la darrera actualització feta per l'ATM va ser amb el canvi d'any, una mesura que es va acompanyar a més de la creació del nou títol de transport per a famílies nombroses i monoparentals amb descomptes de fins al 50%.

Transports Ciutat Comtal TCC, l'empresa que ha portat el servei durant els darrers 12 anys, ha guanyat l'adjudicació del servei aprovada provisionalment pel Ple Municipal aquest dilluns durant la sessió ordinària corresponent al mes d’abril.

També es preveu renovar el servei de transport turístic o singular. L'esperit de la proposta és modernitzar el servei fent-lo arribar fins a primera línia de mar Es tracta d’un servei propi en viles turístiques amb la circulació interna restringida.

El vehicle, que serà descapotable i amb una capacitat per a 34 persones, oferirà un circuit que començaria des de l’estació de trens, passant pels principals aparcaments de la vila fins arribar al Passeig, en una freqüència de 60 minuts en el tram més llarg i una freqüència de 30 en el tram que va des de la Fragata fins a l’Avinguda Sofia. El nou servei s’oferirà del 15 juny a 15 de setembre, al llarg de 12 hores de servei diari. El nou servei representarà també una alternativa a l’ús de vehicle propi, sobretot en les vies que pateixen més aglomeracions en els períodes de vacances. Els sitgetans es podran beneficiar d'un 30% de descompte.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1