Dimecres, 11 de maig de 2011 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero: "Amb Bildu o sense Bildu, ningú s'aprofitarà de les institucions"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
PP i UPN segueixen embrutant la campanya, el PSOE "respecta" al TC
Zapatero: "Amb Bildu o sense Bildu, ningú s'aprofitarà de les institucions"
11/05/2011 09:46
9zapatero en la sesion de control
La campanya segueix embrutant-se amb Bildu. A les crítiques del PP a la seva legalització s'ha sumat Unión del Pueblo Navarro (UPN), el portaveu del qual al Congrés ha preguntat a Zapatero per la legalització de la coalició.
El President no ha entrat en polèmiques, i ha assegurat respectar la sentència del Tribunal Constitucional, per afegir que el paper del Govern ha de ser "que amb Bildu o sense Bildu, no consentir que ningú s'aprofiti de les institucions en favor de la violència".

Al seu judici, es pot "discrepar" i "criticar" de sentències dels tribunals, però el que "no és apropiat" i sí "greu" és "deslegitimar" una sentència del "màxim intèrpret de la Constitució". "Faig una crida general a la responsabilitat sobre el que representa el TC i la tasca que exerceix", ha emfatitzat.

Bildu li dóna la volta

Mentrestant, el cap de llista de Bildu per Guipúscoa i per Zumaia, Iñaki Agirrezabalaga (EA), ha qualificat d'"absurda" la polèmica sorgida per la foto de l'expres d'ETA, Ander Errandonea, enarborant una pancarta de Bildu en sortir de presó, ja que creu que també es pot deduir que Errandonea "assumeix els principis de Bildu per la no violència".

El TC es defensa

Aquest dimarts, el president del Tribunal Constitucional (TC), Pascual Sala, va lamentar que es qüestioni la independència de l'Alt Tribunal, ja que fer-ho "és atemptar contra el més sagrat que té la funció jurisdiccional".

En declaracions als periodistes abans d'impartir una conferència a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ha assegurat que "posa la carn de gallina" que es qüestioni la independència d'un magistrat "simplement per frases generals".

Més crítiques del PP

No li van fer molt cas a Sala des de les files populars, ja que hores després, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, assegurava no entendre com "els senyors del TC" no saben que "ETA cada cert temps crea un partit polític".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1