Wed11052011

Ultima Actualitzacio01:13:26 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura Cultura I

Cultura

La desena edició dels premis Coromines es fa a Sant Just

frame_02924.28Aquest cap de setmana s'ha presentat la desena edició dels Premis Coromines. Aquests premis reconeixen a persones i entitats que s'han distingit en la defensa i difusió de la llengua i cultura catalanes. L'organitzador de l'acte va ser la CAL, Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana, i es va celebrar a l'Ateneu de Sant Just Desvern.
El premi al fet puntual ha estat per Carles Mora, alcalde d'Arenys de munt, en reconeixement a la iniciativa ciutadana de la consulta sobiranista sobre la independència.
La ràdio Arrels ha obtingut el premi a la trajectòria nacional, als 30 anys de promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes.
El diari Ara ha estat reconegut per la iniciativa empresarial i l'ateneu de Sant Just per l'associacionisme i promoció de la cultura catalana.
També se li ha atorgat un premi a títol pòstum a Isidor Cònsul: editor, crític literari i escriptor.
El premi al fet puntual ha estat per Carles Mora, alcalde d'Arenys de munt, en reconeixement a la iniciativa ciutadana de la consulta sobiranista sobre la independència.La ràdio Arrels ha obtingut el premi a la trajectòria nacional, als 30 anys de promoció i difusió de la llengua i cultura catalanes.El diari Ara ha estat reconegut per la iniciativa empresarial i l'ateneu de Sant Just per l'associacionisme i promoció de la cultura catalana.També se li ha atorgat un premi a títol pòstum a Isidor Cònsul: editor, crític literari i escriptor.

Begues acull la fira d'artesans i la botiga al carrer

frame_02932.82Aquest diumenge també hem gaudit de la Fira d'artesans i la Botiga al Carrer de Begues. Aquest acte s'organitza el primer diumenge de cada mes, però coincidint amb la trobada de les caramelles, li han volgut donar més importància. La crisi els afecta per igual al poble de Begues, així que busquen solucions com treure les botigues al carrer perquè la gent s'animi a comprar. Benito Navarro, President de comerciants i industries de Begues, ens comenta que intenten buscar solucions.
Per als comerciants de Begues és important donar facilitats als compradors perquè passegin pel centre de la vila. Per això intenten facilitar l'aparcament al centre de la vila perquè la gent pugui anar a comprar.
La Botiga al carrer i la Fira d'Artesans estàn organitzades conjuntament per l'associació de comerciants i botigues i l'ajuntament de Begues.

Rècord d'assistència a la carxofada pradenca d'enguany

frame_02837.487Rècord de participació a la carxofada pradenca d'aquest any. Més de 2000 persones s'han donat cita aquest diumenge al parc Fondo d'en Peixo del Prat.
La d'enguany ja és la sisena edició, però els costums no canvien.
La festa ,com sempre, ha servit per patrocinar el producte estrella del municipi: la carxofa.
Segons els organitzadors, el seu objectiu és també aconseguir la identificació geogràfica protegida del producte, per a que el valor biològic de d'aquestes carxofes sigui reconegut
Els assistents a més, han pogut gaudir d'un menú de carxofes a la brasa acompanyades amb mongetes i botifarra. Durant l'acte també s'han muntat parades comercials on els veïns i les veïnes del prat han pogut comprar aquest producte tan típic.
La festa ha estat amenitzada amb jocs infantils i altres activitats com castellers o un grup de música en viu.
La d'enguany ja és la sisena edició, però els costums no canvien.La festa ,com sempre, ha servit per patrocinar el producte estrella del municipi: la carxofa. Segons els organitzadors, el seu objectiu és també aconseguir la identificació geogràfica protegida del producte, per a que el valor biològic de d'aquestes carxofes sigui reconegut Els assistents a més, han pogut gaudir d'un menú de carxofes a la brasa acompanyades amb mongetes i botifarra. Durant l'acte també s'han muntat parades comercials on els veïns i les veïnes del prat han pogut comprar aquest producte tan típic. La festa ha estat amenitzada amb jocs infantils i altres activitats com castellers o un grup de música en viu.

La carretera d'Esplugues compleix el seu 250è aniversari

frame_02823.383Esplugues obre les portes de l'exposició fotogràfica "La carretera: Esplugues i Sant Just. 250 anys de l'inici del projecte".  La carretera va néixer el 1761, construïda a mà i amb llombardes de pedra.  Aquesta és la història de la carretera N-240, que uneix aquest dos municipis en imatges. En total, 4 quilòmetres que han marcat la evolució i la transformació de Sant Just i Esplugues, l'aparició de l'activitat comercial i la millora de la qualitat de vida per als ciutadans dels dos municipis. La exposició està organitzada no per ordre cronològic, sinó que ho fa pel recorregut de la via. Des de la zona fronterera amb l’Hospitalet: Can Oliveres, fins a Torreblanca i  Sant Just. Formada per 38 plafons i diferents imatges dels municipis, també compta amb dos plafons dedicats a la persona de Laureà Miró, desaparegut el 1916, any en què Esplugues va decidí dedicar-li la carretera. Podreu gaudir d'aquesta exposició fins l'1 de maig al Casal de Cultura Robert Brillas, a Esplugues.

"La guerra de los Rose" fa parada a Cornellà

frame_02803.479La comèdia de Warren Adler “La guerra de los Rose” amb adaptació i direcció de Garbi Losada ha fet parada a Cornellà. L’Auditori ha acollit l’obra teatral dins del cartell que es presenta en aquesta nova temporada, iniciada el passat 5 de febrer. Els populars Carlos Sobera i Mar Regueras són el matrimoni protagonista de la comèdia. L’obra s’inicia a partir d’un moment crític en les seves vides de casats. Quinze anys després del seu casament, los Rose no són el feliç matrimoni que semblen. Els fills han crescut, la passió s’ha esfumat i la situació tan rutinària es torna absurda. Aleshores, la situació es va desmuntant a poc a poc. Ella decideix independitzar-se econòmicament del seu marit a qui li demana el divorci i convida a marxar de casa seva. És, aleshores, quan comença la vertadera guerra entre el matrimoni dels Rose. La trama es complementa amb els actors Koldo Losada i Xavi San Sebastián que encarnen el paper de dos advocats especialitzats en divorcis.

Galeria de imatges I

frame_02941.56.jpg

Galeria de imatges II

frame_02924.28.jpg

Galeria de imatges III

frame_02834.2666.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02939.180.jpg

colaboracion