• 26mai
    Categories: CIU Comments: 6
    PSC

    PSC

    No tinc paraules. Com pot ser que el PSC enganyi la gent amagant (encobrir la veritat és una forma d’engany) deliberadament de les seves llistes el nom de l’exministra Malena Álvarez. El PSC fa per Catalunya unes paperetes diferents a les del PSOE, quan la circumscripció electoral de les europees és de tot l’Estat i Magdalena Álvarez va de número 2 a la llista del PSOE. És l’últim que em faltava per veure.

6 Responses

WP_Floristica
  • lancho Says:

    Es sencillo, no la votes. El resto del comentario responde más a una estrategia electoral marcada desde la dirección del partido. O no?

  • admin Says:

    I tant. No la votaré, només faltaria. Certament la informació prové del partit, però coincideixo totalment amb el comentari. I la indignació és tota meva, només faltaria. Però això…ja ho saps, oi? La meva pregunta és: tenint en compte el paper prioritari del tema infrastructures pel desenvolupament de Catalunya dins del marc europeu, podem permetre’ns el luxe, des de Catalunya, de donar suport a una llista electoral que té en segona posició a una persona que s’ha caracteritzat, precisament, per tot el contrari? Gràcies per participar, Lancho.

  • Edmundo García Mira Says:

    Marta:
    El PSC serà votat per la seva defensa dels drets socials de les persones, el dia que CIU faci el mateix rebrà el mateix nivell de vots que el PSC fora d’unes Nacionals Catalanes on per cert també guanya el PSC en número de votants, no d’escons per equilibrar el territori, llavors surt el 48 a 37 que tenim al Parlament. CIU……mira, Marta, fa pocs dies el diputat de CIU a Madrid Sanchéz LLibre ha rebut…….una medalla de la patronal Foment del Treball, això diu molt, del comportament de la Federació.
    A mi tampoc m’agrada Maleni, però Marta pensa que la gent pensarà en les retallades socials que pot comportar una victòria del PP o de CIU i llavors……El tema Maleni passa a un segon pla.
    En el fons, estem parlant de que prioritzem si el eix Nacional o el eix dreta/esquerra.
    Una Abraçada.
    Edmón.

  • admin Says:

    Hola Edmon,
    jo no hi estic d’acord: una cosa és posar-se la bandera de “defensa dels drets socials”, i l’altre cosa és defensar-los. Alguns exemples: gairebé un any de retard en l’actualització de les ajudes a les famílies amb infants a càrrecs, retallada de les beques de menjador, retallada substancial en el perssupost destinat a transport escolar, no aplicació de la llei de dependència, etc. Precisament ara, en època de crisis, és quan es demostra que el govern ha d’ajudar a les famílies. I ni el PSC a Catalunya ni el PSOE a Madrid ho estan fent. El PSOE diu que defensa les ajudes socials, però després malgasta els diners de superàvit de l’estat, amb l’iniciativa més populista que s’ha fet a la història d’Espanya: regalar 400€ a tot quisqui, independentment de les necessitats. I, alhora, no desplegar l’estatut, amb les conseqüències econòmiques que aquest fet impliquen per Catalunya. Les polítiques del PP i les del PSOE, pel que fa a l’economia de Catalunya, han estat nefastes. I votar a CiU per les europees pot permetre que Catalunya es defensi amb veu pròpia i reclami un tractament just per part de l’Estat Espanyol.
    Pel que fa a les llistes, tampoc hi estic d’acord: si vols posar a la Maleni a les llistes, posa-la. Però després no l’amaguis! assumeix quin perfil de personatge envies a Europa encapçalant el teu partit, i després no intentis mostrar a la Sra. Badia com a catalanista disposada a defensar un tractament respectable per a catalunya, donat que després de 5 anys allà ja sabem que no ho farà.
    Respecte de les votacions, no és cert que CiU guanyés en escons i no en vots. Crec recordar que CiU va guanyar també en vots.
    I pel que fa a la divisió d’eixos, jo penso (però és una opinió personal, i tan respectable com la teva, faltaria més!) que és una esquematització simplista i populista destinada a arribar a la població de forma sencilla i sense massa elaboració. La política és la forma en com la nostra societat s’ha anat organitzant al llarg dels segles i, en conseqüència, no és tan fàcil de resumir. En el cas de Catalunya, no és una qüestió de prioritzar l’eix catalanista ni l’eix esquerra-dreta, perquè simplement ni els d’”esquerres” són tan d’esquerres com diuen ser, ni aquí existeix una dreta pròpiament dita. Els denominats “de dretes” defensen mesures que teòricament són d’”esquerres” com l’educació pública, la sanitat pública o la socialització de llibres. I els denominats d’”esquerres” fan mesures clarament de dretes com l’exemple que he comentat abans de regalar 400 euros a tothom indistintament de les necessitats de cadascú. Per tant, s’ha de buscar el millor per Catalunya i pels catalans. Sense cap tipus de dubte. I també s’ha de valorar qui és capaç de fer la millor gestió. De FER-LA, no d’anunciar-la. Fets i no paraules. Gràcies per participar.

  • XEP Says:

    Convergència i Unió i els drets del poble palestí

    El 14 de Maig el candidat de Convergència i Unió a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va assistir juntament amb altres destacats membres de la federació nacionalista a un sopar en què es commemorava la fundació de l’estat d’Israel. Segons el diari La Vanguardia, a aquest sopar hi van assistir diferents “simpatitzants amb la causa israeliana”. Partint de la base que en Ramon Tremosa és lliure d’assistir als actes que consideri, no podem evitar fer-vos una sèrie de preguntes:
    - Per què no ha assistit Ramon Tremosa a cap dels actes organitzats per la Comunitat Palestina de Catalunya o per les diferents associacions de solidaritat amb Palestina?
    - Per què no va assistir en Ramon Tremosa o cap membre de Convergència i Unió a la l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins celebrada a l’Ateneu Barcelonès?
    - Ramon Tremosa recolza el dret a l’auto-determinació del poble palestí?
    - Fa seves les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen el final de la ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?
    - La postura de Ramon Tremosa representa a la de Convergència i Unió?
    - Quina és la postura de Convergència i Unió respecte al dret a l’auto-determinació del poble palestí i les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen la fi de l’ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?

    Si els dirigents de la federació nacionalista no són capaços de respondre a aquests interrogants després de la massacre de Gaza i de l’onada d’indignació que va recórrer la societat catalana, si no són capaços de dir, com està fent de forma reiterada Barack Obama, que les colònies israelianes a territori palestí són il•legals i que el poble palestí té el dret inalienable de dotar-se d’un estat sobirà, és que han perdut el contacte amb la realitat de la societat catalana i amb la realitat política internacional. Ha arribat l’hora de saber si Convergència i Unió respecte els drets humans i nacionals del poble palestí.

    Atentament,
    Xarxa d’Enllaç amb Palestina
    (www.palestina.cat/info@xarxapalestina.org)

  • Edmundo García Mira Says:

    Hola Marta:
    Gràcies per la raonada resposta, tens un gran nivell dialéctic, però has d’entendre que el vot de la por, el vot al PSC té molta força i en front d’això CIU té dificultats per articular el seu discurs, gràcies per contestar-me, he aprés molt de les teves paraules.
    Edmon.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.