• 24jul
    Categories: CiuBadia Comments: 2
    juny 1996

    juny 1996

    Mireu aquest butlletí editat pel grup municipal de Convergència i Unió a Badia l’any 1996. És una campanya per prevenir els incendis, però si la llegiu per sobre, veureu que realment és un clam al cel reivindicant la neteja de les zones ajardinades. Els jardins (que, molt acertadament, són anomenats “matolls”) estaven bruts al 1996.

    Mireu també aquest enllaç: http://www.ciu.cat/media/27857.pdf . És el butlletí que, en la mateixa línia, Convergència edita a Badia 12 anys després. 12!!!

    Si consulteu les actes dels darrers plens (el de maig i el de juny) -un apunt: les actes comencen a aparèixer publicades a la pàgina web institucional de l’ajuntament de Badia, però si intenteu llegir l’acta del mes de maig, es descarregarà la del mes d’abril…així que paciència. Caldrà esperar a l’esmena de l’error-, veureu que des de Convergència vam tornar a apuntar la importància de la neteja de les zones ajardinades i parterres de Badia, i més a l’estiu, donat que el nombre de nens que baixa a jugar a aquestes zones es multiplica. L’estat de brutícia i deixadessa general de les zones ajardinades no es pot admetre, però la casuística provoca que durant els mesos d’estiu la situació s’agreugi. La resposta de l’equip de govern socialista sempre és la mateixa: l’any passat el PSC va ser l’únic grup municipal que va votar en contra de la moció que vam presentar (i que tenia el suport de la resta de partits amb representació al consistori, i fins i tot de l’Associació de Veins, que va demanar la paraula per intervenir en el ple i donar suport a la nostra moció), al·legant que ells “ja sabien el que havien de fer” i que no necessitaven una moció que els indiqués el camí. A veure, és cert que la situació a canviat: l’any passat la neteja dels carrers era inexistent, i aquest any els carrers es netejen. Sí, els carrers. I els jardins? i els parterres? A més, insisteixo: no és només una qüestió de neteja: és una qüestió de manteniment. Badia podria ser una ciutat més bonica del que és si explotessim el seu potencial. I ho dic de debó: és cert que els edificis són lletjos, i que hi ha molt d’asfalt. Però hi ha força zones ajardinades, i si aquestes es cuidessin, es pintessin les façanes dels edificis i s’eliminessin els graffitis (i ja que estem, els cotxes mal aparcats), parlaríem d’una altra cosa.

2 Responses

WP_Floristica
  • lancho Says:

    Tienes razón Marta, debemos recuperar nuestras zonas verdes, tenemos que trabajar en convertir Badia en un jardín. Nos costará, ¿pero quién sabe?, quizá lo consigamos.
    Sobre la limpieza, estaremos encima, nos tomamos muy enserio este tema y no podemos bajar la guardia.

  • admin Says:

    Hem de treballar. Hem de recuperar les zones ajardinades de Badia, que en té moltes. Hem de recuperar els parterres. Hem de convertir les zones de jocs en veritables zones de jocs. Hem de treballar per cuidar la nostra ciutat. Hem de mimar-la. No hem de deixar que una minoria de bàndals embrutin les parets de pintades. No hem de deixar que uns quants -pocs i sempre els mateixos- converteixin Badia en la “ciutat sense llei” aparcant allà on a ells els hi sigui més còmode i prescindint completament dels altres veins. No podem permetre que l’incivisme d’uns pocs afecti a la majoria de població. Insisteixo: hem de cuidar Badia. Hem de fer que passejar pels carrers i jardins sigui agradable, i no un patiment (quan hom estima la seva ciutat, veure-la en estat deixat et genera un malestar que segur que comparteixes). Tens raó: no ens podem despistar en aquest tema. Som-hi!

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.