• 12set
    Categories: CiuBadia Comments: 9

    diadaciuinstitucional1Ahir vam celebrar la Diada amb la tradicional ofrena floral institucional a les 12:00, seguit del cant dels segadors i de la popular ballada de Sardanes. Una mica abans, algunes entitats -entre elles l’agrupació local de Convergència Democràtica- van fer la seva particular ofrena floral.

     

     

     

     diadaciuofrena

    La imatge superior correspon a l’ofrena institucional, amb representats de tots els grups polítics que configuren el Consistori (d’esquerra a dreta: Sra. Raquel Gracia del PSC, Sra. Antònia Escribà del PP, jo mateixa com a representant de CiU, l’alcaldessa socialista Sra. Eva Menor, Sr. Eusebio Argueta d’ICV-EUiA i Sr. JuanAntonio Pérez de l’AEB). A la dreta, una fotografia de l’ofrena de Convergència.

     

     

    Però, les ofrenes florals, l’himne dels segadors i la ballada de Sardanes no són les úniques tradicions de la Diada badienca. Malauradament, l’estat lamentable, brut i deixat de tot Badia en general però de la Plaça Major en particular es repeteix any rera any. Nosaltres teníem l’esperança que enguany, amb la nova licitació de l’empresa encarregada de la neteja, s’haurien posat les piles i podríem passejar pel municipi sense sentir vergonya i pena. Però no: la licitació la va guanyar la mateixa empresa, i aquesta comet els mateixos errors que abans. Badia ha d’estar neta SEMPRE, però més encara durant les celebracions, que és quan més gent surt al carrer. Mireu aquesta fotografia, durant la ballada de Sardanes:

    diadaciu4

     

    Anem a examinar la imatge amb més detall:

    diadaciu3

     

    Al terra de la Plaça Major podeu veure tot de deixalla tirat pel terra. A la zona jardinada on es fan les ofrenes florals hi havia llaunes de beguda dipositades per un grup d’incivics. I de la font, millor no en parlem.

    diadaciu1diadaciu2

     

    Senyors de l’equip de govern: VOLEM UNA BADIA NETA. Aquestes són ja unes imatges que es venen repetint des de fa molt temps. MEREIXEM UN MUNICIPI NET I BEN CUIDAT.

9 Responses

WP_Floristica
  • Joan Says:

    perdona que este comentario lo haga en castellano, pero en mi época de estudiante, no nos era permitido ni hablar en catalán.

    Yo también estuve ese día en Badia, y a pesar de no ser de allí, se me caía la cara de vergüenza
    al pasear con mi mujer y mi nieta y ver tal cantidad de basura, no solamente en la plaza del ayuntamiento, si no que es por todo Badia.
    No entiendo como el Ayuntamiento no hace nada al respecto, pues esto no es de ahora, si no de hace bastantes años
    Badia limpia, sería muy bonita y no tercermundista tal como está.

  • admin Says:

    No cal demanar disculpes per l’idioma emprat, faltaria més. Crec que el més positiu d’aquesta Catalunya bilingüe en la que ens trobem és, precisament, el fet de poder expressar-se en qualsevol de les dues llengües oficials indistintament, i sense haver de disculpar-se per fer-ho. En tot cas, pel que fa al teu comentari, tens tota la raó. Els blocs de pisos de Badia no són gaire agraciats. És una ciutat de pisos alts i ciment. Però està compensat pel gran nombre de zones ajardinades que té. Tots els blocs tenen un espai verd. O millor dit, un espai que hauria de ser verd. Si Badia estigués neta i ben cuidada, estaríem parlant d’una altra cosa.
    Merci per participar.

  • lancho Says:

    Es curioso como convertimos una parte en un todo. Supongo que lo veré con otros ojos, desde otra perspectiva, dirán que poco objetiva y partidista, en fin, que en Badia existen zonas que necesitan más limpieza, sí, sin duda. Que Badia esté siempre sucia y comida por la “mierda”, no, no es cierto.
    Viendo las fotos está claro que la fuente y la plaza estaban sucias, lo curioso del tema es que la fuente se limpió la semana pasada y la plaza cada mañana, menos los festivos, se limpia, dos veces, el problema no está en cuantas veces limpies, sino en no ensuciar, en no tirar las botellas a la fuente, ni dejar las latas en cualquier lugar, en que las bolsas de plástico no se tiran al suelo, etc.…
    Podría seguir, pero no quiero tampoco escurrir el bulto, y en un punto estoy de acuerdo, Badia debe estar siempre limpia, y la debemos mantener así entre tod@s, la empresa haciendo su trabajo, el ayuntamiento velando por que así sea y la ciudadanía amando su ciudad

  • Joan Says:

    Estoy de acuerdo en que la gente es incívica, pero para esto está la guardia urbana, para hacer cumplir las leyes, y si multaran , la gente se lo pensaría dos veces antes de tirar la basura al suelo o en la fuente.
    Como supongo que debe saber el que ha escrito el último comentario, la guardia urbana está al lado mismo de la plaza.
    Yo preguntaría si la guardia urbana hace rondas por Badia, pues cuando salgo a pasear, nunca los he visto.

  • lancho Says:

    Claro que sé dónde está la policía local. No es la primera vez que lo digo, así que lo repetiré, no todo lo soluciona un guardia en cada esquina, eso sería represión y de lo que deberíamos hablar, cuando hablamos de incivismo, es de educación, de amor a nuestra ciudad, de responsabilidad, colectiva e individual
    Y sí, estoy convencido que la guardia urbana debe sancionar los actos incívicos, seguro que alguno se lo pensaría dos veces antes de tirar la colilla al suelo o las cascaras de pipas, entre otras cosas

  • M.A. Says:

    Perdonar en entrar en esta conversa, la policía municipal esta para velar que vecinos y traseuntes cumplamos unas leyes básicas de convivencia, creo que el día Nacional de Catalunya es lo suficientemente importante como que el lugar donde se realiza los actos de la díada estén lo suficientemente engalanados, como su propio acto indica, y no necesitamos un policía por esquina, simplemente si un vecino o responsable municipal ve un indicio de delito enviar la policía , tal como ocurrió en la fiesta de padres de alumnos de la escuela de la Muñeira. Simplemente la colaboracion es reponsabilidad de todos.

  • Joan Says:

    solamente una cosa mas sobre este tema.

    Pues ya que yo no tengo manera de saberlo, me gustaría (a los que tengan posibilidad de la información que solicito ) saber durante un mes, cuantas multas o avisos , ha puesto la guardia urbana de Badía sobre incivismo .

  • admin Says:

    Moltes gràcies a tots per participar. L’objectiu de qualsevol blog és -o hauria de ser- precisament aquest: discutir (en sentit positiu) i reflexionar sobre el tema exposat. Crec que la guardia urbana no ha de tenir necessàriament una funció repressiva, com diu el Lancho, sinó també educadora. En aquest sentit coincideixo amb el Joan: no cal posar un polícia a cada cantonada de Badia, faltaria més. Però si realment la qüestió de la neteja de Badia està tant relacionada amb l’incivisme com el Lancho afirma, llavors està clar que s’han de prendre mesures al respecte. I quan dic mesures, vull dir mesures cíviques i educatives. Per exemple, es podria començar per passejar i advertir a qui faci alguna cosa malament que allò no s’ha de fer així. Però s’ha de reconèixer que jo veig a la urbana per gestionar el tràfic en horari d’entrada i sortida dels nens a l’escola i poca cosa més. M. A. també té raó quan diu que tot plegat és obligació i responsabilitat de tots, faltaria més. Ara bé, no sé jo si precisament la festa de pares d’alumnes de l’escola de la Muñeira és un bon exemple de coses ben fetes. Al contrari: la policia va clausurar una festa inocent i amb caràcter infantil dins d’una escola un diumenge a primera hora de la tard apel·lant a les molèsties provocades per la música. I ho va fer sense diàleg possible. els pares van proposar rebaixar el volum de la música, però la policia no ho va acceptar, afirmant que tenien ordres del regidor responsable de clausurar l’acte. Indignant. En primer lloc, l’AMPA tenia un permís de l’ajuntament per dur a terme aquesta festa; segon, durant el ple es van demanar responsabilitats al regidor responsable, i aquest en comptes d’oferir una explicació coherent i demanar disculpes als indignats pares, es va mostrar prepotent i la seva versió discrepava radicalment de la presentada pels pares presents a la festa. I finalment la solució va passar, com sempre a Badia, per la via tradicional: que tots els ciutadans, amb els seus impostos, es fessin càrrec de les despeses ocasionades per l’anul·lació de la festa. Des d’algun grup de l’oposició es van demanar responabilitats al regidor responsable, i també es va demanar que les despeses les assumís ell, i no les arques de l’ajuntament. Però també, com sempre, això no va tenir resposta. És difícil dir: “ens hem equivocat”; i per últim: qualsevol persona que estigui habituada a passejar els diumenges per la tarda per Badia sap de sobres que hi ha unes instal·lacions municipals amb música alta celebrant balls i demés activitas lúdiques. Està clar que a Badia no tenim tots els mateixos drets.

  • edmundo garcia mira Says:

    Encara que sigui amb molt retard,feliç dia de la Diada Nacional de Catalunya.
    Edmón.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.