• 19mai
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    La versió que s’hauria hagut de publicar en l’edició del mes de maig de 2010 de la revista municipal de Badia és la següent:

    «Enguany hem celebrat el 16 aniversari de la independència de Badia…».

     Així començava l’article que el grup municipal de Convergència i Unió va fer arribar als responsables de premsa de l’ajuntament, després d’haver acordat que el tema a tractar en el segon número de la nova revista municipal seria, precisament, el de la independència del nostre municipi.

    Però a darrera hora, ens hem vist obligats a canviar la redacció de l’article. Els motius? La manca de seriositat de dos partits de l’oposició, en concret AEB i ICV-EUiA; i la incapacitat de l’equip de govern socialista de fer respectar els acords establerts i marcar el ritme de treball. M’explico:

    Ja des de la seva gestació la nova revista municipal va ser motiu de moltes hores de dedicació per part de tots els grups del consistori. Des de Convergència, exigíem una optimització dels recursos públics i una revista municipal informativa, que no fos un pamflet propagandístic del partit socialista encapçalat per l’alcaldessa. I en una llarga reunió amb tots els portaveus, es van arribar a dos acords: d’una banda, la política lingüística de la revista; de l’altra, la temàtica de l’espai dedicat als grups polítics. Pel que fa al primer aspecte, des del grup municipal de Convergència vam restar molt satisfets al veure que es complia una de les nostres màximes reivindicacions, a saber, que la nova revista es publicaria en un veritable bilingüisme: hi hauria espais en català i espais en castellà. Però no seria una publicació doble, on tot estigués traduït en ambdós idiomes. El problema va començar amb la segona de les qüestions: els articles dels grups municipals.

    L’objectiu de pactar el tema dels articles de tots els grups era clar: la revista no havia de ser utilitzada com espai de baralla entre grups per fer electoralisme, sinó que havia de servir per informar als ciutadans. El tema a tractar en el primer exemplar era el conveni d’habitatge, i en el segon, la independència de Badia. Dit i fet, des de Convergència vam redactar un article cenyint-nos a la temàtica. Però AEB va incomplir el pacte, i ICV-EUiA també, demostrant, un cop més, la seva irresponsabilitat, la seva poca seriositat, la seva incapacitat de treballar en grup per defensar els interessos de la població, i posar de relleu l’única cosa que saben fer bé: populisme barat. Unes setmanes més tard, el partit socialista ens convoca a una reunió on ens informa que, donada la incapacitat d’aquests dos grups per respectar els pactes establerts, a partir d’ara es trenca qualsevol tipus d’acord, i que utilitzaran la seva majoria absoluta per tirar endavant la revista com ells vulguin, i en les condicions que ells vulguin. Això a la pràctica equival a tornar al model de revista anterior, on es feia publicitat del partit socialista pagada amb els diners de tots.

    Tot això, que pot semblar anecdòtic, no ho és en cap cas. Això no és un incident sense importància. Això és un símptoma de com funcionen les coses dins l’àmbit polític de Badia. Un cop més es posa de relleu la poca capacitat de dur a terme el lideratge que li pertoca per representació al partit socialista, de la mateixa manera que succeeix en el govern de la Generalitat i en el de l’Estat Espanyol. Governar no vol dir “tirar pel dret” aprofitant una majoria absoluta. Ells no només governen pels seus votants, sinó per tota la pluralitat de gent, que també està representada en els altres grups municipals. Governar implica arribar a acords i fer respectar els pactes. I està clar que no saben com fer-ho. Des de Convergència lluitem per dur a terme un altre estil de fer política: LA SERIOSITAT. Des d’aquí emplacem a tots els grups polítics de Badia (inclosos els que se salten els pactes i els que no saben fer-los respectar) a fer un exercici de responsabilitat col·lectiva, allunyar-nos de la imatge que estem donant tots plegats de “nens enfadats”, i centrar-nos en les qüestions veritablement importants per als ciutadans de Badia. Estem en època de crisi, i tenim problemes massa greus com per perdre el temps i les energies en frivolitats com aquestes.

    I per cert, el nostre article sobre la Independència el trobareu a: http://ciubadia.blogspot.com/

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.