• 29oct
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Vam demanar al gru que presentava la moció, l’Alternativa d’Esquerres per Badia, que es pogués votar els punts de la seva moció per separat, donat el fet que la seva moció barrejava qüestions que afectaven a l’àmbit municipal i que algunes ja s’estaven duent a terme, amb qüestions d’àmbit més generalista, juntament amb altres punts que, com el mateix portaveu de l’AEB va afirmar, eren “difícils de plasmar a la realitat”. Des de Convergència entenem que responsabilitat política implica només aprovar allò que efectivament es pot complir a la pràctica, i aprovar mocions que no tenen una real aplicació a la realitat poden provocar desengany i desencís de la política: de què serveix aprovar quelcom que no es pot complir?

    D’altra banda, malgrat estar d’acord amb gran part dels continguts de la moció (com per exemple, lluitar contra alguns processos efectuats per empreses que, aprofitant la crisi econòmica, incrementen l’explotació dels treballadors; engegar una borsa de treball municipal que gestioni de forma transparent tots els serveis relatius a ocupació del municipi; donar suport, des de l’àmbit de l’administració municipal, a aquelles persones que per situació d’atur o altres, no disposin dels bens mínims bàsics, etc), no compartíem la totalitat del seu contingut. Per exemple, des de Convergència defensem la creació d’un sistema d’avals públics per a petits i mitjanes empreses i microempreses, ja que, al cap i a la fi, són el motor de Catalunya. Defensar la creació d’una banca pública que es limiti a ajudar a les cooperatives és centrar-se en un sol aspecte de la reactivació econòmica. Tampoc estem d’acord amb el fet que un aturat tingui dret a un sou permanent de mil euros, i a més la garantia dels serveis públics d’aigua, gas, electricitat, transport i medicaments gratuïts, i modificar la llei hipotecària, sense definir cap altre criteri complementari. Des de Convergència recordem que un sistema paternalista en aquesta línia es fàcilment susceptible de ser corromput, i cal buscar fonamentalment mesures que impedeixin l’ús fraudulent d’aquest tipus de propostes intervencionistes. Tampoc estem d’acord amb defensar l’expropiació d’habitatges per al lloguer social, donat el fet que el dret a la propietat és un dret garantit per la constitució. Nosaltres va posar sobre la taula la possibilitat de reduir aquesta petició als habitatges de protecció oficial, com és el cas de Badia del Vallès, però el grup que presentava la moció no va acceptar cap proposta de modificació.

    Per tots aquests motius, ens vam abstenir.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.