• 29oct
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    La moció presentada pel PP és massa poc precisa i, des de la nostra opinió, està mal enfocada. Llegint-la, es genera la sensació que la responsabilitat de l’endarreriment de la construcció del nou hospital és dels ajuntaments. I no és així. Els quatre ajuntaments implicats (Montcada, Ripollet, Cerdanyola i Barberà) han complert amb la seva part del compromís, que era cedir els terrenys. A partir d’aquí, és la Generalitat la que ara no licita les obres.

    Des de CiU vam enviar una carta a la Consellera Geli (amb la seva conseqüent nota de premsa publicada l’1 d’octubre) demanant-li que el govern de la Generalitat en general, i la seva conselleria en concret, portessin a terme els seus compromís, recordant-li que:

    -          El seu departament s’ha compromès amb aquest projecte, valorat en 96.650.000 euros, des de la presentació del pla director de l’hospital a principis del 2008.

    -          Manifestant-li la nostra preocupació pel que fa al retard en l’adjudicació (que s’hagués hagut de fer abans d’aquest estiu)

    -          I explicant-li que el nostre neguit augmenta pel fet de no tenir cap resposta ni explicació al respecte. No solament això, sinó que, a més, ens arriba informació contradictòria dels diferents Departaments del govern: el Departament de Sanitat, amb la Sra. Geli al capdavant, afirma que sí es durà a terme l’hospital. I el Departament d’Economia, amb el Sr. Castells com a portaveu, reconeix que no hi ha diners per executar l’obra i que, per tant, de moment no es farà.

    -          Des de convergència sol·licitem que es consigni ja la partida pressupostària suficient i l’inici immediat del provés de licitació i adjudicació del projecte executiu d’aquest hospital.

    Nosaltres vam proposar la reformulació d’aquesta moció per aconseguir un acord de ple que es limités a exigir al govern tripartit (PSC, ERC i ICV) de la Generalitat que dugués a terme els seus compromisos. El PP no va acceptar aquesta reformulació, i en comptes d’això presenta una moció que focalitza la seva atenció en els ajuntaments i en les aparicions públiques a premsa dels seus membres.

                    Per aquest motiu, i perquè nosaltres no volem votar en contra d’una moció que, al cap i a la fi, defensa la construcció de l’hospital, ens vam abstenir.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.