• 07mai
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Després de tres dies de desconnexió per motius professionals (he marxat de colònies amb els alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO de l’escola on treballo), ahir vaig arribar a Badia, cansada i amb curiositat per veure els efectes de la campanya electoral. El primer que em va cridar l’atenció és que hi havia per tot el municipi cartells de publicitat electoral de Ciutadans. “I on està el problema?” es pot pensar. Doncs bé: molt fàcil. Des de l’ajuntament es comunica a la junta electoral quins seran els espais destinats a la campanya electoral. Això vol dir que els partits que hi participem, podem utilitzar aquests espais, i només aquests espais, per a penjar la nostra publicitat. Això d’una banda. Ciutadans ha penjat cartells a les parets d’alguns edificis, a les vidrieres…en definitiva, ha “empapelat” la ciutat. I això no solament no toca, sinó que és il·legal. D’entrada, hi ha una ordenança municipal que prohibeix enganxar res fora dels espais permesos. En segon lloc, no es pot penjar un cartell electoral fora dels espais habilitats i acceptats per la junta electoral com a tals. I tercer: imagineu que tots els partits ho fessim! imagineu que ara, els altres set partits que ens presentem a les eleccions, utilitzessim la tècnica del “campi qui pugui” a l’hora de dur a terme aquesta campanya. A les passades eleccions, és a dir, a les autonòmiques, Solidaritat Catalana va fer exactament el mateix. I…ho sento, però jo no estic d’acord en que a la batalla política tot s’hi val. No m’agrada veure la meva ciutat bruta. Ni vull que el meu ajuntament hagi de malgastar els seus limitats recursos  en la neteja i retirada dels cartells col·locats il·legal i incívicament.No oblidem tots plegats som els que en darrer terme acabem pagant les conseqüències d’aquest tipus d’actuacions incíviques.

    D’altra banda, en aquestes eleccions, els panells informatius d’arreu del municipi s’han repartit entre tots els partits amb representació al consistori, de tal manera que tots ells tenim un espai reservat a tots els panells. L’objectiu no és altre que el respecte. Els partits que no tenen representació, havíen de sol·licitar el seu espai, al qual tenen dret, evidentment, però prèvia sol·licitud. No ho han fet. Si no ho han demanat, el que no poden fer ara és penjar els seus cartells -que, a sobre, són més grans que els de la resta, que tenen les mides adequades per a poder compartir plafons i que així hi càpiguen tots- arreu.

    Em desagrada veure tot això. I des de Convergència i Unió de Badia del Vallès hem denunciat aquest fet a la junta electoral.

    A Badia, joc net. I ara, en plena precampanya, més que mai.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.