• 24mar
    Categories: CIU, CiuBadia Comments: 0
    Superar la crisi

    Superar la crisi

    Com a persona interessada en la política -prefereixo definir-me així, perquè aquesta definició és molt més àmplia que la de “polític”, més estricta i restringida- analitzo sovint l’actual situació de crisi. I la veritat és que he de reconèixer que he passat d’una preocupació més aviat teòrica pels efectes que podria tenir una crisi en la nostra societat i en el nostre ritme de vida, una preocupació totalment pragmàtica. Cada cop costa més tirar endavant, econòmicament parlant, és clar. És un fet que ningú pot ignorar: els preus estan pels aires. La pujada de preus dels productes denominats de primera necessitat es va dur a terme “amparada” d’alguna manera per la pujada del petroli. Però…és curiós…el preu del petroli ja s’ha regulat, i ningú ha fet res per aconseguir que els preus tornin a l’estat anterior. A més, el nombre d’aturats va augmentant. I el subsidi de l’atur es comença a acabar…és a dir, que encara no hem passat el pitjor de la crisi.
    I quines són les esperances per poder superar-la? no tinc molt clar què pensa fer la Generalitat al respecte, a més de pujar tarifes (em remeto al butlletí de Convergència a Badia del mes de febrer, que us podeu descarregar a: http://www.ciu.cat/media/31929.pdf). I sincerament, a mi l’argument que vaig escoltar per part d’alguns regidors socialistes a Badia no em convenç gens ni mica. De fet, aquest mateix argument va ser emprat pel dintre de poc ex-alcalde José Luis Jimeno i també per la dintre de poc alcaldessa Eva Menor: “nosaltres no volem rebaixar tarifes. Preferim que tothom pagui el mateix -o més, si s’escau (això ho afegeixo jo)-, i després ja repartirem entre la gent que ho necessita”. molt maco, però gens creïble. Què vol dir “la gent que ho necessita”? Això dependrà dels informes elaborats pels tècnics, que estan treballant al màxim de les seves possibilitats atenent a més gent de la que poden atendre? això dependrà del criteri subjectiu d’una serie de persones que, reunides en petit comité, decideixen a qui ajudar i a qui no? i voleu dir que aquestes persones, com humanes que són, no s’equivoquen? i per tant, no seria millor no discriminar a ningú i ajudar a tothom rebaixant les tarifes i les taxes?
    Potser seria bona idea escoltar algunes propostes per poder combatre la crisi. De fet, aquest vespre, Artur Mas pronunciarà la conferència “Superar la crisi, aixecar Catalunya”. Podeu seguir l’acte en directe en vídeo a través del web de CiU a l’adreça http://www.ciu.cat/aixecarcatalunya. Segur que val la pena.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.