Castells

Classificats

Cultura

Esports

Política

Inici » Opinió

Corrupció en la col·legialitat

Antonio Mora | 4/11/2009 | 2 comentaris

AntonioMoraTothom sap que els Alcaldes o Batlles son escollits primerament com a Regidors per votació popular, i posteriorment en una elecció de segon grau (només hi participen els electes com a Regidors) se’ls escull per formar i dirigir el govern municipal.

Això funciona per arreu i un cop constituït l’ajuntament, les decisions es prenen per forma col·legial; habitualment en aquest imperfecte sistema que tenim a Catalunya i Espanya , per uns – el rodillo de la majoria – contra els altres, – el grup o grups de la minoria -. Si això és cert , que ho és !; com és que únicament en els casos de corrupció municipal, s’imputa únicament a l’alcalde ?

Els nostres Alcaldes, Batlles, Presidents – diversos – son uns Primus inter pares o el Primer entre iguals, aquesta expressió llatina indica que una persona és la més important d’un grup de persones amb les que comparteix el mateix rang o càrrec.

Tots els regidors dels equips de govern – i de vegades alguns de l’Oposició – segur que varen donar el seu suport a les accions que avui tenen presoners a Madrid, a l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet. Per quina raó aquells que varen col·laborar per acció i/o omissió estan avui lliures, i es permeten encara marcar distàncies – ètiques – amb els detinguts ?.

En política – com a la vida – tothom s’apunta per pujar dalt del carro, però dissortadament si aquest s’estimba i/o dona un mal pas, a ningú li pugen els colors, per assenyalar – de forma impúdica – com a ÚNIC responsable al designat NOMINALMENT com a carreter.

He llegit comentaris farisaics sobre el fet de veure emmanillats als acusats pel jutge Garzón. Ara i aquí n’hi molts i moltes que s’han guanyat a pols el dubtós honor d’anar emmanillats, i lluny d’això ens cansen amb això de la presumpció d’innocència, una i altra vegada.

En els anys que vaig fer d’advocat d’ofici, això de les manilles, era la més petita de les vexacions que rebien habitualment els detinguts, innocents o no.

S’han de tallar més caps si volem eradicar aquesta hidra de la corrupció.

Escampa-ho:
  • LaTafanera
  • Twitter
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Netvibes
  • RSS
  • Technorati
  • email

2 comentaris »

  • Josep Antoni escrigué:

    Més que probablement, tot aquest èmfasi mediàtic que es dóna des d’alguns sectors polítics a les formes (el fet de veure a l’Alcalde de Santa Coloma G. i als principals encausats emmanillats pel cas de corrupció i enriquiment il.lícit) és l’estil que tenen els que tenen també quelcom que amagar quan veuen mullar-se les barbes del seu veí. És també una manera de desviar l’atenció dels fets gravíssims que s’imputen als encausats, posant l’accent en que, és clar, els “presumptes” encausats no estan acusats en ferm. Però aquests que tant protesten obliden que és pràcticament segur que a l’Ajuntament de Santa Coloma s’han realitzat una gran quantitat i diversitat de delictes, perquè les investigacions de la policia judicial ja fa molts mesos que s’han endegat, pas a pas s’han anat recopil·lant proves i al capdavall el jutge Garzon no serà tant temerari de prendre aquestes mesures cautelars i d’empresonament envers als encausats sinó estigues absolutament segur que tots aquests han fet les mil i una barbaritats.

  • francina Riba Blanch escrigué:

    Antonio ;

    M’agrada més quan expliques fets històrics i/o culturals.

    Això de la corrupció és un mal èndemic, diria que indisociable d’aquesta raça maleîda.

Deixa un comentari!

Afegeix el teu comentari, o trackback des de la teva web. També pots subscriure't a aquests comentaris via RSS.

Sigues amable. No siguis barroer. Sigues fidel a la línia de l'article. No spam.

Aquesta és la opinió dels internautes, no la de BLLD.cat.
No està permès abocar comentaris contraris a les lleis i ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem fora de lloc.
Centra't en el tema.
Si us plau, avisa'ns.dels comentaris o avatars fora de to.

Aquest diari permet Gravatars. Pots aconseguir el teu avatar reconegut globalment, registrant-te a Gravatar.

Pots utilitzar aquests tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes