Avui, les propostes en matèria de Cultura

Davant de la CACI, defensant les propostes de Cultura i la gestió feta des de la regidoria

En Miquel defensa que l’Ajuntament s’impliqui posant els mecanismes que calguin a disposició de la indústria cultural, perquè la ciutat pugui desenvolupar la seva potencialitat

Davant del futur Museu del Còmic, Miquel Estruch, cap de llista de la coalició “Fem-ho plegats” acompanyat de Jordi Albaladejo, número 3 de la llista (ERC) i d’Agnès Rotger que ocupa el número 5 (Accent), ha desgranat el programa en matèria de cultura. Per Estruch la cultura és una eina de reactivació econòmica i de promoció local, una font d’oportunitats.

“Badalona és molt potent en cultura i ara el que falta és situar al mapa aquesta potencialitat” ha dit. Pel que fa al paper de l’Ajuntament, el candidat ha assegurat que “l’Ajuntament és una central de serveis però cada vegada més ha de ser un catalitzador d’oportunitats per generar producció i riquesa amb equilibri i equitat”. Així mateix, ha destacat que “l’àmbit cultural és l’espai més sensible per assajar fórmules valentes de participació ciutadana i de cogestió”.

El cap de llista de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, Accent, Reagrupament i les JERC ha aprofitat la trobada amb els mitjans per explicar a través d’un vídeo el concepte de cultura entesa com un itinerari de suma turisme, oportunitat econòmica, indústria i cultura.

Estruch ha afirmat que “s’ha fet molta bona feina en aquest barrer mandat: fem un bon balanç dels objectius aconseguits en la planificació i la posada al dia de les infraestructures però el següent mandat serà el de la imaginació i la participació”. “Queda molta feina per fer i ara el que cal és prioritzar aquestes fórmules valentes de participació ciudadana i de cogestió amb la societat civil”, ha dit Estruch durant la roda de premsa.

La creació del Consell de Cultura, l’assumpció de les propostes de la Taula de Cultura i la visió estratègica de l’economia del coneixement del territori són algunes de les propostes del programa.

Podeu trobar l’audiovisual aquí!