Notícia

Foto_mani_1_maig
Fletxa_component
29/04/2011
ICV de Terrassa crida a participar a la Manifestació del 1er de Maig

ICV de Terrassa crida a la ciutadania a participar a la Manifestació del 1er. de Maig sota el lema "PROU RETALLADES: UN PAÍS PER VIURE DIGNAMENT, AMB SERVEIS DE QUALITAT I AMB OCUPACIÓ" i fa públic el següent Manifest amb motiu de la commemoració reivindicativa

PROU RETALLADES: UN PAÍS PER VIURE DIGNAMENT, AMB SERVEIS DE QUALITAT I AMB OCUPACIÓ

Celebrem aquest 1r de maig immersos encara en la greu crisi que pateix el nostre país. Aquesta realitat econòmica ha provocat que les pitjors conseqüències les estiguin patint les classes treballadores amb una retallada els drets socials i amb un alt índex d'atur que està produint una veritable fractura social. La reforma laboral no ha servit per crear ocupació, al contrari,h a generat més atur i només ha servit per a aprofundir en la precarietat existent, d'aquí el nostre ferm compromís amb la ILP impulsada per CCOO i UGT. Precarietat i atur que el Govern Espanyol pretén combatre amb una amnistia als empresaris que tenen plantilles en economia submergida.

Les polítiques dels governs tant del PP com del PSOE, amb l'estimable col·laboració de CIU, ens ha portat a un model econòmic, laboral i social injust, minat per un desigual repartiment de la riquesa, el treball precari, baixos salaris  pensions, un estat del benestar dels més dèbils d'Europa, dependència energètica i un model social i fiscal injust. Per altra banda, la nova governança europea de la que el Govern del PSOE en forma part, exigeixen reformes socials radicals en el terreny de les pensions, del mercat del treball, de la protecció per desocupació i també rebaixar salaris i augmentar les diferències salarials.

Mentre els bancs reben recursos públics per a la seva reestructuració. El govern d'en Zapatero s'ha aliat amb el sector bancari més poderós per bancaritzar les caixes d'estalvi. En canvi cada dia més treballadors i treballadores no poden arribar a final de mes: 1.500.000 catalans i catalanes cobren menys de 1.000 € al mes i la mitjana de les pensions és de 700 euros, més acomiadaments i expedients de regulació o deslocalitzacions injustificades, a 55.000 famílies els han fet fora de casa seva per no poder pagar la hipoteca o el lloguer, fets que situen el 19% de la població catalana en risc d'exclusió social.

ICV-EUiA lluitem per construir una Europa social, defensem crear un sistema de normes laborals i socials bàsiques en matèria salarial, de condicions de treball, drets sindicals, protecció social i salut i seguretat amb l'objectiu de millorar i equiparar a l'alça les condicions de vida i treball i ampliar i enfortir l'estat del benestar amb una convergència de despesa pública en protecció social.

A Catalunya el nou govern de CIU ja ha començat a aplicar el seu model econòmic i social inspirat en l'ortodòxia neoliberal aplicant mesures que beneficien a una minoria: al sector dels negocis, fent recaure les conseqüències de la crisi sobre qui no l'ha provocat: les classes populars.

El Govern d'Artur Mas té com objectiu fer saltar pels aires l'estat del benestar, amb un programa de retallades en l'àmbit de la sanitat i l'ensenyament, de les polítiques d'igualtat i d'atenció a les persones, i que sinó s'aconsegueix aturar suposarà un aprofundiment de les desigualtats socials. Alhora s'ha eliminat l'impost de successions a les grans fortunes i es donen més subvencions a les escoles concertades o desgravacions a les mútues privades.

ICV-EUiA no acceptem aquests retrocessos que estan patint els treballadors i treballadores i exercirem una oposició ferma, perquè tenim el compromís de contribuir a defensar políticament i socialment les conquestes socials i drets que han estat fruit de la lluita de moltíssima gent. Defensem també els avenços de les polítiques dels governs d'esquerres que ara CIU volen retallar.

ICV-EUiA reclamem també els drets de tota la ciutadania a poder disposar d'uns serveis públics de qualitat i amb prou recursos. Volem que es protegeixi el sistema sanitari públic perquè és excel·lent i volem una educació pública de qualitat.

En aquest sentit els treballadors i treballadores del sector sanitari i de l'ensenyament han donat una resposta massiva al carrer. Una resposta que ha de tenir una continuïtat a la mobilització ciutadana del pròxim 14 de maig.

ICV-EUiA treballarem sense complexos per fer front a les polítiques socials i econòmiques a Espanya i a Catalunya que pretenent desmantellar l'estat del benestar.

ICV-EUiA proposem:

1. Salari i pensions mínims de 1.000 € i un sistema just i públic de pensions.

2. Treball estable, segur i saludable.

3. Més diners per a la protecció a les persones aturades.

4. Reforma fiscal justa, perquè pagui més qui més te, més guanya i més contamina.

5. Més diners per a serveis públics i polítiques socials, per a la igualtat d'oportunitats i l'autonomia personal per a tothom.

6. Avançar cap a una banca pública, ara convertir els avals lliurats als bancs en participació pública en accions.

7. Suport al sector industrial i a les petites i mitjanes empreses.

8. Crear un parc d'habitatges públics de lloguer social i augment de la cobertura al lloguer. Reforma de la llei hipotecària, per a introduir la dació en pagament.

9. Revisió del pacte d'estabilitat de la Unió Europea, superant el dèficit zero, que en aquests moments amenaça la cohesió social a molts països de la Unió.

10. Igualtat d'oportunitats, drets i deures de ciutadania de totes les persones immigrades.

En definitiva, un nou model productiu, sostenible econòmicament, socialment i mediambientalment, que aposti per una economia al servei de les persones i del territori, que creï ocupació estable, de qualitat, amb
més drets i més protecció social.

El 22 de Maig, a les eleccions municipals, també tenim una ocasió per a mobilitzar-nos políticament amb un vot valent a l'esquerra que representa ICV-EUiA.

Per totes aquestes raons i més, perquè ens sobren les raons per a unir-nos la gent treballadora, cal seguir denunciant, mobilitzant i organitzant alternatives de manera conjunta l'esquerra política, els sindicats i les organitzacions socials.

L'economia ha d'estar al servei de les persones.


DIUMENGE 1 DE MAIG, TOTHOM A LA MANIFESTACIÓ
VISCA EL 1r DE MAIG!

Manifest_1_de_maig_ICV-EUiA.pdf

DJ 12/05/2011 | 07:14
Fons_fixed_publications
197
  • Mesveure