Joana Rius | Actualitzat el 10/05/2011 a les 23:59h

La Cuina de Can Simon, a Tossa de Mar

Alhora que el turisme arribava a la Costa Brava, la Cuina de Can Simon obria les seves portes a Tossa de Mar

El restaurant va néixer pràcticament amb l'arribada dels primers turistes estrangers.

En arribar el bon temps , es fa molt agradable sortir a dinar vora el mar. La Costa Brava, a més de tots els seus coneguts i admirats atributs paisatgístics, gaudeix d'un bon grapat d'excel·lents restaurants que aprofiten el peix de qualitat que arriba a les seves llotges. Com la Cuina de Can Simon, a Tossa de Mar (Portal, 24).

Aquest restaurant va néixer pràcticament amb l'arribada dels primers turistes estrangers a la zona. El va obrir la família Gelpí als anys cinquanta i, amb el temps, es va guanyar una merescuda fama servint àpats centrats en el receptari català més nostrat, tan valorat durant els anys 60 i 70 per totes les famílies que sortien el cap de setmana a dinar fora. A finals dels vuitanta, va ser la Maria Gelpí i el seu marit Josep Maria Lores qui es van posar al capdavant de l'establiment. El seus fills Xavier i Josep Maria també van entrar a treballar al restaurant familiar al cap dels anys, en Xavier a la cuina i el Josep Maria a la sala, com a sommelier. En Xavier Lores, format ja en un tipus de cuina més sofisticada, va voler incorporar les noves tendències a la carta del restaurant, sense deixar de banda, això sí, els grans plats que tant valoraven els seus clients. Dit i fet. Les seves noves propostes van quallar, van agradar molt. I la seva cuina va estar premiada amb una estrella Michelin.

Si us apropeu a la Cuina de Can Simon ... heu de menjar peix, és clar. Un Suquet d'espardenyes amb patata rústica; una Caldereta de llamàntol premsada a l'instant, amb verdures i llesquetes de pa amb all; un Rossejat de fideus amb escamarlans triats de Blanes i allioli negre... Podeu optar per la carta, directament, o per un Menú degustació o un Menú clàssic. Això sí, els preus “piquen” una mica. Menjar peix, ja se sap, sempre surt car. Però, si el pressupost us ho permet i sou bons menjadors de peix, gaudireu d'una excel·lent matèria primera, fresca i de proximitat, i d'un tracte acuradíssim dels ingredients per part d'en Xavier Lores, un cuiner meticulós i molt coneixedor de la cuina marinera i tradicional. Podeu acabar l'àpat amb alguns dels postres que ofereix la carta, molt aconsellables, i gaudir, acompanyant el cafè, de les llaminadures creació del xef.

www.lacuinadecansimon.es

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: