Nació Digital | Actualitzat el 11/05/2011 a les 20:46h

Tricampions!

L'empat del Barça (1-1) al Ciutat de València és suficient per aconseguir la tercera Lliga de l'era Guardiola

Aficionats blaugranes celebrant a Canaletes. Foto: Jordi Borràs/ND

El Barça guanya la seva tercera Lliga consecutiva en l'era Guardiola. És la cinquena en els darrers set anys. Una fita històrica més d'aquest grup que no té límits i que pulveritza tots els registres haguts i per haver.

L'equip de Pep Guardiola en tenia prou amb un empat al camp del Llevant. I ha empatat a 1. El futbol ha triomfat, el joc d'atac ha sortit vencedor.

A manca de dues jornades, els blaugrana han guanyat 29 partits, n'han empatat 5 i n'han perdut dos, han marcat 92 gols i n'han rebut 20. Xifres de guanyador, de récord. El Madrid, a sis punts, ja no té possibilitats matemàtiques d'atrapar els blaugrana.

A la primera part el Barça ha fet el que havia de fer atès el plantejament ultradefensiu del Llevant. Els homes de Pep Guardiola han tocat, tocat i tocat, com sempre, i han controlat el partit. D'aquesta manera, al minut 27 Keita ha fet el primer gol blaugrana, a centrada milimètrica de Xavi. El Barça ha tingut un parell més d'oportunitats que no s'han materialitzat i tot feia pensar que a la mitja part al Ciutat de Valènbcia s'hi arribaria amb un 0-1.

Però en una jugada de mala sort, una falta d'entesa entre Gerard Piquè i Víctor Valdés, ha permès a Caicedo, al minut 40, fer el gol de l'empat. I encara gràcies. Poc després d'aquest cop tant dur i immerescut pels mèrits d'uns i altres, Xavi s'ha equivocat, el que no fa mai, i el Llevant ha tingut una segona gran oportunitat per fer el segon. Sense fer res de res, els valencians han estat a punt de posar-se per davant en el marcador. Aquest 1-1 era suficient per assolir el títol de Lliga.

La segona part s'ha estrenat amb un Barça que trobava més forats a la defensa llevantina i que tornava a deixar clar qui manava. Al minut 58, una gran jugada personal de Messi s'ha topat amb el pal.

I a l'hora de partit Eric Abidal ha deixat el camp i ha rebut una d'aquelles ovacions que posa la pell de gallina. Tot el Ciutat de València dempeus ha aplaudit el francès.

Una falta picada per Messi al minut 69 ha estat a punt de significar el segon gol blaugrana. Ha sortit alta per poc. L'argentí, sol davant el món, ho ha tornat a intentar al 72.

L'últim quart ha estat un rondo d'aquells inacabables del Barça, amb un Llevant al que semblava que ja li estava bé el resultat. Els últims minuts s'han fet molt llargs. No s'acabaven mai, i la banqueta del Barça es movia nerviosament, a l'espera d'escoltar el xiulet de l'àrbitre Paradas Romero.

Les celebracions

Les celebracions dels aficionats culés del tercer títol de lliga consecutiu del Barça han estat considerablement pacífiques a Barcelona, segons han explicat els diversos cossos de seguretat. Unes 12.000 persones es van congregar a la clàssica zona de la font de Canaletes, a la Rambla barcelonina, i a les zones adjacents com ara la plaça de Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra han certificat que van practicar 7 detencions, mentre que la Guàrdia Urbana en va fer 8 més. Els Mossos expliquen que tot i les detencions la celebració va ser considerablement plàcida i que no hi va haver danys de consideració pel que fa a destrosses del mobiliari urbà.