Vota
Resultat:
45 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 08/05/2011 a les 23:59h

Congrés, Senat i TC

La sentència que legalitza Bildu és un pas més en la utilització explícita del Tribunal Constucional (TC) com a cambra política de tercera lectura. Els magistrats s'arrengleren, disciplinadament, en dos bàndols que es corresponen, de forma estricta, amb el PSOE i el PP. A canvi, aquests dos partits s'encarreguen de promoure i ascendir els jutges propis.

Això no significa que el jurista independent sigui un personatge de ficció. Existeix, i conforma la major part de la professió. L'únic que passa és que el PP i el PSOE no promocionaran mai un personatge que no els consulti què interessa en cada cas. Per què ho haurien de fer? 

Els jutges i magistrats poden ser independents -i, de fet, ho són- en la major part de les decisions que es prenen als jutjats i tribunals. Però el TC no està pensat per funcionar d'aquesta manera, sinó per donar aparença jurídica a les decisons del partit que hi té majoria quan les negociacions entre PSOE i PP fracassen. Així va ser en la sentència de l'Estatut, així ha estat en la de Bildu i així serà en la llei del matrimoni homosexual.

COMENTARIS

+3
-15
resposta a dit més clar
Anònim, 09/05/2011 a les 14:44
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-1
Dit més clar
josep_7491, 09/05/2011 a les 14:16
El T.C. prevarica; aixó és tant evident i constatable com la llei de la gravetat. ¿Perque no fan res al respecte les institucions europees? Perque ningú no impugna a Brusel·les, Estrasbourg o La Haya, o allà on sigui, la forma d'escollir els membres del TC.
Ja n'hi ha propu que cada partit hi posi els seus gossos de presa.
+24
-1
Ciudadanos despullats i defecant
Idees, 09/05/2011 a les 11:34
Els de Ciudadanos, per demostrar bé la rebel.lia que encapçalen contra aquest nazisme tan terrible que ha imposat la dictadura totalitària a Catalunya, no només s'haurien de despullar, com en el seus cartells i videos electoral:

A més s'haurien d'ajupir, així de pèl a pèl enmig del carrer, fer força, i au, pets, merda i pixum. Prrrrrbuummm En qualsevol lloc de Barcelona o Catalunya i a la vista de tothom. Voleu dir que fan alguna altra cosa que defectar-se en aquest país i la seva gent?
+19
-4
El Cafè
Ricard S, 09/05/2011 a les 09:37
El cafè “olora bé”? Tu deus ser llicenciat en filologia catalana, oi?
+9
-26
el dia de la marmota
Anònim, 09/05/2011 a les 08:38
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+35
-3
Estat Català, ja!
Anònim, 09/05/2011 a les 06:17
Espanya cada dia s'assembla més a un Estat Fallit.

Econòmicament ja ho són (només els i surten els números després despoliar a consciència Catalunya i de rebre les subvencions Europees i fons de cohesió)

Estat de dret més proper a Turquia o Sud Àfrica que no pas a Alemanya. El poder judicial espanyol està descaradament controlat pel poder polític espanyol lo qual trenca la base de l'Estat de dret que és la separació de poders...
+42
-13
la El T.Colonial Alies: Tercera i feixista Cambra
Almogaver.cat, 09/05/2011 a les 01:48
Catalans faríem be en marxar d'aquest Estat tardo-colonial-castellansita i feixista que ni respecta ses pròpies lleis.
De fet el TC (Tribunal colonial) fa de tercera Cambra, i allí emet lo que en Democràcia es impossible. Ataque a la LLengua Catalana i amb fanatisme li denega (que no te cap dret ni li reconeguem ni li reconeguérem mai) Que li negui a Catalunya que el Català sigui la La LlENGUA VEHICULAR i OFICIAL.

,EL T.COLONIAL, AMB MEMBRES QUE VA CADUCAR EL SEU TEMPS, I SENSE REPOSAR ELS QUE HAVIEN MORT. S'IMPOSA AL GOVERN DE LA NACIÓ, A UN REFERÈNDUM POPULAR I A LA FIRMA DEL MEMO REIAL.
DE FET EL TC (TRIBUNAL COLONIAL) ES UNA ENCOBERTA TERCERA CAMBRA, LO QUE CONVERTEIX DE FACTO A EJPAIN I ELS SEUS ESPOLIADORS I LLADRES CASTELLANISTES, EN UN ESTAT TARDO-COLONIAL I FEIXISTA.
CATALUNYA RES TE A VEURE AMB AQUEST ABÚS I CONTRA ELL ENS AIXEQUEM

CATALONIA THE NEXT ESTATE IN EUROPE!!!
+13
-31
"malu"
un, 09/05/2011 a les 00:28
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+13
-38
Qué significa?
Anònim, 09/05/2011 a les 00:10
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: