Vota
Resultat:
2 vots
Actualitzat el 06/05/2011 a les 00:01h

Comerç, cultura i turisme: horitzó comú

Una dels grans prioritats del grup de CiU a Vic per a la propera legislatura serà promocionar conjuntament tres sectors que tenen un gran potencial i que poden sumar nous actius si es presenten units: estem parlant de comerç, cultura i turisme. Es tracta de tres activitats poderoses, molt actives, i que han de buscar un horitzó comú per enfortir-se, per solidificar una promoció de la ciutat que ha de trencar el sostre de vidre i emergir amb tot el seu esplendor cap a Europa. Vic ha de ser una destinació plena, ideal per al turisme que busca la qualitat i l’excel•lència i que vol conèixer l’essència d’un país, Catalunya, amb totes les comoditats.    

Què pot oferir Vic que no puguin donar altres capitals catalanes? Començaré per l’immens patrimoni de la ciutat, el llegat que les generacions que ens han precedit ens han deixat i que durant molt segles, la societat vigatana ha conservat donant una empremta de qualitat i de noblesa, que no passa desapercebuda. El pas dels segles és ben present a Vic començant pel Temple Romà que deixa constància de l’existència de la ciutat en aquesta època, el romànic del campanar de la Catedral o el pont de Queralt, el pont gòtic del Remei, el barroc present en diferents esglésies, la bellesa de les cases modernistes com la Comella o l’Anita Colomer, la petjada d’artistes rellevants com Josep M. Sert i el rellançament del patrimoni industrial com La Farinera, El Sucre o La Central.

Patrimoni que no s’ha perdut, sinó tot el contrari, s’ha millorat i llueix amb tot el seu esplendor. Totes les persones que han tingut responsabilitats públiques, per sort per a Vic, han sigut conscients de la importància de cuidar aquest patrimoni i, per això, avui podem presumir de tenir una història viva, a cada carrer i a cada plaça.

Segon punt. El comerç ric i variat, còmode i de proximitat. Un atractiu de present que es summa a tots els encants del passat. L’esperit de la gent de Vic és clarament d’intercanvi de mercaderies i aquí hi trobem l’origen de la plaça Major o plaça del Mercadal, les dimensions de la qual ens donen una idea del valor del comerç, ja fa més de 1.000 anys.  Els comerciants de Vic, emprenedors i dinàmics han convertit la ciutat en la que té més comerços de Catalunya per habitant i això és nota en una gran activitat que genera un constant moviment de persones d’un gran radi geogràfic.

L’Ajuntament de Vic, al llarg d’aquesta legislatura ha contribuït a millorar el comerç amb una nova dimensió de zones on es prioritza el vianant i també amb la construcció d’aparcaments propers a les botigues que incrementen la comoditat. Vull demanar als comerciants que posin tots els esforços necessaris per construir una única marca comercial que impulsi encara més la força que té el comerç de Vic. No puc tancar aquest apartat dedicat al comerç sense parlar dels Mercats, els setmanals i les cites anuals temàtiques que multipliquen i dimensionen encara més la voluntat l’esperit de negoci de la nostra ciutat.

El tercer puntal sobre el qual s’ha de sustentar la promoció de la ciutat ha de ser la cultura, des de la programació de gran nivell que ens ofereix L’Atlàntida fins a la vida que donen les entitats culturals i la tradició i el coneixement de  les arrels catalanes amb els Sagals d’Osona, els geganters o els grallers. Vic té dos grans museus, l’Episcopal i el de la Pell que han d’actuar com un potent imant així com també figures cabdals i molt rellevants com l’escriptora M. Àngels Anglada, el filòsof Jaume Balmes o la il•lustradora infantil Pilarín Bayés.

Tot això, acompanyat d’un gran entorn natural, proper i altament atractiu que s’estén des de Sau i les Guilleries fins al Montseny i els Pirineus. La legislatura 2011-2015 serà la de la promoció de la ciutat com a gran forma de riquesa de les properes dècades, serà el despertar d’un capital adormit, la fórmula per afrontar el present i el futur de la ciutat de Vic.

Navega per les etiquetes

culturaturismecomerçVic

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Josep Maria Vila d'Abadal
Sóc alcalde de Vic i diputat al Parlament de Catalunya. Tinc 56 anys i sóc enginyer tècnic agrícola. La meva activitat professional ha estat sempre lligada al món rural, sobretot als boscos, la ramaderia extensiva i les activitats agrícoles. Sóc militant d’Unió Democràtica de Catalunya des de l’any 1986, partit del qual en va ser un dels fundadors el meu avi Lluís Vila d’Abadal.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: