Dijous, 12 de maig de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Vuit morts a Lorca després de dos terratrèmols

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El primer de 4,4 i el segon de 5,2 graus d'intensitat
Vuit morts a Lorca després de dos terratrèmols
11/05/2011 20:06
Edifici afectat pel terratrèmol. (Imatge de Twitter)
Europa Press.- El Ministeri de l'Interior ha confirmat que ja són vuit els morts després del sisme registrat a Lorca. El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha ordenat el desplegament de la Unitat Militar d'Emergència (UME) a la zona donat el grau de devastació.
Segons confirma el web de la Moncloa, Rodríguez Zapatero ha rebut informació del terratrèmol quan es trobava amb Sa Majestat el Rei. Tots dos s'han posat en contacte amb el president de la Regió de Múrcia per demanar informació.

Així mateix, el Govern ha ordenat el desplegament de 350 efectius de la Unitat Militar d'Emergència a Lorca per ajudar en les tasques d'identificació i desenrunament.

Prèviament, la ciutat havia estat sacsejada per un primer terratrèmol de inrtensidad 4,4 que només va causar danys materials, destacant l'evacuació d'una residència d'ancians. Amb el segon terratrèmol, sí que es produeron danys de major intensitat en diferents immobles de la localitat, segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències en un comunicat.
El primer sisme es va produir cap a les 17.05 hores i segons les mateixes fonts, ha pogut sentir-se en gran part de la Regió de Múrcia. En concret, a Cartagena, Águilas, Múrcia, Mazarrón i fins i tot en nombrosos municipis d'Albacete, Jaén - inclosa la capital - i Almeria. L'epicentre del moviment sísmic s'ha registrat a quatre quilòmetres a l'est de Lorca, segons ha declarat l'alcalde d'aquest municipi, Francisco Jódar, que ha assenyalat que s'han registrat caiguda de lloses i cornises al casc urbà. Després d'aquest primer moviment, el Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut unes 245 trucades.

Un segon terratrèmol va ser registrat abans de les set de la tarda, en aquest cas amb una intensitat de 5,2 graus. Pel que sembla, ha causat danys en edificis com el Campanar de l'Església de Sant Diego, la teulada de l'asil, la Torre del Espolón del Castell de Lorca i la caiguda d'una paret van poder ser la causa de les víctimes mortals.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Lorca ha activat el Pla d'Emergències municipal mentre que el Govern murcià ha posat en marxa el nivell 1 del Pla d'Emergències davant el risc sísmic de la Comunitat Autònoma de Múrcia (Sismimur), i el conseller de Justícia , Manuel Campos, s'ha desplaçat al lloc. El lloc de comandament d'Emergències ha estat instal·lat a la plaça de l'Ajuntament i les autoritats regionals han demanat calma.

Jódar ha descartat danys personals en el primer sisme però ha avançat que una trucada ha alertat de la caiguda de part de la torre del convent Verge de les Hortes. Així mateix, efectius de l'Ajuntament de Lorca s'han vist obligats a evacuar una residència de gent gran i consta que el terratrèmol ha provocat danys en habitatges particulars i edificis del casc urbà, i de patrimoni històric com el Santuari de la Mare de Déu de l'Horta, a més d'altres temples, segons han informat a Europa Press fonts municipals

Pel que sembla, la majoria d'avisos rebuts en el Telèfon Únic d'Emergències procedeixen del municipi de Lorca, i no tant dels seus pedanies, encara que les trucades s'estenen pels municipis d'Águilas i Cartagena.
RICARD MARCH - PARETS DEL VALLES
12/05/2011
Quiero expresar mi más sentido sentimiento de pesame por lo acontecido en Lorca. Y a la vez felicitar a todas las unidades de emergencia (bomberos, servicios sanitarios, UME, etc).
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1