Dijous, 12 de maig de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Manel Mora >

El BARÇA, CAMPIÓ DE LLIGA!

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
apuntsmora1
El BARÇA, CAMPIÓ DE LLIGA!
APUNTS EN GRANA I BLAU
Manel Mora.
11/05/2011 23:32
El Barça s’ha proclamat campió de lliga de manera brillant. Ha estat el fruit d’una tasca realitzada a la perfecció, tant pel cos tècnic com pels mateixos jugadors. Han assolit la glòria amb un futbol vistós i elegant. Amb molt d’esforç i molta lluita. Amb els valors propis d’un club amb la història del FC Barcelona.

El partit contra el Llevant ha estat l’excepció a l’excel·lència futbolística que el Barça ha mostrat al llarg de tota la campanya. I, fins a cert punt, queda justificada pel plantejament tàctic del Llevant. Ha jugat a veure-les avenir. Tancat al darrera, el Barça s’ha limitat a tocar, tocar, tocar... A mesura que avançava el temps, tots dos equips desprenien un nerviosisme de felicitat continguda.

Sobretot, durant la segona part. Llevant i Barça, amb objectius ben diferents, compartien alegria i festa. L’empat els servia per assolir els seus respectius premis. Els “granotes”, mantenir la categoria; el Barça, la lliga. Els primers, permetien que els blaugranes mantinguessin la pilota indefinidament. No pressionaven. Només volien que el cronòmetre exhaurís el temps reglamentari. La suma del resultat que s’estava produint a Anoeta, més el punt que estaven aconseguint enfront dels de Guardiola, els salvava matemàticament.

Pel seu cantó, lògicament, el Barça tampoc no ha forçat gens. Resulta lògic i humà que els blaugranes es dosifiquessin pensant en el gran compromís que els espera el proper 28 de maig: coronar-se reis d’Europa.

Tant se val! Avui no han brillat com en d’altres ocasions. Però el joc sublim practicat pels blaugranes durant tota la temporada, els ha servit per alçar-se amb el títol després d’aconseguir una quantitat de punts indecents (Pep Guardiola). La tercera consecutiva de l’era Guardiola i la 21ena. de la història del club.

Dit això, el partit no ha tingut massa més història que les dues jugades d’autèntic crack, mag o extraterrestre que Messi ha dibuixat sobre la gespa de l’estadi llevantí. Durant la primera, el Déu barcelonista ha pogut marcar un d'aquests golassos que només estan a l’abast dels veritables millors jugadors del món. Un autèntic regal per a la vista. S’ha anat d’un defensa, ha esquivat una entrada, una altra i una més... Semblava tancat per la defensa i, amb subtils tocs, s’ha anant canviat la pilota de peu amb un eslàlom tan vertiginós i tan rapidíssim que semblava impossible que aconseguís mantenir la verticalitat i rematar a porta. La seva rematada, però, ha topat amb la fusta del pal dret de Munúa. El que quatre jugadors no havien evitat, ho ha fet al l’atzar.

La segona, irrepetible. Fins i tot, des del punt de vista de la narració. Una altra perla.

Però deixem-nos d’explicacions tàctiques i gaudim del gran èxit aconseguit pel club dels nostres sentiments i passions. El Barça ha guanyat la lliga. Celebrem-ho! És dia de deixar-nos anar. Un dia més que passa a l’imaginari del barcelonisme. Felicitat, alegria i festa pel títol.

Ja de bon matí, la ciutat s’ha engalanat amb els seus millors colors i les seves robes més vistoses per viure-la. Per damunt de tots, destacaven el blau i el grana. Balcons i finestres feien d’ambaixadors de l’esdeveniment. Anunciaven que a Barcelona estava succeint quelcom molt important. Tothom ha viscut intensament un moment molt especial que s’iniciava amb els primerencs raigs de sol. Tothom era feliç. Somreia i se saludava amablement com es fa en dates molt especials. I és que el Barça aconsegueix graus de cohesió impressionants. 

El veïnat irradiava tanta joia que semblava Nadal. La sociabilitat es palpava a cada rajola de la ciutat. Era una premonició del que acaba de passar. La crònica d'una lliga anunciada: el Barça, campió! Una altra lliga que es tenyeix de blaugrana! Ser del Barça és el millor que hi ha! 

Manel Mora, Coordinador de Blaugranes en cadira de rodes i soci del Barça.
JORDI V.
12/05/2011
HO HEM TORNAT A FER! LA DEFENSA DE LA NOSTRA IDENTITAT COM A EQUIP, LA DEFENSA CONTRA LA PRESSIÓ DE LA CAVERNA, CENTRAL LECHERA O COM VULGUEU (JA ENS ENTENEM), LA DEFENSA DELS VALORS DE LA ENTITAT, EN DEFINITIVA, S'HAN FONAMENTAT EN EL RIGOR, LA FEINA, LA HONESTEDAT, L'ELEGÀNCIA, EL FAIR PLAY, LA SOLIDARITAT I LA HUMILITAT, ENTRE D'ALTRES. I TOT AIXÒ, JUGANT A L'ATAC, JUGANT A CONSTRUIR, A CREAR, A IL·LUSIONAR, A FER MÀGIA, ENGRESCANT I FENT-NOS DISFRUTAR. NO ES POT ENTENDRE COM ALGÚ ENCARA POT TENIR LA BARRA DE CRITICAR TOT AIXÒ. VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!
Gemma. R.G.
12/05/2011
Jo l'he viscut amb un sabor una mica "descafeinat" pel fet que no vaig poder veure el partit per la tele...però a casa, tots estavem contentiiiissims!! El Barça es mereix tots els títols que li cauen!! Un equip fantàstic, amb jugadors fantàstics, l'entrenador fantàstic i unes grans persones a la llotja presidencial....TOTS SOM EL BARÇA!! Felicitats a tos!!
Elies
12/05/2011
I ara a per la Champions!
CESAR AZUAZA
12/05/2011
Doncs jo la he viscut amb creuament de sentiments. Per una banda amb molta il·lusió i alegria, però per una altra, certament fatigejat pels aconteixements que ens han vessat des-de Madrid. Però bé, d'això "n'hem d'aprendre" i per tant, a cel·lebrar-ho com ens ho mereixem. Visca el Barça i Visca Catalunya!
ESTHER DACHS
12/05/2011
Manel, gràcies per les teves meravilloses paraule, és cer fas recordar en el final del teu escrit aquell "dream Team" que varem tenir fa molts anys. Peró aquesta copa ja és nostre. Visca el Barça!!!!
Núria Maymí Garcia
12/05/2011
Manel, l'he viscuda molt feliç perquè el Barça s'ho mereix i per tots els cules. Però per altre costat trista per la desgracia del Terratremol. Com diu la dita "Mai es pot tenir tot"
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1