Dijous, 12 de maig de 2011 | 12:44
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Vall d'Hebron va obrir un quiròfan expressament per un tal Miquel Roca en plena tisorada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'hospital nega que fos el polític de CDC, contradient les fonts de CatalunyaPress
El Vall d'Hebron va obrir un quiròfan expressament per un tal Miquel Roca en plena tisorada
05/05/2011
vall hebron
EXCLUSIVA CATALUNYAPRESS.- Enmig d’un procés de retallades que, segons fonts sindicals, podrien deixar sense feina a entre 700 i 1.000 persones, Miquel Roca Junyent va ser operat el passat 25 d’abril a l’Hospital de la Vall d’Hebron en un quiròfan obert expressament per a ell.
Segons que ha confirmat a CatalunyaPress per diferents fonts sindicals, l’operació es va acordar pel 25 d’abril, dilluns de Pasqua, i es va obrir un quiròfan expressament per implantar-li un marcapassos a Miquel Roca i Junyent, pare de la Constitució i membre de Convergència Democràtica de Catalunya.

Tot i que totes les fonts sindicals -fins a tres- consultades per aquest diari asseguren que es tractava del pare de la Constitució i històric de Convergència Democràtica de Catalunya, el Departament de Premsa de l'hospital nega que es tractés del dirigent nacionalista, encara que accepta que un home amb aquest nom va ser operat aquell dia. El seu despatx d'advocats té una altra versió, i assegura que no s'ha operat recentment.

La denuncia havia arribat a la redacció d'aquest diari través d’un grup de Facebook anomenat ‘Bates blanques, braçals negres’, integrat per professionals sanitaris contraris a la tisorada.
 

Al centre, la “indignació” entre els treballadors és “enorme”, segons expliquen des del sindicat CGT, que confirmen l’operació. “No entenem que es tanquin quiròfans i plantes senceres, s’acomiadi a part del personal, i després es donin totes les facilitats per operar a un personatge públic”.

Mentrestant, una retallada que no cessa

Aquestes mateixes fonts expliquen que episodis com aquest es donen mentre “la Generalitat ven a l’opinió pública que les retallades s’han aturat i que s’ha iniciat una negociació amb els sindicats, quan no és veritat”. Tal i com ja ha publicat CatalunyaPress, només es va produir una reunió –la setmana passada- que va acabar en fracàs, i des de llavors no hi ha hagut ni un sol contacte entre el Departament que presideix Boi Ruiz i els representants dels treballadors.

Així, per exemple la cinquena planta, que en un primer moment es va tancar completament ha passat a convertir-se en una “planta fantasma”, oberta però sense cap malalt. Des de la CGT ho entenen com un intent de confondre i aparentar una marxa enrere “que no existeix”.

El mateix passa amb un bon nombre de quiròfans, oberts en teoria a les tardes però sense intervencions programades. Així, el gerent del centre ha reconegut a la Junta de Personal que les intervencions que es deixaran de fer a l’any oscil•laran entre les 4.000 i 5.000, tot i que les fonts consultades temen que aquest nombre pot augmentar.

Pel que fa a la plantilla, CGT calcula que entre contractes no renovats, jubilacions no cobertes i comiats de personal la plantilla perdrà entre 700 i 1.000 integrants d’una plantilla de poc més de 6.900 treballadors.
Jaume
11/05/2011
Mentre només ens queixem per Internet, a ells se la bufa. O sortim al carrer a reclamar el que és nostre, o acotem el cap i callem, però queixar-se i no fer res és una actitut de ploramiques.
Jaume
11/05/2011
Mentre només ens queixem per Internet, a ells se la bufa. O sortim al carrer a reclamar el que és nostre, o acotem el cap i callem, però queixar-se i no fer res és una actitut de ploramiques.
extremoduro
11/05/2011
va aixo es patetic o retallades i llistes d'espera per tothom o per ningu politics sincerament cada dia em feu mes fastig tan d bo algun dia pagueu x haver viscut tota la vida d gratis capullus
Joanromer
11/05/2011
Tali com està redactada la notícia "fa pensar que" l'operació s'ha pagat amb diner públic. Un punt tan important ha de quedar clar en un mitjà que vol ser seriós. Si el Sr Roca ho hagués pagat de la seva butxaca, no hi hauria cap problema, suposo.
olga
10/05/2011
És vergonyos, xqu s'obre un quirofan pel Sr. Miquel Roca? Que feu Vall d'Hebro vosaltres que feu tantes manis i cocentracions i que estem lluitan coenNo ho entntra les retallades i contra el Sr. Boí i el Sr. Mas, aquestes persones que ens estan fent la vida impossible li doneu un quirofan al Sr. Miquel Roca.No entenc res, xquè? Són persones especials i nosaltres no especials quan em tingut una malaltia molt greu ens em d'operar? Nosaltres no es doneu un quirofan, que pena, no.......som brossa, som unamerda, que som....?
Ramon
06/05/2011
Ciu és sectari, de fet, solament veient el que fa ja expressa el que pensa. La societat catalana, hauria de pensar fins on pot arribar el despotisme il·lustrat d'aquests polítics com el govern actual. Viva la democràcia i les RETALLADES
Martín
06/05/2011
Una proposta per fer país. Ara és l'hora que els que tenen molts diners i poden fer un esforç, classes amb calers i negocis que van bé a Catalunya, encara la crisi es podrien solidaritzar i si és possible utilitzar les mútues on pot ser, estaran associats per deixar lliure els recursos als més necessitats. Fins i tot els legisladors poden pensar en alguna mena de desgravació per fer-ho més atractiu.
Ramon
06/05/2011
Crec que si l'Hospital no ho desmenteix i la família tampoc, és prou elocuent per pensar que és veritat. La veritat és que no es valora la persona com el fet d'utilitzar el quiròfan, donades les retallades. Retallades pels humans pobres i societat mitjana, la resta, burgesia catalana el que faci falta. NO TOTS SOM IGUALS.
Martin
06/05/2011
Aquesta és una noticia que cal confirmar fefaentment, perqué es pot caure en una mourinhiada. En política i en sindicalisme no tot val. Seny.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1