Divendres, 13 de maig de 2011 | 12:15
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

José Tomás torna a la Plaça

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El proper 23 de juliol
José Tomás torna a la Plaça
Cultura 13/05/2011 10:20
José Tomás reapareixerà en Galapagar a València el 23 de juliol de 2011, en el marc de la Fira de Julio. Es desconeix encara els dos noms que completen la terna i el ferro ressenyat per a un dels dies més importants de la tauromàquia moderna, encara que tot apunta que serà el de Núñez del Cuvillo.
jose-tomas
Des del fatídic 24 d'abril de 2010, quan el destre va ser agafat per «Navegant», un exemplar de Pepe Garfias, en la fira d'Aguascalientes (Mèxic), han passat més de tres-cents vuitanta dies esperant la bona nova del toreig. Un calvari de més de setze mesos amb diverses operacions i una recuperació lenta física i psicològica, que culminarà "en el paseíllo ".

En la roda de premsa que es va celebrar aquest dijous en un conegut hotel de Madrid, van comparèixer l'apoderat del destre, Salvador Boix, l'empresari de la plaça de toros de València, Simón Casas, i el Diputat d'Assumptes Taurins de la diputació valenciana, Isidro Prieto, per fer pública la notícia de l'any al món del toro. «Serà València, perquè és una plaça de primera categoria i la seva fira quadrava amb els terminis que ens havíem establert», així va argumentar Boix la decisió presa pel destre. El mentor català va recalcar que l'elecció d'aquesta data es deu al fet que el torero es troba «al cent per cent física i anímicamente» per afrontar el repte que té per davant. Va ressaltar que els mesos que han transcorregut des del contratemps han estat «complicats», però amb el «esforç, el treball i la fe» del destre han pogut «sortir del forat» que ha suposat la recuperació de José Tomás. «El torero porta setmanes provant-se en el camp amb vaques, ha matat diversos toros i es troba molt animat», va reconèixer.

Sobre el nombre de festejos que compondrà la temporada de l'espasa madrileny, Boix va comentar que «no serà molt extensa» i el nombre de festejos que tenen en ment oscil·la entre «dotze i catorze tardes fins a final de temporada», encara que no va voler avançar emplaçaments en els quals José Tomás s'anunciarà. «De moment només tenim tancat el de València, la resta de tardes estan per negociar i tancar amb els empresaris», va apuntar el representant del destre. Malgrat la rotunditat de les paraules de Boix, és evident que Barcelona, Madrid i Bilbao són les cites que despertarien major interès dels afeccionats, encara que, de nou, el taurí català va desmentir que hi hagi res tancat amb les empreses d'aquests cosos. La importància d'acudir a la cita a la Ciutat Comtal és evident, però encara no hi ha data en el calendari. «José Tomás sempre tancava les seves campanyes a Barcelona», i va afegir, «aquesta temporada també podria ser, però tot estar per veure», va explicar Salvador Boix.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1