Divendres, 13 de maig de 2011 | 12:18
Vostè es troba a: Inici > Economia >

L'IPC puja més d'un punt a l'abril: aliments, begudes i oci en tenen la culpa

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La inflació està en el 3,8%
L'IPC puja més d'un punt a l'abril: aliments, begudes i oci en tenen la culpa
12/05/2011 09:15
9begudes-supermercat-ipc
No hi ha hagut sorpreses i l'Indice de Preus de Consum (IPC) ha pujat un 1,2% a l'abril en relació al mes anterior i la taxa interanual es va elevar fins al 3,8%, a causa de la pujada dels aliments i begudes no alcohòliques i de l'oci i cultura, segons l'INE.
D'aquesta forma, la taxa interanual, que coincideix amb l'avançada per l'indicador avançat de l'IPC, publicat el passat 29 d'abril, és dues dècimes superior a la registrada al març i arriba al seu valor més elevat des de setembre de 2008, mes en el qual es va situar en el 4,5%.

L'increment del cru va elevar els preus des de principis d'any, amb una pujada del 3,3% al gener i del 3,6% al febrer i març.

Segons les dades publicades per l'INE, la inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, es va situar a l'abril en el 2,1%, quatre desenes per sobre de la registrada al març.

Per la seva banda, l'Indicador de Preus al Consum Harmonitzat (IPCA) va situar a l'abril la seva taxa anual en el 3,5%, amb el que augmenta dues dècimes respecte al mes anterior.

L'organisme estadístic atribueix l'evolució de la inflació interanual als aliments i beguda no alcohòliques, la taxa anual de la qual va pujar quatre dècimes i va arribar al 2,2%.

L'oci i la cultura també va influir en l'evolució interanual dels preus, ja que la seva taxa anual va augmentar més d'un punt i mig i es va situar en el 0,6%, el que suposa la major pujada des d'abril de 2009.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1