Redacció osona.com | Actualitzat el 13/05/2011 a les 10:46h

Josep Anglada: «Tothom és digne de rebre l’amor de l’evangeli»

TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÈ. L'alcaldable de Vic per la PxC respon les preguntes dels lectors d’Osona.com.

Josep Anglada. Foto: Adrià Costa

Osona.com ha encetat una secció, “Tinc un pregunta per a vostè”, on els lectors han pogut fer les seves preguntes als candidats de Vic, Manlleu i Torelló. Les respostes d'avui són les de Josep Anglada, cap de llista de PxC a Vic.

Recull d'entrevistes de la secció 'Tinc una pregunta per a vostè'





-------------------
TINC UNA PREGUNTA PER A VOSTÈ, JOSEP ANGLADA



- Vostè diu que és cristià i suposo que defensa els pobres. Però si els pobres son marroquís, també els defensa? O aquests no són dignes de rebre l'amor de l'evangeli?

- Tothom és digne de rebre l’amor de l’evangeli, però no es pot ser tolerant amb els intolerants.

- A la propera legislatura, continuaran portant 25 preguntes al ple?

Portaré les que facin falta. A l’Ajuntament s’hi ha d’anar a treballar i no ha figurar.

- Vostè de què viu? I el seu partit, com es finança?

- Visc del meu treball i el partit es finança a través dels seus militants i de les aportacions dels seus simpatitzants.  

- Què ha fet vostè a l’oposició?

- Treballar per Vic.

- Quines propostes té en l’àmbit econòmic per a la propera legislatura (a part de fer fora tots els immigrants)?

- L’illa càrnia del Bruguer ha de convertir-se en un dels grans factors dinamitzadors d’aquesta propera legislatura per a crear llocs de treball. I per descomptat farem un pla per reactivar l’economia i combatre l’atur.  Eliminar la llarga durada dels tràmits burocràtics i els costos econòmics que fins ara exigeix l’Ajuntament per a noves activitats econòmiques serà una de les nostres prioritats. Així com dotar els polígons dels serveis i equipaments públics necessaris per a les activitats econòmiques.

- Amb quin partit podria pactar? Amb quins no?

- El meu compromís són el vigatans, per tant, amb podria entendre en qualsevol partit que el seu objectiu sigui millorar la nostra ciutat.

- Sempre s'omple la boca dient que ha fet moltes cosses pel barri del Remei. Què ha fet? Des del meu punt de vista diria que dinamitar i intentar enfrontar els veïns.

- La gent és més intel•ligent del que es pensen els polítics i la rehabilitació del barri del Remei s’ha fet gràcies a Plataforma per Catalunya. El Remei el  problema que té actualment és que hi ha massa immigrants i l’únic partit que es preocupa per la gent autòctona és PxC.  

 - Vostè diu que serà el proper alcalde de Vic. De veritat es veu amb 11 regidors (perquè no crec que ningú vulgui pactar amb vostè)? / Quin objectiu electoral es marca (quants regidors)?

- Ser l’alcalde de Vic és una de les meves il•lusions i una esperança per a molts vigatans. És molt difícil treure 11 regidors, però estic convençut que puc ser la força política més votada en aquestes properes eleccions.  

- Vostè diu que ajudarà a “pacificar” els plens. Així reconeix que els debats als plens han estat molt barroers i que vostè n’ha tingut molta part de culpa?

- Crec que el principal culpable ha estat l’alcalde de Vic pel seu menyspreu a la segona força política d’aquesta ciutat. Li vull recordar aquelles desafortunades declaracions que va fer el Sr. Vila d’Abadal: “A  Plataforma per Catalunya, ni aigua”. Un alcalde ha de respectar la voluntat dels ciutadans i no es pot menysprear a quasi 3.000 vigatans.   

- Què n'opina de l'estudi recentment publicat per la Fundació La Caixa que demostra que els immigrants aporten més a l'estat del benestar del què reben? Per si no l'ha llegit li faré un resum: el 30% del creixement del PIB en els últims 20 anys ha estat conseqüència directa de l'arribada d'immigrants, l'aportació estrangera també és responsable del 50% del superàvit de les finances públiques en els anys de progrés econòmic i només el 6,8% de les intervencions dels serveis socials es dirigeixen a la població estrangera quan, per exemple a la nostra ciutat representen aproximadament el 20% de la població.

- La Fundació de La Caixa pot dir el que vulgui, però jo continuaré sent fidel a les meves idees, i per tant, continuaré dient que una gran part de la immigració que ha vingut ha de marxar cap a casa.


---------------------
CANDIDATS A L'ALCALDIA DE VIC
Solidaritat Catalana per a la independència (SI): Iban Lapeira
Esquerra-Som Vic-AM: Joan López
CiU: Josep Maria Vila d’Abadal
ICV-EUIA: Xavier Tornafoch
PSC: Josep Burgaya
PxC: Josep Anglada
CUP: Georgina Rieradevall
PP: Pedro Chumillas

Recull de notícies publicades sobre La Guixa-Sentfores


Recull de notícies publicades sobre Vic


Referències a Internet

Vic

COMENTARIS

+7
-8
Avergonyit
Anònim, 13/05/2011 a les 11:25
Com a cristià, m'avergonyeix aquest senyor
+8
-9
Faria gràcia si no fes pena
cisco, 13/05/2011 a les 12:28
El senyor Anglada diu "no es pot ser tolerant amb els intolerants". Exacte. Amb els intolerants de la PxC no es pot ser tolerant. Són enemics de la democràcia i volen destruir les nostres llibertats. I això, ho fan anant de bracet amb la ultradreta espanyola més anticatalanista. No serem tolerants amb la seva intolerància, sr. Anglada.
+7
-8
Amiguets
AliBay, 13/05/2011 a les 13:25
Els de PxC no només són falangistes en la seva immensa majoria sinó que col·laboren habitualment amb organitzacions falangistes, com aquesta "Hermandad de la Vieja Guardia", continuadors de l'organització "Guardia de Franco" que la constituïen els membres de Falange més significats durant la dictadura.

http://www.viejaguardia.es/Actividad/11/0414a.html
+3
-6
La força política més votada??
Anònim, 13/05/2011 a les 15:06
Plataforma per Catalunya (per molts, l'opció xenòfoba) és un partit que està en clar ascens a la comarca. No ho dic jo, sinó els mitjans de comunicació (els últims mesos) i els mateixos resultats al Parlament de Catalunya.
Encara que des dels altres partits se li hagi donat l’esquena, a la ciutat de Vic ha estat el principal partit de l’oposició. Ens han volgut fer creure que l’oposició era la CUP o ICV, sense tenir en compte aquest partit (“a Plataforma per Catalunya, ni aigua” amb el suport de 3000 ciutadants) i crec que ho pagarem car.
Tinc la sensació que els partits petits es mouran entre un (com a molt dos) regidors (CUP, ICV, ERC, SI) ja que la gent es plantejarà dues opcions: continuïtat o canvi? “Continuïtat” amb CIU i PSC que ja tenen un cert rodatge a l’Ajuntament? o el “canvi” amb un vot de càstig a l’actual consistori i/o, de pas, a la política en general?
Tots sabem que els polítics exageren, però el senyor Anglada parla de 7 regidors... tindrà raó???
+1
-0
Tolerants
cristià al·lucinat, 13/05/2011 a les 23:06
Sort en te l'Anglada que la democràcia tolera el seu partit i els seus insults racistes, antidemocràtics i gens evangèlics. Però potser ens ho hauríem de fer mirar i portar-lo al Constitucional per atemptar acontra la llei de partits. No entenc com miren amb lupa els de Bildu i en canvi es tapen els ulls davant l'ignominiosa presència ultra al sistema democràtic. Si Nostre Senyor baixés de la Creu, em sembla que faria més d'un crit. No anem pas bé.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Especial eleccions

Llegeix i participa al Fòrum Pobles

Debats poble per poble sobre les properes eleccions municipals. Últimes entrades:

Folgueroles: "Quin fòrum més aturat, no?"

Roda de Ter: "Es llencen massa diners a la campanya"

Taradell: "Caram! Que fàcil és criticar els que comencen!"

Tona: "En Salom s'ha guanyat el descrèdit"

Anar al Fòrum Pobles

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 98
Edicions locals
Bloc de fotos
Arxiu històric
Humor
Vés a: Un tàndem de pel·lícula

Un tàndem de pel·lícula

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: