Dissabte, 14 de maig de 2011 | 12:21
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El PP atiza el fantasma de Grècia i el Govern nega que prevegin més retallades

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La campanya electoral es trasllada al Congrés
El PP atiza el fantasma de Grècia i el Govern nega que prevegin més retallades
11/05/2011 13:10
9salgado-concreso
Per unes hores la campanya ha saltat dels municipis i els mítings al Congrés. Si aquest dimarts el motiu era el fons de competitivitat, el dimecres han estat les mesures d'austeritat del Govern, que s'ha hagut d'emprar a fons per negar que vagi a haver-hi noves retallades socials.
Ho han hagut de fer el President del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero, i la vicepresidenta segona del Govern, Elena Salgado, que ha negat durant la sessió de control que es vagin a aplicar mesures d'ajust addicionals després de les eleccions autonòmiques i locals del proper 22 de maig.

I és que el PP, malgrat dir que descarta un panorama com el de Grècia, basa el seu discurs a assegurar que Espanya no sortirà de la crisi si no és amb un canvi de govern. Segons Salgado, "s'està complint el programa d'estabilitat, s'està reduint el dèficit segons el previst, els ingressos van d'acord amb el previst i la reducció de la despesa va d'acord amb el previst".

La titular d'Economia ha assegurat que l'únic objectiu del PP és perjudicar a Espanya. "A vostès no els importa que s'enfonsi la nau si estan vostès en el més alt del masteler, el seu discurs és igual que el del senyor Montoro", ha subratllat.

"No s'ho creu ni vostè"


La discussió econòmica també ha centrat la discussió entre Zapatero i Rajoy. El President ha assegurat que a Espanya no hi ha hagut retallades socials perquè la renda familiar disponible ha crescut en 87.000 milions d'euros, un 17% més, entre 2004 i 2010. "No s'ho creu ni vostè", li ha dit al líder popular, Mariano Rajoy.

"Vostè l'any passat va anunciar aquí el que va anunciar", ha afirmat Rajoy, qui ha assegurat que Zapatero ha fet la major "retallada social" de la història de la democràcia i té el "dubtós" honor d'haver "empobrit com mai als espanyols".

"Sembla que no vol escoltar", ha contestat Zapatero, qui ha exigit al líder 'popular' que, ja que no vol ajudar a sortir de la crisi, almenys cridi a l'ordre al coordinador econòmic d'aquesta formació, Cristóbal Montoro, per dir que Espanya està en la mateixa situació que fa un any. "És fals i a més és deslleial amb el nostre país", ha reblat.

"No negui la realitat", ha insistit Rajoy, qui ha assegurat que "fregant els cinc milions d'aturats", amb pujades d'impostos és "evident" que els espanyols segueixen "perdent poder adquisitiu", mentre la prima de risc es dispara i "no hi ha crèdit a Espanya". "Com més temps passi en el poder, pitjor per al conjunt dels espanyols", ha reblat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1