Dissabte, 14 de maig de 2011 | 12:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Gadafi desmenteix que hagi fugit de Trípoli i assegura que està en lloc segur

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Conflicte a Líbia
Gadafi desmenteix que hagi fugit de Trípoli i assegura que està en lloc segur
Política 14/05/2011 08:49
El mandatari libi Muamar Gadafi ha assegurat, en una declaració difosa per la televisió estatal, que està en un lloc en el qual no pot ser atrapat, al mateix temps que ha definit com a "covard" l'atac perpetrat el dijous per les forces de l'OTAN contra el seu complex residencial a Trípoli.
gada
Gadafi ha realitzat aquestes declaracions després que el ministre d'Exteriors italià, Franco Frattini, assegurés que el mandatari libi es troba ferit i no està a la capital libia, la qual cosa ha rebutjat el portaveu del règim, Musa Ibrahim.

Frattini havia assenyalat que Gadafi  "ha fugit de Trípoli, però no del país", en una entrevista televisiva concedida al diari italià 'Corriere della Sera'. Va citar com a font d'aquestes informacions al bisbe de Trípoli, a qui va considerar com una font fiable. No obstant això, el Govern libi s'ha apressat a desmentir aquest extrem, qualificant a través del seu portaveu de "sense sentit" la notícia que Gadafi està ferit.

Musa Ibrahim ha declarat que el líder libi "està alt de moral, es troba bé, està dirigint el dia a dia del país i no ha resultat ferit".

Frattini creu que "la pressió internacional ha provocat segurament la decisió de Gadafi d'anar-se a un lloc més segur", encara que va assegurar que els aliats "no saben" si Gadafi s'ha amagat en un àrea desèrtica de Líbia.

Segons va explicar, la pressió internacional sobre Gadafi "està provocant la disgregació a l'interior del règim, que és el que nosaltres esperàvem". Així les coses, va insistir que "no és possible assassinar Gadafi" perquè "no ho preveu la resolució 1973 de les Nacions Unides", que va permetre la missió sobre Líbia.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1