Dissabte, 14 de maig de 2011 | 12:15
Vostè es troba a: Inici > Política >

Hereu adverteix del risc d'un pacte PP-CiU

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'alcalde ha mostrat una foto de Trias i Aznar per il·lustrar-ho
Hereu adverteix del risc d'un pacte PP-CiU
14/05/2011 02:35
Alcaldables a Barcelona en el debat de Tv3
EuropaPress.- L'alcaldable del PSC per Barcelona i candidat a la reelecció, Jordi Hereu, ha alertat del risc que suposaria per a la capital catalana un govern municipal de CiU i PP mostrant una foto del regidor nacionalista Xavier Trias amb l'ex president del Govern, José María Aznar.
"Aquesta és l'alternativa i el canvi que alguns propugnen", ha advertit en la seva última intervenció del debat entre alcaldables que han emès aquest divendres Tv3 i BTV, recordant el 'Pacte del Majestic', els acords entre la CiU de Jordi Pujol i PP en 1996 que van possibilitar la investidura d'Aznar.

Trias, per contra, s'ha postulat com a única alternativa viable davant un govern municipal liderat pel PSC, apel·lant al canvi i a un govern amb tarannà i amb ganes de "col·laborar a millorar la vida de la gent".

Alberto Fernández (PP) s'ha reivindicat com a única alternativa davant múltiples coalicions que en la seva opinió perjudicarien a Barcelona: "El canvi no és ni més Hereu ni un tripartit ni la sociovergencia ni un acord entre CiU i l'ERC de Joan Laporta i altres grups independentistes. El canvi ha de ser nítid i en la bona adreça".

Jordi Portabella (UxB) ha apel·lat a la unitat de l'independentisme i ha assegurat que Barcelona ha d'aspirar a ser la punta de llança de la reivindicació d'un concert econòmic, mentre que Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha demanat el vot per combatre les retallades.

Al llarg del debat, Hereu ha negat en vàries ocasionis dades que posaven sobre la taula Trias i Fernández, i ha advertit del risc que implicaria per a Barcelona un govern "neoliberal".

Mentrestant, Trias ha expressat el seu compromís amb l'estat del benestar, encara que en la seva opinió, no tot ha de ser prestat directament des de l'administració, obrint la porta als consorcis.

Seguretat i incivisme

En abordar la seguretat, Fernández ha rebut crítiques de la resta de candidats en alertar que "a Barcelona, el delicte és capital, jauja", la qual cosa atribueix a la permissivitat d'Hereu, qui li ha acusat d'insultar a la ciutat.

Portabella ha aprofitat per reptar a Trias si es negaria a pactar amb qui té una visió apocalíptica de la ciutat: "En els temes de seguretat no coincideixo", s'ha limitat a contestar el convergent.

Quan el republicà li ha insistit, Trias no ha descartat acords: "Tampoc estic d'acord amb vostè en altres coses; ni amb Hereu,... Hem de tenir capacitat de donar la mà per a Barcelona l'endemà a les eleccions".

Quan Fernández i Hereu s'han enredat, Trias ha tallat dient que, sigui com sigui, hi ha molta delinqüència i fan falta molts més guàrdies urbans i mossos d'esquadra.

De fet, ha negat a Hereu que hagi incrementat la Policia Local, i li ha acusat una vegada més de falta de lideratge; primer, per no millorar la seguretat pesi presidir la Junta de Seguretat Local; i en segon lloc, perquè no ha sabut entendre's amb el seu propi soci de govern -ICV-EUiA- en aprovar-se l'ordenança de civisme.

Trias ha demanat prevenció, en bona part amb guàrdia urbana de barri, i en aquesta prevenció ha coincidit amb UxB i amb ICV-EUiA: d'una banda, Gomà promet "més diàleg i prevenció aconseguint cohesió social", sense estigmatitzar barris.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1