Dissabte, 14 de maig de 2011 | 12:01
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Són bojos aquests humans!

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Són bojos aquests humans!
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
11/05/2011 12:32
Recordareu que la setmana passada la meva gata Colette va venir a auxiliar-me quan jo havia abdicat del món. La situació mundial no ha variat gaire en aquests vuit dies (jo diria que gens) i, per tant, objectivament no tinc cap motiu per haver desabdicat. Tanmateix, vull tornar-li el favor a la meva adorada gata, que es va portar tan bé quan la necessitava. I és per aquest motiu que escric aquest article.

Mahatma Gandhi deia que una civilització es pot jutjar per la manera que té de tractar els animals. I jo hi estic absolutament d’acord. La qualitat de la relació que siguem capaços d’establir amb la resta de pobladors del nostre planeta indicarà, sens dubte, no només el nostre grau de sensibilitat, sinó també el nostre nivell de civilització i cultura.

No és el primer cop que tracto aquest tema en aquests articles (he atacat la brutalitat de les festes tradicionals amb animals, de la tauromàquia, del maltractament i l’abandonament de mascotes), però avui vull aprofitar un exemple particular per aprofundir en la qüestió. Ho necessito com a purificació catàrtica de l’esperit i, alhora, li ho dec a la Colette. També li dec el títol de l’article, perquè la meva felina, molt afeccionada a les historietes d’Astèrix, sempre empra aquesta frase quan no entén la nostra manera “humana” de comportar-nos i de viure.
Gos Sánchez
Fa pocs dies vaig descobrir a través de facebook un cas esfereïdor. Vull aclarir que jo pertanyo a molts grups que defensen la natura i els animals i que, per tant, rebo nombrosa informació sobre aquests temes. En aquesta ocasió, es tractava d’un gosset que havia estat descobert en unes condicions esgarrifoses a Puerto Madero, Buenos Aires. Puerto Madero és un barri privilegiat. Una mena de superportolímpicdebarcelona, però més luxós, que inclou una zona residencial, un centre de negocis, un indret de lleure i un paradís gastronòmic. Un lloc de “pijos” de la capital argentina, així de clar.

Doncs bé, aquest gosset (segurament abandonat) va pul•lular durant dies per aquesta zona, amb una ferida al cap, a tocar de l’orella, que se li va infectar i se li va omplir de larves de mosca. L’afecció s’anomena mèdicament “miasi” i consisteix en el fet que les larves de mosca, literalment, se’t mengen viu. Els “pijos” l’havien de veure per força, però ningú no va fer res. Va ser in extremis que algú va tenir consciència i va avisar els animalistes i els veterinaris que, escandalitzats per la cruesa de la situació, se’n van fer càrrec immediatament.

Van conduir el gosset a un refugi, “El campito”, on va ser tractat i curat. Li van arrencar els terribles cucs i el van operar a vida o mort. El seu estat va ser crític durant uns dies però, finalment, se n’ha sortit. L’han batejat amb el nom de Sánchez i, tot i haver-se quedat sense una orella, s’està recuperant força bé.

Davant de fets com aquests, que no són escadussers ni de bon tros, és quan la meva gata afirma que els humans som bojos. Perquè resulta difícil imaginar com es pot arribar a aquests extrems. Els casos que veig a Internet em fan treure foc pels queixals. Per això vull significar des d’aquí la tasca que fan tantes i tantes organitzacions animalistes, gairebé totes sense cap ànim de lucre, que dediquen els seus esforços a pal•liar les bestieses que duen a terme altres grups “humans” menys evolucionats. En aquest sentit, les xarxes socials representen una eina d’un valor incalculable. Promouen canvis legislatius, fan publicitat de les necessàries adopcions, recapten membres i diners, recullen firmes. Però, sobretot, denuncien la barbàrie. Com la que ha patit el pobre Sánchez, el sofriment del qual va arribar a ser insuportable.
Gos Sánchez
Quan aprendreu de tot això? -em pregunta compungida la Colette mentre contempla a la pantalla del meu ordinador tant sofriment inexplicable-.

I jo sospiro, avergonyida. Em poso vermella i evito la seva mirada transparent i neta. Perquè una cosa tinc clara, per més que sigui un eslògan ja molt conegut: ells mai no ho farien.

En qualsevol cas, us adjunto dues fotos d’en Sánchez en procés de recuperació. Mireu que bufó. I ara que algú em digui si un ésser com aquest es mereixia patir tant.


Nota: Vull dedicar aquest article a tots els animalistes argentins i especialment als salvadors d’en Sánchez i a la gent d’El Campito.
Olga
13/05/2011
Pobres animals, no es mereixen el que els fem... fa poc vaig veure un documental de mercat negre d'animals i era esgarrifós, els tractaven com a objectes, de fet, segurament pitjor. En fi, seguirem amb aquesta lluita.
Yves
13/05/2011
d'altra banda
Yves
13/05/2011
I tant! sonats! Però per altra banda, els que van acollir i rescatar el Sanchez són ben collonuts! Jo durant un temps, de pura casualitat, vaig recollir un fotimer de gossos del carrer. Un dia mon germà em va fer una reflexió que cal tenir en compte: "Yves, vols dir que els fas un favor?". I és veritat, cal reflexionar-hi, n'he recollit a tot arreu, i si tenen xip tot és ràpid i fàcil; però si no en tenen comencen els problemes, la guàrdia urbana passa literalment, els mossos 3/4 del mateix, la majoria de les gosseres que els acullen els sacrifiquen... i clar, un no pot quedar-se tots els gossos que va trobant... Ai, quins imbècils aquests que abandonen els animals... ai... P.S: No tots els barris pijos són dolents. A casa mons pares -Zona alta- van tirar un gosset per sobre de la porta, van trucar el timbre i van sortir corrents. Estava brut, la cua trencada, li faltaven dents, una costella trencada, un ou ficat endins i unes quantes coses més... A partir d'aquell dia l'Squitx va formar part de la nostra família, fins fa més o menys un any, que va morir després de 12 anys de felicitat.
JORDI V.
12/05/2011
ELS HUMANS SOM TERRIBLES. COM NO HEM DE SER CAPAÇOS DE FER AIXÒ AMB ELS ANIMALS SI FEM EL QUE FEM AMB ELS DE LA NOSTRA PRÒPIA ESPÈCIE?
Elies
12/05/2011
Quina bona feina, i quanta què en fan, els animalistes!
DUC ENGRESCADOR
12/05/2011
Ai, els humans! N'hi ha de totes menes, pobrets! Sort que som civilitzats i que encara hi ha excepcions que confirmen la regla. En general, però, molta mostra i poca oliva!
Jordi Canals
12/05/2011
Molt bé per la Colette
Mercè Sanchis Manich
12/05/2011
Està bé que el Sánchez tingui cognom de persona humana....segur que es més racional que molts humans dits aixi....
Lluís Busom i Femenia
12/05/2011
Està molt bé donar a conèixer casos que són una falta de sensibilitat manifesta dels 'humans' respecte als animals i que la història que expliques del 'Sánchez' s'hagi resolt pel refugi 'El Campito' (Buenos Aires) de forma tan humana. Però, els que bussegem en Internet sabem que 'El Campito' (Buenos Aires) era el nom, en temps de la dictadura, d'un 'Centre clandestí de Detenció', en aquest cas no dels indefensos animals, sinó dels indefensos humans i que dels cinc mil que van passar per allí... només 43 van sobreviure. Almenys el nom del refugi 'El Campito' ho trobo poc adient.
Patri Cia
12/05/2011
Fe d'errades: volia dir que molta insensibilitat és perquè no s'ensenya a tenir cura dels altres, sigui persones o animals..
Patri Cia
12/05/2011
Molta insensibilitat també és perquè no s'ensenya.. i perquè no es pateix patiment a la vida..
ALÍCIA MARSILLACH
12/05/2011
La meva estimada Princess em diu que la Colette té tota la raó del món. M'has emocionat Anna Maria , amb la història d'en Sanchez. N'ho puc entendre la gent que fa mal als animals, els vells, els nens. Com aquest pare pederesta de Mallorca que prostituïa els seus fills de 3 i 9 anys; això sí, només posen les seves inicials al diari.
Carme Luis Ttajé
12/05/2011
Hola Anna , amb llagrimes als ulls, tú ja saps que és cert, m'he emocionat,al llegir tota la trista história de Sanchez, més o menys jo ja l'habia seguida al Face. Estic molt contenta que t'hagis implicat amb aquest cas, hi ha molte gent que gràcies a tú ,coneixeran la crueltat que pateixen tans i tans animals, el Sanchez ne's un exemple, només mirarn-li la cara , ja trenca el cor, peró ell se'n ha sortit, gràcies a l'ajuda de la gent DEL CAMPITO, I LA GENT COM TÚ QUE HA DIFUSIONAT LA SEVA HISTÓRIA. Quanta raó te la Collete, una forta abraçade per les dues.
Teresa
12/05/2011
Què puc dir jo, que tinc dos llebrers adoptats de SOS Galgos amb uns antecedents de maltractament que fan posar la pell de gallina! Recolço i ratifico tot el que has dit, Anna! Només afegir una recomanació: Mireu els ulls d'un animaló acollit després d'un abandonament o de ser maltractat....la seva mirada us traspassarà el cor i no la podreu oblidar mai. Gràcies una vegada més, Anna, per dedicar unes línies als més febles. Petons!
Shaudin Melgar-Foraster
12/05/2011
Ho celebro molt pel Sanchez. Angelet, com devia patir. La meva germana va viure molts anys a l’Uruguai i també va tenir aquestes larves de mosca (a la cuixa). Sortosament va anar al metge –no sabia què tenia, només una picor horrorosa i molt mal– i la van operar ràpidament. No va passar res. Però recordo com m’explicava com n’era de dolorós. També m’ha explicat els casos de crueltat extrema contra els animals que va veure –especialment contra gossos– i que costa de creure. Ella i el meu cunyat van convertir-se en una mena de defensors d’animals mentre eren allí, amb l’ajuda d’una veterinaria que va guarir (sense cobrar) molts d’aquests animals. Així que tenim que hi ha molts humans cruels i d’altres que lluiten contra aquesta mateixa crueltat. No s’ha d’abdicar del món (o dels humans), Anna Maria, perquè per cada acte dolent en trobarem un de bo, oi?
Maribel Vazquez
11/05/2011
Tota aquesta gent pija , deuen tenir molts cales i cotxes de gama alta, a grans sopars i vestits de diseyn i tantas i tantas cosas de las que presumir, pro careixan de lo mes important de lo que realment es important, " SENTIMENTS " capa els demes sers , siguin personas o animals. Has fet un escrit mol maco Anna Maria, be ajudada de la Colette, tot sa de dir .
marta roig
11/05/2011
hola Anna, m'alegro moltíssim de la recuperació del Sánchez. Quin món de mones, que hi ha més bèsties que persones.
MARTA VALLS
11/05/2011
HE SEGUIT GRÀCIES A TU LA PERIPÈCIA DEL SANCHEZ... NO ENTENC COM HI POT HAVER PERSONES SENSE COR, QUE VEGI UN ANIMALET AIXÍ I LI PASSI PEL COSTAT AMB INDIFERÈNCIA. eS MOLT BUFÓ I SE'L VEU FORMA EIXERIT. dIGUES A LA COLETTE QUE TAMBÉ EXISTEIXEN HUMANS COMPASSIUS QUE AJUDEN I CUIDEN ALS ANIMALS. PETONETS.
Judit B
11/05/2011
I tant, Colette. Ben bojos. I cruels.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1