Dissabte, 14 de maig de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Uns 12.000 aficionats del Barça prenen Canaletes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El '¿per què? ¿per què? ¿per què?', càntic estrella de la nit
Uns 12.000 aficionats del Barça prenen Canaletes
12/05/2011 00:39
Celebració de la lliga en Plaça Catalunya
EP.- Uns 12.000 aficionats del FC Barcelona han pres el centre de la ciutat i la font de Canaletes, en La Rambla, després de l'eufòria deslligada per guanyar el seu vintè primer títol de la Lliga. Les celebracions s'han desenvolupat sense incidents greus.
Segons han informat a Europa Press fonts de la Guàrdia Urbana, a les 23.20 hores es concentren unes 8.000 persones en Canaletes, a la Rambla, i altres 4.000 a la plaça Catalunya de Barcelona, unes xifres inferiors a altres celebracions recents, en les quals el nombre d'aficionats era major, potser per la diferència que en les lligues anteriors l'equip va guanyar en l'última jornada, mentre que aquesta vegada ho ha aconseguit mancant dos partits.

També els incidents han estat molt menors que en anteriors ocasions. Disset persones han estat detingudes pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, encara que la destrucció de mobiliari urbà ha estat d'escassa importància.

Uns minuts després de sentenciar l'eliminatòria, els culés s'han començat a congregar en la font de Canaletes, punt de trobada davant les victòries de l'equip català.
Celebració de la lliga en Canaletas
Els seguidors es concentren en aquest punt de la ciutat, abillats amb banderes, samarretes, bufandes i tot tipus de complements, cantant lemes com 'Boti, boti, boti, madridista qui no boti', 'Oh, le, le, oh, la, la, ser del Barça és el millor que hi ha' i '¿Per què?, ¿Per què?, ¿Per què?', parafrasejant a l'entrenador del Reial Madrid, Jose Mourinho.

A les 23.30 hores, l'ambient era festiu i destacava pels càntics de l'himne culé i l'onejar de les banderes barcelonistes, mentre que molts dels seguidors es van pujar com de costum a la font de Canaletes i a fanals propers, encenent petards i bengales vermelles.

En plaça Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona ha disposat una pantalla geganta perquè els aficionats poguessin seguir la celebració i totes les reaccions en cas que el FC Barcelona aconseguís aquest dimecres la Lliga, com així ha estat.
A més, s'ha establert un cordó de seguretat, amb les furgonetes dels agents antidisturbis i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) al carrer Pelai. Segons el dispositiu de seguretat, s'ha prohibit l'estacionament de motocicletes en els voltants de la plaça Catalunya, s'ha reforçat el servei de neteja, s'han instal·lat WC mòbils i s'han retirat preventivament sacs d'enderrocs, contenidors i bicicletes del Bicing en les parades del perímetre de seguretat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1