Redacció osona.com | Actualitzat el 13/05/2011 a les 18:45h

El Dia Internacional dels Museus omple d’actes Osona


 
Els museus de la comarca presenten les seves propostes de manera conjunta.
Aquesta setmana, en motiu del Dia Internacional de Museus, s’han presentat a la sala d’actes del Museu Episcopal de Vic les propostes que realitzen els Museus d’Osona de manera conjunta des de l’any 2003, amb el suport del Consell Comarcal d’Osona i dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Les activitats del Dia Internacional dels Museus comencen a partir d’aquest proper cap de setmana i estan obertes a tothom: jornades de portes obertes, visites, concerts, la Nit dels Museus que s’organitza a tot Europa el dissabte 14, i com cada any destaquem una “joia del museu”.

Amb la intenció de crear un grup de treball que permetés tirar endavant propostes conjuntes, l’any 2005 el Consell Comarcal va crear el Consell Assessor de Museus. En aquest context de treball conjunt va néixer la Xarxa de Museus d'Osona que aplega nou museus (Museu Episcopal de Vic, Museu Industrial del Ter, Museu Arqueològic de l’Esquerda de Roda, Casa Museu Verdaguer, Centre d’Interpretació Arqueològica del Camp de les Lloses, Museu de la Torneria, Museu de l’Art de la Pell, Centre Cultural Europeu de la Natura i el Museu del Coure) i es tracta d'una iniciativa de treball en xarxa per difondre les activitats pedagògiques que es fan als museus (http://www.museusosona.cat/oferta-pedagogica), no només a nivell comarcal sinó també a nivell de Catalunya. Des de l'any 2008 s'han portat a terme un seguit d'accions encaminades a aconseguir aquest objectiu: edició d'una publicació amb totes les activitats, creació d'una pàgina web, i avui s’ha presentat un DVD promocional, amb imatges d'aquestes activitats i dels museus (http://www.vimeo.com/museusosona). La iniciativa compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

En la presentació, Mª Àngels Blasco del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha destacat que “Una societat, que creu en la seva història i se l’estima, és una societat més rica”, en aquest sentit ha encoratjat als Museus a seguir amb la seva tasca de fer estimar i difondre el patrimoni de la comarca per fer-lo extensiu a Catalunya i al món.

 

Veure programa d'actes (PDF)




Presentació, aquest matí al Museu Episcopal. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

museuDia Internacional dels Museus

COMENTARIS

+0
-0
Museus d'Osona
Anònim, 14/05/2011 a les 19:00
Felicitats per les imatges dels diferents museus d'Osona,llastima que el del coure no surti complert

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

@Vic_Eleccions

Tinc una pregunta per a vostè

En aquesta nova secció, els lectors d'Osona.com han tingut l'oportunitat de fer les seves preguntes als candidats de Vic, Manlleu i Torelló.

Enquesta
Eleccions municipals: què és el que us preocupa més del vostre poble?
      Vots emesos: 118
Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Les futures Adoberies

Les futures Adoberies

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: