• 24oct
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Aquest és l’article que hem publicat des de Convergència a la revista municipal del mes de Setembre de 2010:

    Des de Convergència fa anys que estem advertint que l’estat de neteja i manteniment de la via pública és més que deficient, i que aquesta situació lamentable s’accentua encara més a l’estiu: precisament quan hi ha més infants pel carrer, és quan trobem més brossa i brutícia a les diferents zones ajardinades (això d’”ajardinades” és un dir…) del municipi. Però enguany la situació de deixadesa s’ha posat de manifest, a més a més dels llocs habituals, a les instal·lacions exteriors del nostre poliesportiu. I ara que deixem enrere l’estiu, podem fer una valoració de la situació i de l’estat general que presenta aquest espai.

     Per a poder fer-ho, vam demanar-li al regidor d’esports, el Sr. Isabelo Pacheco, que ens acompanyés a fer una visita per les instal·lacions, i així poder tenir una visió més àmplia que la que ja havíem adquirit previament com a usuaris. Què ens vam trobar? Ratxoles trencades, escales de la piscina sense collar i amb els suports oxidats, grups d’usuaris sense respectar les normes bàsiques de la piscina, a pocs metres dels monitors que prescindien absolutament de cridar l’atenció a ningú (nanos jugant a pilota, algú altre menjant…). Vam entrar també als vestuaris, on ens vam trobar els armaris de guixetes llençats al terra (literalment), i sense cap porta tancada impedint l’entrada, etc. I potser el més preocupant: totes les dutxes –totes- perdent aigua a tort i a dret. Un usuari indignat es va apropar, fins i tot, i amb molt bones paraules va manifestar la seva indignació al regidor d’esports.

     El Sr. Pacheco ens va explicar que s’havien previst unes actuacions de manteniment, però que donat el retard de posada en marxa dels plans de contractació extraordinaris, aquestes actuacions havien començat un cop s’havia ja obert el poliesportiu. Des de Convergència, podem entendre que aquestes incidències poden succeïr, faltaria més. El que no podem acceptar és el següent:

     a)    L’estat actual de l’antic poliesportiu no és resultat d’un mes de retard en el planning de manteniment. Ni un mes ni un any. Aquest poliesportiu fa anys que s’està deixant morir.

    b)   Segons el pla general aprovat l’any 2000, l’espai de l’antic poliesportiu havia de ser utilitzat per edificar una zona industrial que otorgués a Badia una mica d’oxigen pel que fa a la seva independència econòmica com a municipi. A canvi, es construirien unes instal·lacions esportives interiors on actualment està el nou poliesportiu, i unes altres d’exteriors a l’altra punta de Badia (prop l’antic Machado).

    c)    El PSC, amb l’excusa de que el poliesportiu exterior acabaria traslladant-se, va decidir invertir el mínim possible, i això ha derivat en un poc o gairebé nul manteniment que, any rera any, sumat als anys que té, ha provocat la situació actual.

    d)   I ara l’equip de govern socialista se n’adona que potser no era tan bona idea…i sense tenir en compte als altres grups que van donar suport al pla general, ha decidit de forma unilateral modificar-lo.

     Cal urgentment plantejar-se el futur d’aquestes instal·lacions, i si cal, dedicar una bona partida pressupostària a una remodelació gairebé total de les mateixes. El que està clar és que l’any que ve no podem permetre una obertura d’aquestes instal·lacions en aquesta situació.

     D’altra banda, aprofito aquest espai per fer una reflexió: l’objectiu d’una bona oposició no és la crítica per la crítica, sinó la fiscalització de la feina de l’equip de govern, és a dir, controlar que actuen correctament. Per a fer-ho, és necessari disposar de tota la informació necessària. Des de Convergència hem demanat, via instància, a les comissions informatives, i al regidor responsable d’esports, molta informació relacionada amb aquesta àrea per tal de poder analitzar i estudiar tot plegat amb garanties i serietat. A hores d’ara, encara esperem rebre el Pla de Manteniment del poliesportiu exterior, el Pla de Manteniment del poliesportiu nou, i l’expedient relacionat amb l’estat i obres que s’han fet darrerament a la piscina exterior municipal. Se’ns va reconèixer que hi havia pèrdues d’aigua durant el procés de filtració de la piscina, i també són visibles les pèrdues d’aigua de les dutxes. A més de ser una situació insostenible ecològicament parlant, també té relació amb l’increment desorbitat d’un 40% de les despeses d’aigua en els pressupostos del 2009 respecte dels del 2008. I durant el 2010 també hi ha hagut un augment de la partida pressupostària de subministres sense justificar. Des de Convergència fa gairebé dos anys que estem demanant la relació de les factures d’aigua, per poder saber amb certesa a què és degut aquest augment. Encara esperem…I l’equip de govern ens demana una oposició responsable? Com fer-ho, sense accés a la informació? Aquesta setmana ho hem tornat a demanar a la comissió informativa d’economia, un cop més. A veure si hi ha més sort…

    D’altra banda, actualment hi ha l’antic camp de futbol (el de sorra) sense utilitzar (malgrat la gent hi continuï jugant, tot allò ja no està assegurat), i un edifici tancat que fins ara tenia una partida pressupostària dedicada al seu futur enderrocament i que ja ha desaparegut. Vam sol·licitar l’informe pel qual es va decidir que aquell edifici s’havia d’enderrocar, i resulta que no n’hi ha cap, d’informe. El presumpte mal estat de l’edificació és producte de la percepció d’algun tècnic que, després d’una exhibició d’avions, va veure que a l’endemà hi havia esquerdes. Es veu que a l’ajuntament li sobren els diners, i ens podem permetre el luxe tots plegats de tenir espais com aquests tancats durant anys. Tot plegat, una situació d’allò més surrealista.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.