• 29oct
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    Des de Convergència vam comentar que en els darrers tres anys s’havia fet una bona feina pel que fa al tractament de les ordenances fiscals. Donada la crisi econòmica que durant tot aquest temps ens ha estat afectant, i que any rere any s’ha anat agreujant, consideràvem que era un exercici de responsabilitat anar més enllà de la postura fàcil de votar en contra del sempre mal vist tema de les tasses i impostos, i procurar incorporar les nostres propostes dins el procés d’elaboració de les ordenances. Vam agrair la bona disposició que l’equip de govern ha mostrat durant aquest temps a l’hora d’escoltar i incorporar moltes de les nostres propostes, que s’han mantingut fins enguany. Per citar només uns exemples, nosaltres va demanar:

    a)      La bonificació que pot arribar a ser de fins un 30% durant tres anys per habitatges on s’instal·lin sistemes d’aprofitament tèrmic.

    b)      La bonificació ambient en l’impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles menys contaminants

    -          I vam celebrar que, en el seu parlament de defensa de les ordenances, el Sr. Sanuy posés com a exemple de grans canvis a les ordenances, precisament, aquestes dues aportacions de Convergència-

    c)       A l’apartat de la plusvàlua, la incorporació d’una bonificació d’un 95% de la quota d’aquest impost per transmissions mortis causa a favor del cònjuge, descendents, ascendents i adoptats. I per petició explícita de CiU, també es van afegir les parelles de fet.

    d)      La revisió i conseqüent rebaixa de la quota d’algunes activitats esportives, com els cursets de natació de nadons

    e)      L’excepció del pagament de la matrícula per als nous socis no residents a Badia que formessin part d’un club esportiu.

    En aquest apartat, des de Convergència vam recordar que l’any passat, quan es va decidir implementar aquest concepte de matrícula, vam advertir a l’equip de govern, amb reunions amb el regidor d’esports, el Sr. Pacheco, que els socis dels clubs esportius es trobarien, d’una banda, amb la intenció del govern d’obligar-los a ser socis de les instal·lacions esportives si volien continuar sent membres del seu club esportiu i, de l’altra, amb una pujada del 15% de la quota de socis per als no residents a Badia, i a sobre, haurien de pagar aquesta matrícula. Vam advertir que això suposaria un problema i vam demanar que s’eliminés aquesta matrícula de les ordenances. El govern no va acceptar-ho, i al llarg de l’any, llegint les actes dels Consells Municipals d’Esports es pot comprovar com, efectivament, això va suposar un problema i com el regidor d’esports es comprometia a solucionar-ho personalment. Convergència denuncia que això no es pot solucionar personalment, sinó normativament, i que l’única manera de fer-ho era afegir una excepcionalitat dins de les ordenances. De fet, aquest any 2010 el govern va decidir frenar aquesta nova obligatorietat dels clubs de ser socis del poliesportiu precisament per aquest problema que nosaltres ha havíem advertit, però aquest any ens haguéssim trobat amb la mateixa situació si no fos per la nostra proposta. Estem contents que, aquest cop, el govern socialista hagi decidit implementar, doncs, la nostra proposta en aquesta línia.

    f)       Però sobretot, una reclamació que nosaltres feia tres anys que estàvem posant sobre la taula era la congelació de tasses i impostos. Sempre hem cregut que, donat el complicat estat de crisi econòmica, l’única manera de no augmentar encara més la pressió fiscals dels veïns era aquesta. Enguany, finalment, el govern socialista s’ha decidit a adoptar aquesta mesura, i ho celebrem.

    Com acostuma a passar, no estem absolutament satisfets amb les ordenances. Hi ha aspectes, com el fet que una parella resident a Badia hagi de pagar 100 euros per casar-se en dissabte o festiu en el seu propi municipi, o com la ja esmentada matrícula per als no – residents (nosaltres defensem l’eliminació d’aquesta tassa), que no ens agraden. Però des de Convergència creiem que un acord implica flexibilitat, entesa i capacitat d’aconseguir un equilibri satisfactori entre el que s’aconsegueix i el que es decideix. Per tant, vam votar a favor de les ordenances 2011.

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.