Osona.com | Actualitzat el 14/05/2011 a les 18:32h

ERC compara Vic amb Basauri per denunciar l'espoli fiscal català

La clau és el concert econòmic, denuncia Anna Simó

Anna Simó i Joan López, aquest dissabte al matí a Vic. Foto: Adrià Costa

Vic i Basauri són dues ciutats d'unes dimensions molt semblants, a l'entorn dels 40.000 habitants. Però l'existència del concert econòmic basc castiga els habitants de la capital d'Osona a patir una situació molt desfavorable: han de pagar més impostos per càpita i el seu ajuntament, a més a més, rep menys diners de les altres institucions públiques.

La comparativa elaborada per Esquerra Republicana i a la qual ha tingut accés Nació Digital.cat estableix que l'Ajuntament de Basauri recapta cada any en concepte d'impostos directes un total de 10.889.249,87 euros, i per indirectes, 1.918,441,90, que fan un total de 12.807.691,77. Per persona, toquen 300, 25 euros, ja que té 42.657 habitants.

En el costat oposat, Vic recapta dels seus veïns 17.980.000 euros en impostos directes i 570.000 en indirectes. Total: 18.550.000 euros, que corresponen a 459 euros per persona, en base als 40.422 habitants de la capital osonenca. Per tant, en recaptació fiscal, Vic paga 158,75 euros anuals més per persona.

Si es miren a les transferències que cadascun dels dos ajuntaments rep de les altres institucions públiques (diputacions, govern autonòmic, etc.), mentre Basauri rep 26.280.203,86 euros, amb una ratio de 616 euros per persona, Vic s'ha de conformar amb només 290 euros per càpita, que són 326 euros menys.

En resum, que cada vigatà paga 158,75 euros mes a l'any que un veí de Basauri, però el seu ajuntament, per si fos poc, rep 326 euros menys per persona. Un altre aspecte a destacar és que els vigatans conbeixen amb els seus diners el 47,8% del pressupost municipal, mentre que els bascos de Basauri només aporten el 25.7%.

Valorant aquestes dades, la diputada republicana Anna Simó ha declarat aquest matí a Nació Digital.cat que "com a conseqüència d'aquesta injustícia, els ajuntaments catalans pateixen greus desavantatges per prestar els serveis qiue presten als ciutadans", i ha insistit en la necessitat de disposar del concert econòmic o d'un sistema fical semblant.

La tria de Vic i Basauri ha estat a nivell d'exemple, perquè els republicans entenen que aquesta situació és generalitzable al conjunt dels municipis catalans.

Navega per les etiquetes

Anna SimóEsquerra RepublicanaERC

COMENTARIS

+0
-0
No et llegeixo
Anònim, 15/05/2011 a les 14:35
No cal que t'hi escarrassis, no penso llegir els teus comentaris de la mateixa manera que tampoc llegeixo els espanyoleitors. Sou la mateixa porqueria amb collars diferents. Esteu rabiüts perquè ja veieu a venir l'hòstia i ens ho voleu fer pagar a la resta i si pot ser morir matant. Ja us ho fareu solets.
+1
-2
espanya=sac de merda
català i res mes, 15/05/2011 a les 12:30
Aquestes coses només confirmen la evidencia que els catalans a Espanya hi som de més. Els fem nosa, no ens volen ni nosaltres volen estar amb ells. Només tenim la solució de sortir d'aquest sac de merda que en diuen Espanya com mé aviat millor. Aixó o la desaparició. Personalment abans estarè mort o en un camp de concentració que acceptarè ser espanyol.
+5
-2
S'en diu lluita catalana.
Anònim, 15/05/2011 a les 11:03
Com al·lucines jove, ni amb els teus més paranoics somnis pots explicar les bestieses que intentes colar.

Que fem que? repetir, au home que penses que la gent és la primera vegada que ens llegeix?

En questes? quines enquestes? mostra-les.

També a les passades eleccions feies prediccions semblant i al final t'engolires un bon gripau.

De màfia parles? vols que parlem de màfia? mira en les teves files a veure qui negocia d'amagat, amb uns i amb altres per desprès justificar-ho amb "no hi havia més remei" "era necessari" o pitjor "el futur del partit ens ho demanava" i tot estava venut i dat.

De raonar demanes? si clar, en mostrar un raonament que no vinga marcat per l'odi i la rancúnia que sents per no haver estat escollits pel poble, i deixes de culpabilitzar als altres d'allò que aconseguireu amb la vostra mala fe, podem parlar de raonaments.

Qui vol enfonsar qui? jo t'ho diré, aquell que usa les coalicions per absorbir, que menysprea als altres partits amb qui s'ajunta relegant-los a llocs secundaris i de comparsa amb poques probabilitats de ser escollits, i els avergonyeix públicament, reduint els seus logotips en la publicitat electoral, que menysté les seves propostes i fa campanyes plenament personalistes per enfortir l'imatge del seu propi candidat a costa de tots els altres grups, una tècnica apresa del PSOE, que la fet servir històricament, i és que al final tot s'encomana.

Descansa que aquest matí ja has mentit prou.
+5
-6
Sempre el mateix
Anònim, 15/05/2011 a les 09:10
S'en diu la defensa espanyola i tu la practiques amb perfecció, consisteix en acusar l'altre dels propis defectes. És fàcil perquè com que te'ls coneixes bé els saps descriure. Pel que fa als consells enverinats és una tècnica mafiosa que s'avé molt bé amb la primera. Perquè sempre intenteu matar el missatger? És evident, perquè és l'únic que podeu fer, contra la veritat no es pot raonar.

SpI vol enfonsar la resta de forces independentistes per implantar les seves tècniques mafioses, és evident que els catalan@s ens en hem adonat i no els deixarem, la prova és el daltabaix que pronostiquen les enquestes, 70% de vot perdut en menys de mig any.

Endavant les atxes!
+5
-13
quina pinta
Anònim, 15/05/2011 a les 01:01

Aquests semblen la familia Munsters, jajajja, no entenc com els poden votar
+9
-3
Anònim, 00:33
Anònim, 15/05/2011 a les 00:48
Sempre acuses als altres de fer allò que fas.

A més tens una obsessió malaltissa amb no se quina oficina que no ve al cas.

1-Menteixes
2-Manipules
3-Amagues les realitat
4-Inventes, resultats, accions, paraules i fets.
5-Culpes als altres d'allò que fas.

Ets la zitzània de l'independentisme, i no ho repeteixo de la teva boca, fa mesos que vinc explicant-ho, acabaràs mal, quant els resultats de les teves campanyes siguen evidents per als teus.
+7
-9
Ves dient rucades
Anònim, 15/05/2011 a les 00:33
No saps inventar-te algun argument nou i sempre has de repetir el que diem els altres canviant els noms? No teniu ningú amb una mica d'imaginació a la soli per fer d'oficina de premsa? Sort que només us haurem d'aguantar una setmana més.
+9
-6
Anònim, 00:16
Anònim, 15/05/2011 a les 00:26
La gent com tu és qui més divisió genera de tot l'independentisme, amb les obsessions, sempre per embrutar per generar mal ambient per desprès dir que son altres.

Ara sembla que ja trenqueu vosaltres mateixos eixes unitats que tant defenseu.
+9
-9
Tossuderia
Anònim, 15/05/2011 a les 00:16
L'independentisme necessita unió i vosaltres, amb el comportament messiànic de qui no s'ha equivocat mai perquè mai ha fet res, només genereu que divisió.

Us en recordeu de l'estanquera d'en Tena? Poques coses heu fet i força que l'heu cagat, ja és ben bé allò de la palla i la biga.
+8
-10
ERC=La cua del tren independentista
Mortadelo, 14/05/2011 a les 23:41
Doncs en 12 anys al Govern de la Generalitat ERC no deia gairè de l'espoli fiscal, ha sigut CiU qui només arribar al Govern el primer que ha dit és que Espanya ens ha de tornar els diners que ens roba, en d'altres paraules, però ERC mai n'havia parlat gairè del tema mentre estava al Govern no fos cas que els seus amics espanyols del PSOE s'enfadessin.
+12
-5
Anònim, 22:36
Anònim, 14/05/2011 a les 22:57
Doncs és ben senzill, hem escoltat tantes vegades aquest sermó de que ve el PP (inventat al seu dia per el PSOE) que ja no ens fa efecte.

Ara volen gent nova, diferent, que ve amb el cap ben alt, per haver complit amb el que deien, la CUP i SI, i si aquests també enganyen o fallen doncs uns que vindran, el que ja no farem és donar noves oportunitats a aquells que no s'ho guanyen, ser els nostres representants te un preu i aquells que no s'hi deixen la pell en el càrrec, seran apartats.
+8
-9
No ho entenc
Anònim, 14/05/2011 a les 22:36
No entenc com els de SpI, tenint tan segur que quedaran per sota l'1% a les properes eleccions (el mínim és un 5%) segueixen intentant prendre vots a la coalició independentista que podria arribar als 5 regidors. Perquè no es comporten 'solidariament' i demanen el vot per als que poden treballar per l'independentisme des de l'ajuntament? Però no és solament això, a més es dediquen a llençar merda, ja ho sé que no és així però sembla que comparteixin interessos amb el PP.
+15
-13
No caigueu en la ingenuïtat...
Fènix, 14/05/2011 a les 21:45
Us recordeu d'aquell final de campanya d'Esguerro que deia: "Tic-tac, tic-tac; falta menys d'un minut per proclamar la independència..." i ja sabem què va passar. A aquestes alçades (QUAN TEMPS HEU TINGUT PER FER AIXÒ I NO HO HEU FET; BOTIFLERS!) fer la comparativa entre Vic i Basauri és una presa de pèl més d'aquesta colla de trileros que ja no saben quin conill treure del barret per tornar a engatussar la bona gent catalanista.

AMB ESPOT ES POT!!!
NO US DEIXEU ENTABANAR MÉS PER ESGUERRO QUE 4 ANYS MÉS DE PRESA DE PÈL FAN MOLT MAL!!!
EL 22-M VOTEU SOLIDARITAT = DIGNITAT =INDEPENDÈNCIA = LLIBERTAT
+18
-8
Quin canvi!
Anònim, 14/05/2011 a les 21:31
Aquesta és la meva Esquerra. Valenta, decidida, clara i catalana. Que diferent de l'Esquerra que llepava el cul al Montilla i jeia a les butaques de la Diputació, fent presidents els socialistes i les seves senyores. Ara sí, Esquerra torna. Llàstima que només durarà fins a la nit del 22. Després tot tornarà a la normalitat, als cotxes oficials, a les menjadures diputacionals, a les poltrones, a les llargues migdiades i a penjar les banderes espanyoles que els socialistes manin penjar...
+17
-9
Com m'agrada Esquerra!
Anònim, 14/05/2011 a les 21:25
Com m'agrada Esquerra! Sobretot en campanya electoral. Després, però, ja no m'agrada gens. Quantes vegades es pensa que té dret a enganyar-nos? Au vionga, qui no us conegui que us compri!
+11
-20
QUE MALA SUERTEEEEE
Anònim, 14/05/2011 a les 20:37
Gracias a ERC Y PSC, Gracias y ARRIBA ESPAÑA, UNA SOLA Y NO 51- JA JA JA, Misión cumplida.
+13
-3
billar indepe
Toni Carambola, 14/05/2011 a les 20:21
Doncs la cosa està ben fàcil; fem de Catalunya un altre territori foral basc i llestos. Bizkaia, Gipuzkoa, Araba eta Katalunia. I la veritat, no sé quina excusa posarien els espanyols, al cap i a la fi, segons l'estatut basc, ells sí tenen la possibilitat d'adhesió d'altres territoris, així que seria perfectament constitucional, arribat el cas aconseguiríem la independència junts, i després no crec que ens posessin gaires dificultats d'independitzar-nos d'ells. La jugada seria rodona.
+21
-10
No badem !
Anònim, 14/05/2011 a les 20:03
Esquerra ha tingut 23 regidors i cap company al Parlament que vulgui votar si a la independència. Exactament igual que ara els passa a ells i a SI que l¡ havia de proclamar ipso facto.
Fa 3 setmanes cyu es va abstenir i només Esquerra i SI van votar-hi a favor. A l' ajuntament de BCN Unitat x BCN serà l' unica força independentista ( toquem de peus a terra : cal un 5% i si sense en Laporta no farà res ). Volem un alberto fernández ? un trias caganer manant ?
cyu va trtigar 23 anys acceptar un nou estatut i 28 a dir que vol un "pacte fiscal" equivalent al del bascos...una merda ! aquests sinó se'ls obliga no foten res que faci enfadar madrit i el rei!
Prou divisions entre independentistes i prou ser la riota de madrit i cyu!
+17
-15
Incògnita
Linda, 14/05/2011 a les 19:58
I per què no l'aconseguien quan eren part del govern triSpartit?
+8
-12
per predicador
Anònimpep, 14/05/2011 a les 19:54
Però home, ERC denuncia la situació. A sobre vols que facin alguna cosa per canviar-la? Que sou cruels, només voleu que fer treballar els pobres polítics. A més, si tenim concert econòmic, com amagaran la seva ineptitud?
+3
-15
Irish Twin
www.liffey.cat, 14/05/2011 a les 18:58
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+27
-6
Saltem-nos el pas
Anònim, 14/05/2011 a les 18:49
Anant directament a la Independència i llibertat de Catalunya, proclamant-la des del Parlament, ens saltem el pas del "concert econòmic".






FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: