Especial eleccions municipals

per Quico Sallés
Quico Sallés | Actualitzat el 15/05/2011 a les 14:21h

Portabella nega el PSC

«Amb el PSC no ens hi podem entendre» assegura l'alcaldable d'UxB que crida al vot útil independentista. "No serem la crossa de ningú" sentencia. Promet un referèndum oficial

Galeria fotos (Albert Alemany)

Els membres d'UxB al final de l'acte central de campanya. Foto: Albert Alemany

Com a la mitja part d'un partit de futbol, l'acte central de campanya celebrat aquest migdia al Parc de la Ciutadella ha servit a Jordi Portabella, candidat d'UxB - l'UTE independentista formada per ERC,Rcat i DC- per aclarir l'estratègia. L'alcaldable s'ha desentès de pactes, especialment amb el PSC.

No ha estat pas críptic, i ho ha assegurat amb contundència davant unes 300 persones: "Amb el PSC no ens hi podem entendre". De fet, el cap de files d'UxB ha argüit que els socialistes catalans "porten Espanya al cor, no tenen ni rumb nacional ni rumb per a la ciutat". Per tant, boira postelectoral escampada amb la insistència del ja famós "Tercer espai", l'eslògan del "Nosaltres, a la nostra". "No serem la crossa de ningú", ha assegurat.

En aquest sentit, Portabella també s'ha distanciat de CiU, de qui ha dit que "tothom sap que no són independentistes i que la seva estratègia de peix al cove està caducada". I ha reblat el clau amb una pregunta: "Pot un partit independentista nomenar com a tinent d'alcalde del Cap i Casal de Catalunya Alberto Fernànez Díaz?". Una clara referència al pacte que es podria albirar entre CiU de Xavier Trias amb el PP de Fernàndez Díaz.

Així mateix, Portabella ha tirat la canya als "independentistes de CiU" mostrant la coalició com el "vot útil independentista". Com esquer ha emès una proposta: un referèndum oficial d'independència impulsat des de l'Ajuntament de Barcelona. La idea neix de l'escletxa legal que permet la llei de consultes que preveu que poblacions amb més de 500.000 habitants o ajuntaments 10% de la població de Catalunya pugui instar una consulta al Parlament de Catalunya. Una promesa pronunciada davant el portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, que ha participat a l'acte.

Com la mitja part del futbol - estem a la recta final de campanya- Portabella ha tret un revulsiu del rebost. Referèndum oficial i, de moment, res de pactes, i menys amb el PSC.

A més d'Alfred Bosch, a l'acte central de la formació hi ha participat Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia; el número dos d'UxB, Joan Laporta; Ester Capella; Ignasi Planas; Anna Arqué i el president del partit, Joan Puigcercós, que ha tancat l'acte.

Navega per les etiquetes

municipals 2011jordi portabellauxb

COMENTARIS

+1
-0
In crescendo
Anònim, 16/05/2011 a les 07:43
A mesura que s'acosti el dia de la votació els comentaris solitaris aniran pujant de to. No us estranyi, veient el clatellot cada cop més a prop es dedicaran a empastifar la coalició independentista per veure si poden esgarrapar un centenar de vots -a base de joc brut- que puguin disfressar (com si un centenar de vots disfressessin res) la seva desfeta. Perquè no aneu a poar vots a can CyU en comptes de difamar a qui treballa per la unió que tant necessitem?
+0
-2
Resposta a Horror
Anònim, 16/05/2011 a les 07:18
No pateixis company o companya. Ara "l'obrer" Puigcercós ha entrat en campanya amb el típic discurs marxistoide dels qui no han treballat en sa vida. Com el mateix Portabella. Hi ha l'esperança, doncs, que no arribin ni a tres regidors. Menys seria demanar massa. Amb els que encara xuclen la mamella ja gairebé en fan dos. Preguem als déus que Puigcercós continuï fent mítigs i arribin a l'antesala de la desaparició definitiva. Fora farsants!
+3
-2
Estafadors Reunits de Catalunya (ERC)? No, gràcies!
Fènix, 16/05/2011 a les 00:35
Veig que a les notícies d'Esguerro guanyem els que no volem ser esguerrats. Què bé! Estic molt content de la fermesa i valentia de l'Espot. Donarà el sorpasso a BCN! I aquests de la "Unitat x la Poltrona" quin "crecepelo" ens voldran endossar demà?
Què no pactaran amb els sociates? ¿Però si a la Brasserie Flo ja tenen un plat que es diu "Cap i pota d'independentista estafat"? I és el preferit del Portabella.

Res amics, tot es posa al seu lloc sempre:

LAPORTABELLA S'ESTAVELLA! AMB ESPOT ES POT!

EL 22-M LA DIGNITAT INDEPENDENTISTA TÉ UN NOM: SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA!
+5
-2
Horror!
Anònim, 16/05/2011 a les 00:21
Catalunya està malalta! Les enquestes encara donen tres regidors a Esquerra (Unida o apedaçada, tant me fot) Fins quan durarà tant mesellisme? Per què no voten al PSOE directament? L'Hereu els ho agrairia.
+6
-3
falsos
Anònim, 16/05/2011 a les 00:15
A mi Esquerra ja em va enganyar dues vegades. Ara ja no em fotreu més
+2
-3
rosa
Anònim, 15/05/2011 a les 23:52
Crec que has arribat una mica tard... per si no ho recordes... els hem patit 7 anys!
+4
-4
Algú ho havia de recordar.
Anònim, 15/05/2011 a les 22:46
Tot va començar un dia que un grup de militants d'ERC i un grup de gent no militant, llançaren la seva fúria sobre aquest partit, un grup d'aquest militants furiosos, va engegar una cosa que encara ningú no sap que és però que ells anomenaren Reagrupament, la seva bel·ligerància contra ERC va dur a moments realment tensos d'atacs personals i de situacions explosives, dimissions de càrrecs, fugues de regidors i expedients entre altres. Dins d'aquesta tensió un altre grup de militants ERC abandona el partit i presenta una coalició amb altres persones i partits fins llavors dispersos generant un moviment SI obrint un altre front en la cruenta batalla que clourà amb el resultat electorals que tots coneixem.
La manca de suport aconseguit per Reagrupament, posa en perill la seva continuïtat dins del complicat entramat polític català, però una nova proposta del seu líder genera una esperança de salvació, tornem a ERC, aquesta molt malmesa també a les eleccions, s'agafa a aquesta corda de salvament de forma desesperada i generen allà on poden una unitat desequilibrada, on queda clar qui mana i qui humilment s'acull a l'escut foradat, sols una cosa molesta el tercer en discòrdia no traga, objectiu "o amb mi o l'abisme" els atacs, les mentides, les negociacions d'amagat amb uns i altres, acaben esgarrapant una part del grup, però la majoria resisteix i aconsegueix noves adhesions, presentant algunes candidatures, de llavors l'atac baix i colpidor no a mancat contra SI mentre aquest va fent camí, però si es rebel·la i respon, és el deslleial i baix atacant des-unidor de l'independentisme (que mai s'ha vist).
El poble que jutge i que dictamine, el poble que te la potestat de posar a aquells que s'hi desvien del camí pel que varen ser escollits al seu lloc que digui qui compleix i qui no, que digui "jo vull que tu em representes", que digui jo vull que tu siguis jo allà on jo no hi puc estar, i que d'una vegada callen les veus que bramen contra la decisió del poble.
+6
-14
Molt pesats
Solidaris pestats, 15/05/2011 a les 21:39
Els Solidaris nomès saben atacar a ERC-Unitat ?

Perque enlloc de fer això no dediquen les seves energies en fer campanya perque prou falta els hi fa.

Les enquestes diuen que no entren enlloc, ni Barcelona, Tarragona,LLeida,Girona,Badalona,Hospitalet,Sant Just,Figueres,Olot... però ells enlloc de fer propostes nomès atquen a ERC.

Ja s´ho trobaran, avui he llegit que el portaveu de la consulta a Barcelona Sr Bosch ha donat el seu suport a Unitat. Això és sumar i no anar criticant.
+9
-14
MªRosa hortenca
Anònim, 15/05/2011 a les 21:20
Enhorabona gent d'UNITAT per Barcelona! per fi molts i moltes independentistes tornarem a votar amb il·lusió. Teniu el meu vot!
+18
-7
Programa
Anònim, 15/05/2011 a les 21:06
M'acabe de llegir el programa sou i serem BARCELONA ara toca PORTABELLA, de les passades eleccions municipals i he viatjat del riure a la ira bloc a bloc.
Un compendi ple de retòrica, del que poc s'ha defensat i menys s'ha aplicat.
Amb aquest passat poc vot pot demanar-se honestament.
+6
-14
siguem realistes !
Marcel, 15/05/2011 a les 21:06
Crec que a Barcelona SI i CUP ho tenen molt difícil per arribar al 3% dels vots i casi impossible d'obtenir el 5% que dona entrada a l'ajuntament. Jo el que hagués preferit és la unió de tot l'independentisme en una coalició i avui en dia el que més si assembla a Barcelona és UxB, ERC+RCat+DC, tan de bó a les pròximes eleccions al Parlament s'aconsegueixi un front unitari per la INDEPENDÈNCIA ERC+SI+CUP+RCat+DC més tots units per la INDEPENDÈNCIA de Catalunya
+15
-10
SI
Anònim, 15/05/2011 a les 19:58
Jo estava a la ciutadella amb els nens i la veritat és que hi havia 4 gats per ser l'acte central de campanya.A mi particularment veure en Laporta allà a dalt amb el logo d'Esquerra....q voleu que us digui. Jo votaré SOLIDARITAT
+17
-4
Fart
Anònim, 15/05/2011 a les 19:27
Quan venen eleccions, sembla que enlloc de mirar la feina feta, només es miren les noves promeses. I tornem a enganyar.
+21
-13
No em refino
Anònim, 15/05/2011 a les 19:03
Jo ja no me,n refio d,esquerra,de fet aquest cop votare SI,pq no les tinc totes q el tripartit sumi i esquerra torno a pactar amb ells
+2
-30
Ja ja ja ja, bobos
Anònim, 15/05/2011 a les 18:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+34
-17
Realitat
Anònim, 15/05/2011 a les 18:32
L'independentisme Unit no existeix, és una marca blanca d'ERC per continuar agafats a la poltrona i que res canviï.Els pactes ja es veurà i a la Diputació serà d'escàndol.
+15
-28
Units i prou criaturades!
Montserrat - Sant Cugat, 15/05/2011 a les 18:27
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+26
-19
-
Frederic, 15/05/2011 a les 18:08
Portabella s'estavella, amb l'Espot, es pot!!!
+28
-22
NO ES POT
J.A., 15/05/2011 a les 17:48
No es pot ser més hipòcrita, no es pot ser més embustero, ser més caragirat ni ser més miserable. Aquesta gentussa d'ERC han estat 32 anys apuntalant els sociates, i els tripartits, a la gran majoria d'Ajuntaments grans i mitjans de Catalunya. S'han venut als sociates sempre que han pogut, a canvi de càrrecs. Ara, quan veuen que van mal dades per ells i pels putus tripartits, s'acosten a CiU. Ens preneu per imbècils, ramat de botiflers? Podriu-vos a l'oposició, vosaltres i els vostres còmplices tripartits!!
+15
-6
VISCA L'ESTAT CATALÀ
Anònim, 15/05/2011 a les 17:16
//*//
+18
-27
Resultats
Anònim, 15/05/2011 a les 17:04
Si mirem les enquestes que van sortint respecta a les previsions de les principals ciutats, veiem com mentre els independentistes ens dividim i ens varallem per a veure qui és més sobiranista, el PP està per davant nostre en tots els casos, i en ciutats com Tarragona o Lleida és molt probable que CAP partit independentista tingui representació municipal.
Ho ens ho fem mirar i treballem tots plegats en la bona línia o sempre estarem igual de fotuts!
+30
-19
Ara si, oi?
Joan Despertaferro, 15/05/2011 a les 16:43
Massa promeses convertides en paper mullat...
+22
-11
ÒSTIA AMB L'EGÒLATRE
Un del 1996, 15/05/2011 a les 16:16
Diumenge, 15 de maig de 2011 05:00 h -DIRECTE.CAT-
Carod es postula com a director de la Càtedra d'Estudis Occitans de la UDL de la mà de la Diputació de Lleida
L'ens provincial aposta per iniciar els estudis l'any vinent sota la direcció de l'exvicepresident de la Generalitat
Del Parlament a la Universitat de Lleida. Aquest serà el trànsit de Josep Lluís Carod Rovira si finalment es concreten les voluntats de la Diputació de Lleida. Segons ha pogut saber directe!cat, l’ens provincial hauria proposat únicament l’exvicepresident de la Generalitat com a director de la nova Càtedra d’Estudis Occitans i hauria ofert, a canvi, uns 100.000 euros per iniciar aquests estudis a la capital de Ponent. Fonts consultades per aquest diari asseguren que la proposta de la Diputació de Lleida ha passat per damunt del Departament de Filologia Catalana i Comunicació de la universitat, que ha estat obviat a l’hora d’acordar amb el rector de la UDL el nom del director de la càtedra. Per la seva banda, està previst que l'acord entre la Universitat de Lleida i el polític independentista es segelli aquest dimarts.
+23
-28
ENDAVANT UNITAT
Anònim, 15/05/2011 a les 16:04
Aquesta vegada les coses són molt diferents en quan als pactes postelectorals.
1) Portabella no és el candidat d'ERC sinó d'una coalició electoral formada per Esquerra, Reagrupament i Laporta (no precisament gaire partidaris aquests 2 últims dels socialistes).
2) Els últims 4 anys ja no han format part del govern municipal.
3) Segons diuen les enquestes, la força més votada per 1era vegada a l'ajuntament de Barcelona no serà el PSC, serà CIU.
+32
-28
Alliberem Catalunya
Marcel, 15/05/2011 a les 15:37
Crec que a Barcelona SI i CUP ho tenen molt difícil per arribar al 3% dels vots i casi impossible d'obtenir el 5% que dona entrada a l'ajuntament. Jo el que hagués preferit és la unió de tot l'independentisme en una coalició i avui en dia el que més si assembla a Barcelona és UxB, ERC+RCat+DC, tan de bó a les pròximes eleccions al Parlament s'aconsegueixi un front unitari per la INDEPENDÈNCIA ERC+SI+CUP+RCat+DC més tots units per la INDEPENDÈNCIA de Catalunya
+37
-29
HEm de ser forts i anar junts
Joan BCN, 15/05/2011 a les 15:14
Finalment tenim una opcio independentista amb prou força. Si el Portabella ha descartat el pSC tenen el meu vot. Per acosneguir la independencia hem de ser forts i anar junts d'una vegada!
+23
-33
Deixeu-los tranquils
Anònim, 15/05/2011 a les 14:55
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+2
-43
CÓMO VUELVA FRANCO...
Anònim, 15/05/2011 a les 14:55
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+33
-22
Els antecedents
Anònim, 15/05/2011 a les 14:55
Quan venen eleccions no es tracta de fer "borrón y cuenta nueva", sinò examinar la feina feta, i d'aquest exàmen se'n dedueix que han donat sempre suport en tots els temes importants al PSOE i els han votat cada any els pressupostos, a canvi han obtingut bons sous i càrrecs de confiança col.locats a l'ajuntament.Quina credibilitat tenen ara?
+38
-26
tot per la poltrona
Anònim, 15/05/2011 a les 14:44
Com sumin tenim novament tripartit o en aquest cas quinpartit aquest senyor i la resta del tripartit que ell representa no es deixaran prendre la poltrona.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: