Dilluns, 16 de maig de 2011 | 12:36
Vostè es troba a: Inici > Economia >

CaixaBank començarà a operar l'1 de juliol

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'entitat preveu duplicar el nombre d'accionistes a curt termini
CaixaBank començarà a operar l'1 de juliol
12/05/2011 11:17
criteriacaixa
CaixaBank, banc evolució de Criteria a través del que La Caixa vehicularà la seva activitat financera, començarà a operar i cotitzar l'1 de juliol, ha informat l'entitat en la junta anual de Criteria.
Les primeres paraules del president de La Caixa i Criteria, Isidre Fainé, han estat en record de les famílies de Lorca després del terratrèmol patit aquest dimecres. Seguidament ha felicitat els seguidors del FC Barcelona per l'assoliment de la lliga que ha qualificat de "títol merescut de la mateixa manera que el Reial Madrid la Copa del Rei". Posteriorment ha destacat Fainé la vocació de lideratge de CaixaBank, que preveu créixer tant a Espanya com a l'exterior, i que preveu duplicar el nombre d'accionistes "sense moltes complicacions".

A més ha destacat que la Junta General de Criteria "és històrica perquè serà bona la transformació de la companyia tant per als accionistes com per a les caixes". En aquest sentit ha manifestat Fainé "el Banc mantindrà tota la filosofia de La Caixa, com ara confiança, excel·lència i compromís social. Al mateix s'afegeix ara el de lideratge per motivar les persones en els centres de treball. Un bon cap és aquell que és capaç de tirar cap amunt dels seus col.laboradors "

Això suposa passar de 300.000 a 700.000 accionistes a curt termini, així com aconseguir el milió d'accionistes a mitjà termini, ha afegit el vicepresident de Criteria, Joan Maria Nin.

La via clau serà l'emissió a partir de la setmana vinent --després de l'aprovació de la junta-- d'1.500 bons necessàriament convertibles en accions, que oferiran un interès del 7% anual més un bescanvi aproximat del 105%, en una operació que oferirà dues opcions: a 18 i a 36 mesos.

Els qui comprin aquests bons, es convertiran en accionistes d'al voltant del 7% del capital de CaixaBank, ha assenyalat el conseller director general de Criteria, Gonzalo Gortázar.

Creixement orgànic i inorgànic


Fainé ha destacat que el pla estratègic de CaixaBank fins a 2014 persegueix incrementar la quota de comprat "via orgànica o inorgànicament en el seu moment" un 50%, del 10 al 15% a Espanya.

En aquest sentit, Nin ha assenyalat que la història de La Caixa està plena d'operacions corporatives, i que qualsevol operació futura serà per la via de l'absorció, com fins ara.

"Tenim la capacitat d'aplicar els dos instruments de creixement --orgànic i inorgànic-- al mercat espanyol", ha asseverat.

Així mateix, CaixaBank seguirà buscant créixer al mercat internacional, en el qual Criteria ha invertit 5.000 milions en els últims anys.

Holding industrial sòlid


Fainé ha descartat "de moment" la sortida a borsa de l'holding no cotitzat que agruparà la majoria de participacions industrials --excepte Telefónica i Repsol, que conserva CaixaBank perquè estan disponibles per a la venda-- i la divisió immobiliària (Servihabitat).

Aquest holding servirà per seguir realitzant les inversions en companyies industrials que La Caixa consideri atractives, mentre que CaixaBank preveu anar reduint el seu pes industrial des del 25% actual fins a un 10% --pes que tenia tradicionalment en La Caixa--, ha estimat Fainé, conforme el banc vagi creixent.

També ha volgut destacar que Servihabitat "nés un negoci immobiliari que va a tenir el seu recorregut", al que Nin ha afegit que els seus actius estan a valor de mercat.

A més, Gortázar ha avançat que està prevista una ampliació de capital d'1.400 milions per augmentar la fortalesa financera de Servihabitat, alhora que ha recalcat que l'holding no cotitzat en el qual s'inclou Servihabitat és una companyia "molt saneada i amb 600 milions de benefici a l'any".

Per créixer en el negoci financer, CaixaBank contempla augmentar el nombre d'oficines, passant de les 5.400 actuals a 6.000, xifra que Fainé ha considerat que "entra en el racional i el lògic".

Respecte al futur del dividend, ha avançat: "Ho mantindrem i la nostra política serà anar-ho incrementant en la mesura en què puguem".

Futur obert per Slim

Sobre l'entrada del multimilionari mexicà Carlos Slim al capital de CaixaBank com a accionista de referència amb 900.000 accions i el seu possible augment en el futur, Fainé ha afirmat: "Tenim bones relacions, anem construint sobre la confiança, el temps dirà fins a on arribarem".

En aquest sentit, ha recordat que Criteria va entrar en GFInbursa --grup financer de Carlos Slim-- amb un 5% i ara està en el 20%.

L'última junta d'accionistes de Criteria, punt d'inflexió de la seva transformació en CaixaBank, solament ha explicat en la retolació amb l'estel de Miró que representa a La Caixa, sense noms.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1