Dilluns, 16 de maig de 2011 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero carrega contra el PP per culpabilitzar als immigrants del rebrot de malalties

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Mítin central del PSOE a Saragossa
Zapatero carrega contra el PP per culpabilitzar als immigrants del rebrot de malalties
Política 15/05/2011 18:50
El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat a criticar al PP, i a unes declaracions de Alberto Fernández Díaz, en que responsabilitzava als immigrants de malalties abans eradicades, i ha afirmat amb contundència: "És indignant que un partit polític democràtic pugui fer això". Zapatero també ha anunciat una partida de 1,7 milions de euros per beques.
zp
"El PP s'estranya que els diguem que són la dreta de la dreta, que són dretans", i ha afirmat en un míting a Saragossa que aquest tipus de declaracions són pròpies "de la dreta extrema, com es denomina en la UE als xenòfobs", ha lamentat.

Segons Zapatero, el PSOE "defensa la dignitat de tots els ciutadans vinguin d'on vinguin", mentre, assegura, que els populars "pensen el que han pensat sempre", ha dit, i ha defensat un país de la convivència.

Zapatero també ha dedicat un ampli catàleg de crítiques al líder del PP, ariano Rajoy, qui al seu judici és "ni fu ni fa" perquè manca de projecte i li ha instat al fet que, a més de preguntar en els mítings qui té la culpa de tots els mals d'Espanya, "pregunti també qui li va guanyar dues eleccions".

Zapatero ha contestat a la comparació que d'ell va fer ahir José María Aznar equiparant-li a Hugo Chávez i Fidel Castro i ha subratllat que l'opinió de l'ex cap de l'Executiu sobre qualsevol líder "no val res". "Aznar està tots els dies per aquí parlant, parlant, parlant, parlant i parlant, i dic parlant per ser educat", ha assenyalat Zapatero abans de recordar que ahir el va comparar amb Chávez i Castro i elogiar irònicament el seu "bon ull clínic".

Per a Zapatero, l'opinió que pugui tenir Aznar dels líders és molt relativa. "Després del que va dir de Gadafi, qualsevol opinió d'Aznar sobre qualsevol líder no val res", ha afegit en al·lusió a les paraules en les quals va qualificar d'amic al president libi.

1,7 milions en beques

El president ha aprofitat el míting central de campanya per anunciar que el Consell de Ministres acordarà el divendres de la setmana propera la creació d'1,7 milions de beques de formació. En l'acte central de la campanya electoral a Aragó, Zapatero ha dit que aquest serà "el major esforç en beques de la història d'Espanya".

A més, ha anunciat que en la nova convocatòria s'igularan les beques salari de formació professional de grau superior amb les beques salari universitàries. Una decisió davant la qual ha posat l'accent que és la primera vegada que s'adopta a Espanya i que té com a objectiu potenciar la formació professional.

Després de destacar la importància d'una decisió d'aquest tipus en un moment d'austeritat com l'actual, ha recordat que des que és president del Govern, "400.000 joves més compten amb una ajuda a l'estudi i s'han duplicat aquest tipus de prestacions". Per a Zapatero, l'esforç en aquesta matèria "identifica un projecte polític".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1