Catalogat a | Opina, Política

ERC demana recuperar el consens, en el conflicte entre els Minyons i l’Ajuntament de Terrassa

ERC demana recuperar el consens, en el conflicte entre els Minyons i l’Ajuntament de Terrassa

Els darrers dies s’han produït diferencies importants i públiques entre la colla castellera Minyons de Terrassa i el Servei de Cultura de l’Ajuntament relacionades en la participació de la colla en la Fira Modernista de Terrassa dels propers dies 6, 7 i 8 de Maig.

Aquestes diferències estant creant un clima de tensió entorn a la Fira Modernista, que és en un dels actes populars i culturals més reconeguts que organitzem a la nostra ciutat. Tot i que fa relativament pocs anys que s’organitza ha esdevingut un acte cultural de referència, no només a nivell de ciutat, ni de la comarca sinó a nivell del país. El cap de setmana de la Fira la ciutat pateix una transformació total, la implicació dels comerços, les entitats i la ciutadania és impressionant, i amb aquesta foto la manca d’enteniment entre la regidoria de Cultura i els Minyons no té sentit.

A la Fira Modernista hi caben totes les entitats. Si parlem dels Minyons, a més, podem afirmar que són una entitat reconeguda, responsable d’exportar el nom de la ciutat arreu, una de les capdavanteres en la difusió de cultura popular catalana, i que molts voldrien tenir en la seva ciutat.

Dit això, ERC no entra a valorar, perquè no ens toca, les causes i/o motius que han provocat aquestes diferencies.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa:

  1. Demanem que s’acabin les gesticulacions aviat i es recondueixi la situació, en benefici de tothom; de la Cultura tradicional Catalana, de la Fira Modernista i de la ciutat de Terrassa.
  2. Demanem a les dues parts d’aquesta polèmica que es posin d’acord, volem que trobin una solució perquè es pugui fer l’actuació castellera, la ciutat i la festa hi surti guanyant. Demanem més empatia, més comprensió i més col·laboració a les dues parts.

Amb tot això, el regidor de Cultura ha fet unes declaracions dient que els Minyons és l’entitat de cultura terrassenca que rep la subvenció municipal més gran i això l’hauria de fer més flexible a l’hora d’acatar els requisits per la participació a la Fira.

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa:

  1. Volem deixar clar que amb aquestes declaracions es barregen conceptes i no aporten res a la desitjable solució del conflicte.
  2. Tampoc és del tot cert que els Minyons sigui l’entitat (popular) més subvencionada.
  3. Els Minyons reben una subvenció de l’Ajuntament, sí!. Només faltaria que una de les entitats terrassenques més potent i reconeguda a nivell nacional en l’àmbit de la cultura tradicional no tingués un suport municipal suficient.
  4. Entenem que la subvenció es dona (com en altres casos, ESPEREM!) perquè al darrere de l’entitat hi ha un bon projecte, una feina de difusió de la cultura popular, de treball per la convivència i la cohesió, perquè és una entitat amb molts anys d’existència, que engloba centenars de persones i que posa Terrassa al món.
  5. Donar a entendre que la subvenció serveix perquè les entitats siguin més dòcils és un error de concepció que no compartim, que ens acosta més a un tracta “clientelar” entre administració i entitat. Les entitats es subvencionen pel seu interès i utilitat socials, i no per la seva docilitat.

ERC, Esquerra Republicana de Catalunya de Terrassa


4 Respostes a “ERC demana recuperar el consens, en el conflicte entre els Minyons i l’Ajuntament de Terrassa”

  1. kimberly escrigué:

    Bueno, ja es veu que a jerc sou molts minyons.. o si mes no pro-minyons!
    Com que no els deixen actuar? a sobre??
    Fa 10 anys que es fa la fira modernista, i ells no hi han participat mai, l’any passat van voler participar, i van fer-ho a la seva manera, a lo anti-modernista; desde que es fa la fira, la ciutat es transllada a 1900, i tots els comerços, bars, la gent del carrer, es vesteixen d’epoca, i un munt d’activitats modernistes, i tot esta ambientat en el segle 20.
    Com ja he dit, l’any passat va arribar minyons i van voler-hi participar, i l’ajuntamnet va acceptar, pero no van voler participar a la cercavila, ni anar vestits d’epoca, si no que van voler fer una actuació a la plaça vella a les 19h, justament quan passava la cercavila per alla (casualitat?)
    I una actuació normal, sense roba modernista, de 3 rondes i pilar.. i que es saltarien tots els parametres de la fira modernista, lo que va provocar un malestar, en l’altre colla castellera de la ciutat, que feia 9 anys que hi participava respectant-ho tot!
    Es un exemple molt tonto, pero si jo organitzo una festa de pijames, no vindras vestit de sirenita oi? ni vindras a les 8 del mati..

    Aquest any, Minyons han decidit tornar a particpar-hi, i l’Ajuntament, no hi esta dacord, els hi han proposat actuar a un altre puesto, aixi que no li treuen l’actuació simplement no els hi deixen actuar, en una fira modernista, com els hi dongui la gana!!

    Els hi proposen fer l’actuació al parc dels catalans, pero clar, no es suficient per ells…
    Be es la meva opinió!

  2. sermt escrigué:

    Ja et dic jo que les JERC no hi tenen res a veure, per alguna cosa tenim el nostre propi equip de comunicacio i els nostres comunicats de premsa…

  3. catala escrigué:

    només una pregunta: el segon de l’Isaac qui és?

  4. sermt escrigué:

    Cesc Poch, ja ens hem de posar com a valls, aquest és d’aquesta colla i va amb aquest partit doncs no el voto?

Trackbacks/Pingbacks


Deixa una resposta

You must be logged in to post a comment.

Anunci

publicitat municipals terrassa 2011

publicitat municipals comarca 2011

oci i restauració

l’oferta

PARLEM-NE de IMMOBILIÀRIES a TERRASSA

el millor regal pels de casa

deixa de contaminar i estalvia…

feisbuqueja i guanya entrades GRATIS

Arxius

cinesa terrassa segle 21 terrassa cinema catalunya

  • cartellera cinesa parc vallés
  • cartellera cinesa parc vallés
  • cartellera cines segle 21 terrassa

renfe terrassa fgc terrassa

  • baner tmesa
  • baner teletaxiterrassa

El temps

Avui Tuesday Wednesday
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on May 16, 2011
Partly Cloudy
De 21 a 11 ºC
It is forcast to be Clear at 11:00 PM CEST on May 17, 2011
Clear
De 23 a 12 ºC
It is forcast to be Partly Cloudy at 11:00 PM CEST on May 18, 2011
Partly Cloudy
De 23 a 13 ºC

Mon, 16 May 16:25

Article d'opinió de C's sobre el soroll electoral http://bit.ly/mR3wVC #terrassa

Mon, 16 May 16:14

ATENCIÓ! Talls de trànsit al carrer de Núria! http://bit.ly/k2WISu #terrassa

Mon, 16 May 16:08

La terrassenca Gemma Humet a la Jam Session de dimarts! http://bit.ly/kYJwGb #terrassa

programes electorals terrassa 2011-2015

guia de salut

la sort, al teu costat

  • loterias y apuestas del estado
  • loteria de catalunya trio 6 49
  • once

futurologia