Vota
Resultat:
0 vots
ACN | Actualitzat el 09/05/2011 a les 15:16h

Comença el judici al gendre dels Tous

Lluís Corominas s'enfronta a 11 anys de presó per matar un lladre que pretenia accedir al xalet familiar de Pineda de Bages

L'acusat Lluís Coromines entra en el cotxe on ha abandonat l'Audiència de Barcelona. Foto: Guillem Sánchez/ACN

El judici contra Lluís Corominas, el gendre de la família Tous, que el mes de desembre del 2006 va matar a trets el membre d'una banda de lladres que pretenia accedir a l'habitatge familiar a Sant Fruitós de Bages, comença aquest dilluns amb l'elecció del jurat popular. Està previst que Corominas, que tenia llicència d'armes i era cap de seguretat de la família, declari a partir d'aquest dimarts. L'acusat, que va poder retenir un altre lladre fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, s'enfronta a 11 anys de presó per homicidi. D'altra banda, el copilot que acompanyava la víctima mortal no declararà perquè es troba fugit de la justícia. Els testimonis començaran a declarar a partir de dimecres.

El cas de l'assalt al xalet dels Tous, en una urbanització de Sant Fruitós de Bages, va tenir molt ressò mediàtic. La casa havia estat objecte d'un robatori tres dies abans. Per això havia augmentat la vigilància, i quan un treballador de l'empresa de seguretat de la família va veure individus sospitosos prop del domicili dels Tous va avisar els Mossos i va trucar a Lluís Corominas, gendre del matrimoni i amo de l'empresa de seguretat. Corominas vivia a la mateixa urbanització i amb el cotxe es va apropar fins la casa.

Allà va veure un cotxe sospitós i parlava per telèfon amb el vigilant, que el va avisar que hi havia dos sospitosos dins la casa i que anaven armats. Corominas al·lega que pensava que el cotxe sospitós era buit, però que de cop hi va veure dos individus a l'interior. Diu que els va donar l'alto, però que el conductor va fer un moviment brusc i Corominas va pensar que anava a treure una arma. Per això, des del seu propi cotxe i sense parar-lo va disparar i va matar el pilot amb dos trets al crani. Va baixar del cotxe i va retenir el copilot fins que van arribar els Mossos.

Corominas va ser empresonat i va sortir al cap de pocs mesos pagant una fiança de 150.000 euros. També va pagar 150.000 euros a la família del mort. Per això, la fiscalia també li podria tenir en compte l'atenuant de reparació del dany, a més de la de confessió, perquè va explicar tots els fets a la policia immediatament i va ajudar en la investigació. La defensa també demana l'atenuant o eximent de por insuperable i obcecació -pels moments de tensió que va viure- i la de legítima defensa, en pensar que els lladres li anaven a disparar.

Però també se li podria aplicar l'agreujant d'abús de superioritat, perquè els dos sospitosos del vehicle no portaven armes de foc. El jurat disposarà d'imatges de les càmeres de seguretat, i les gravacions de les converses telefòniques.

A les 3 de la tarda han estat seleccionats finalment tots els membres del jurat sobre els que recaurà ara la responsabilitat de decidir si Coromines va actuar en legítima defensa o és culpable d'homicidi. Aquest dimarts declara el gendre dels joiers.

Navega per les etiquetes

lluís corominasjudici

COMENTARIS

+1
-0
pistolers NO
Anònim, 09/05/2011 a les 15:43
Uns quans anys a la presó es el que es mereix aquest executor.
No podem legalitzar el assassinat preventiu, per el fet de que sospitem de que algú a delinquit o esta a punt de fer-ho.
Si sorprens al delinqüent dintre de la teva propietat, es, o tu o ell, aquí si que es podria esperar una reacció violenta de la víctima en defensa de la seva integritat física o de la propietat, però disparar a un individuo en una via publica perquè penso que.................. no es pot tolerar.


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Edicions locals


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: