Dimarts, 17 de maig de 2011 | 13:28
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Milers de persones clamen en diverses ciutats contra el deteriorament social

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La convocatòria s'ha produït a través de les xarxes socials
Milers de persones clamen en diverses ciutats contra el deteriorament social
Notícia del dia 15/05/2011 20:03
Amb el lema 'No som mercaderies en mans de polítics i banquers' i en una manifestació espontània i generalitzada a diverses ciutats, milers de ciutadans protesten per la greu situació de deteriorament social i la falta de respostes davant la crisi econòmica. Convocada la protesta a través de les xarxes socials d'internet, els manifestants criden contra la gestió dels partits polítics i els sindicats, i reclamen un gir polític i social.
mbcn
Milers de persones han sortit als carrers per protestar contra la situació política actual i les conseqüències de degradació social provocades per les retallades que ha provocat la crisi economica. Convocats pel moviment pacífic Democràcia real ja, que agrupa a nombrosos col·lectius, els assistents a les protestes demanen un canvi polític i social, davant la inoperància i falta de respostes del model actual.

A Barcelona, unes 5.000 persones, en la seva majoria joves, desfilen aquesta tarda en un ambient festiu, però amb crits i càntics contra la classe política. 'Falta pa per a tant xoriço', es llegeix en una de les pancartes que els manifestants porten en la marxa, un dia després de la protesta convocada pels sindicats.

La major manifestació ha estat a Madrid, però altres 50 ciutats han recollit convocatòries similars on els ciutadans lluiten per deixar de "ser mercaderies en mans de polítics i banquers", tal com resa la pancarta que ha obert la manifestació a la capital des de la plaça Cibeles i amb final a la Porta del Sol.

Al crit de "No els votis", molts joves vestien samarretes grogues amb el lema "sense casa, sense treball, sense pensió i sense por", signades per Joventut sense futur. Alguns altres portaven samarretes negres amb la llegenda "els carrers són nostres".

Els participants han corejat consignes com "Espanya, escolta, així és com es lluita" i han exhibit diverses pancartes petites al·lusives a la insubmissió d'Islàndia a reconèixer el seu deute.

Abans d'iniciar-se la manifestació, el portaveu de Democràcia real ja, Fabio Gándara, ha dit que, "encara que no hi ha culpables clars de la situació política i social actual, cal articular una resposta enfront d'una llei electoral falsa, que condemna al país al bipartidisme". La protesta va sorgir en Internet per iniciativa de diversos col·lectius, indignats per l'actual situació de desemparament econòmic i la inoperància política per fer front a la crisi. 
Vicenç
16/05/2011
L'aire fresc es difìcil qeu entri en la política, mentre hi hagi aquesta colla d'elements caducs, sense cap aspiració mes que mantindre la cadira qüant mes temps millor. Manca una llei electoral amb llistes obertes, que doni la possibilitat al votant de separar el gra de la palla, que la hi ha i molta en les llistes tancades que ens fan empasar actualment
EMILIO
16/05/2011
TENIM QUE CANVIAR LA ESTRUCTURA ORGANITZATIVA DELS PARTITS: NO POT SER QUE HI HAGI DIPUTATS, MEMBRES DE EXECUTIVES I CARRECS DE DESIGNACIO POLITICA QUE PORTIN MES DE 30 ANYS AL PODER. ES UNA VERGONYA
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1