Tue17052011

Ultima Actualitzacio07:54:59 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Societat Societat II

Societat

Els dijous de les dones centra el seu paper durant la II República

frame_02862.1253L'edifici annex de Can Tinturé ha estat l'escenari d'una nova conferència del cicle 'Els dijous de les dones' amb la temàtica de 'Les dones i la República' com a commemoració del 80è aniversari de la II República. L'historiadora Alba Ibero ha estat l'encarregada de dur a terme la ponència, en la qual es va centrar en el paper de les dones en un escenari tan complicat en temps anteriors a la Guerra Civil, període conegut com el Bienni de Manuel Azaña. El cicle, organitzat des del Consell Municipal de Dones, tindrà continuïtat amb nous temes i diferents ponents que tractarà el paper de les dones en diferents temàtiques i moments històrics.

Tercera edició dels balss tradicionals a Esplugues

frame_02861.181L'associació de dones actives espluguines munta els balls tradicionals al casal de cultura Robert Brillas. Aquests balls són danses tradicionals de tot el món, de catalunya, de grècia, de tot arreu. A més, aprendran balls típics espluguencs. Per només un euro tothom pot venir a ballar a la tercera edició de danses tradicionals. Famílies, gent gran o nens petits, tothom hi pot participar.

Sant Feliu acull la segona trobada de les ADF del Baix Llobregat

frame_02848.41Sant Feliu ha agafat el relleu a Esparraguera en la trobada de l'Agrupació de Defensa Forestal d'aquest any. En aquesta segona trobada, a més del dinar conjunt, s'ha volgut organitzar una pràctica per als membres de les ADF. Aquestes pràctiques han consistit en simular un incendi forestal sense foc. S'han dut a terme tres activitats diferents: la interpretació de la cartografia, la comunicació per emissora i les maniobres pròpies d'extinció. Aquesta jornada ha servit també com a excusa per comprovar com treballen les ADF dels diferent municipis del Baix. A la trobada d'aquest any han participat unes 75 persones, totes elles amb una característica comuna: són voluntaris i amants de la muntanya. Després de les pràctiques, tots els voluntaris han pogut gaudir del sol i d'una bona paella a la zona de lleure de la Salut.

Pallejà podria patir un nou cas de desnonament

frame_02766.321És per això, que la Carme, una veïna directament afectada, ha organitzat una recollida de signatures, davant l'ajuntament municipal, per acabar amb aquesta situació generalitzada. La situació és que la filla de la Carme s'ha quedat sense feina i no ha pogut pagar la hipoteca, on constava com aval la nòmina del pare. En cas d'impagament del deute, l'entitat bancària es quedaria amb el pis, embargaria la nòmina, fins que el deute quedi liquidat. Una situació abusiva, segons els veïns, recolzada per les clàusules del sòl i del sostre. Des de la plataforma de persones afectades pels desnonaments  treballen en una ILP, la Iniciativa Legislativa Popular. Una llei, diuen, que no s'adequa a la situació acutal de crisi econòmica i que cal modificar. Per donar recolç a la Carme i a totes les persones en la seva mateixa situació, l'ajuntament de Pallejà ha presentat una moció al ple. Necessiten 500 000 signatures perquè s’aprovi la moció popular, primer al Parlament i després al Senat, i  la "dació de pagament" sigui acceptada. La solució per acabar amb el deute en cas de perdre la residència.

L'Esplugues celebra, un any més, el Sopar de la Fam

frame_02801.787Esplugues ha celebrat, un any més, el Sopar de la Fam organitzat per l'associació Agermanament Solidari. El Casal de Cutura Robert Brillas ha acollit la cita de l'edició d'aquest any, on un centenar de persones ha participat de la festa. Els assistents han aportat, de manera voluntària, una quantitat de diners proporcional al que seria el cost d'un sopar. D'aquesta manera, els diners recaptats es destinaran a donar a projectes del Tercer Món, en els quals l'entitat solidària d'Esplugues hi dóna suport. El Sopar de la Fam ha comptat amb una xerrada sobre les necessitats que encara pateix el Tercer Món i la feina que resta per fer-hi. En l'edició d'aquest any s'ha ofert també un concert de la Coral Stella dels Caputxins de Sarrià que, de manera altruista, ha volgut col·laborar en l'acte solidari. L'acte ha conclòs amb un senzill sopar compartit de pa amb oli.

Galeria de imatges I

frame_02989.98.jpg

Galeria de imatges II

frame_02840.118.jpg

Galeria de imatges III

frame_02838.761.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02841.2982.jpg

colaboracion