Tue17052011

Ultima Actualitzacio07:54:59 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Cultura Cultura II

Cultura

El Ràfols més desconegut al Centre Jujol de Sant Joan Despí

frame_02953.649Sant Joan Despí ha acollit l' exposició itinerant "Albert Ràfols Casamada. El traç i la paraula". Aquesta producció de la Fundació Palau i la Diputació de Barcelona és una retrospectiva de l'obra del desaparegut artista que s'ubicarà fins el 5 de juny al Centre Jujol-Can Negre del municipi. A l'exposició, es presenten les obres desconegudes de l'artista, així com poemes que mai han sortir a la llum, per conèixer millor el doble vessant artístic com a creador plàstic i literàri. La mostra inclou una trentena de peces de la col·lecció privada de Ràfols que havia cedit a la Fundació Palau per un període de dos anys.

Viladecans celebra el seu mil·lenari amb una gran festa

frame_02937.1166Viladecans ha fet 1000 anys i ho ha celebrat amb una gran festa ciutadana. La estrella de la celebració ha estat com no, el pastís, elaborat per 6 pastisseries de Viladecans.
Entre elles la pastisseria Santacreu, propietat del pastisser Jordi Bordas, guanyador de l’últim campionat mundial. De fet l'establiment ha preparat el mateix pastís amb el que va guanyar el concurs. Bordas ha declarat la importància d'aquesta iniciativa que ha impulsat el treball conjunt de tots els pastissers de viladecans
L'alcalde, Carles Ruíz, ha declarat que l'objectiu de l'Ajuntament era fer un festa no institucional sinó popular, on tota la població pogués participar. També ha volgut lloar la qualitat dels artesans que han participat en l'elaboració del pastís
Durant la jornada també es va poder gaudir de moltes més activitats com el teatre, exposicions, conferències i altres actes populars. La clausura de la festa va acabar amb la bufada d'espelmes a la plaça de la vila. Per molts anys, Viladecans!
Entre elles la pastisseria Santacreu, propietat del pastisser Jordi Bordas, guanyador de l’últim campionat mundial. De fet l'establiment ha preparat el mateix pastís amb el que va guanyar el concurs. Bordas ha declarat la importància d'aquesta iniciativa que ha impulsat el treball conjunt de tots els pastissers de viladecans.L'alcalde, Carles Ruíz, ha declarat que l'objectiu de l'Ajuntament era fer un festa no institucional sinó popular, on tota la població pogués participar. També ha volgut lloar la qualitat dels artesans que han participat en l'elaboració del pastís. Durant la jornada també es va poder gaudir de moltes més activitats com el teatre, exposicions, conferències i altres actes populars. La clausura de la festa va acabar amb la bufada d'espelmes a la plaça de la vila. Per molts anys, Viladecans!

El nou Avenç d'Esplugues ja és una realitat

frame_02926.600Esplugues ha inaugurat la remodelació de l'avenç en un acte multitudinari on es van donar cita tots els representats polítics i culturals de la vila. L'alcaldessa, Pilar Díaz, ha recordat als assistents la importància històrica de l'avenç. Una entitat que des de l'any 1906 aplega al món cultural i associatiu de la vila. El seu president, Sergi Recasens, ha volgut remarcar els quatre punts bàsics que defineixen l'entitat que no són altres que l'aposta per la democràcia, la seva catalanitat, la seva independència i el suport total a la cultura i l'esport. L'alcaldessa ha destacat que aquestes noves instal•lacions ajudaran a continuar i fomentar aquest esperit.Durant l'acte s'han lliurat medalles en agraïment a aquelles persones que han fet possible aquest nou avenç per Esplugues. Pilar Díaz ha rebut la seva deixant clar que és un reconeixement per a totes les formacions polítiques i persones que treballen a l'Ajuntament: Després de l'acte, els assistents han gaudit d'un pica-pica i de la representació de l'obra "El sopar dels idiotes"a càrrec del grup de teatre l'Endoll.

Amics i veïns de Marga Miró celebren un homenatge

frame_02824.2876Dimarts al vespre, amics i veïns de Marga Miró li van voler rendir homenatge a la biblioteca de Can Ginestar de Sant Just Desvern. La Marga va ser una dona lluitadora durant la Guerra Civil , i més tard, també durant l'exili. Membre del partit socialista, va defensar la República i va viatjar a països com França, Alemanya o Bolívia. Segons expliquen els seus amics, quan la Marga va tornar a Catalunya el seu procés d'adaptació va ser difícil tot i que van destacar la vitalitat i la força que la caracteritzaven. Santi Campo, amic personal de la Marga i organitzador de l'acte, va explicar que els amics de la Marga tenien la necessitat d'acomiadar-se i fer-li un homenatge com cal, ja que no ho van poder fer.
Els assistents van poder veure imatges d'una de les entrevistes que la Marga va voler concedir a un mitjà de comunicació. També alguns veïns van voler recordar-la explicant anècdotes personals. Marga Miró va ser una dona molt activa fins als últims anys de la seva vida, participant en classes de català i francès. Sota mirades de nostàlgia i somriures de complicitat, aquells que estimaven la Marga Miró van poder rendir-li l'homenatge com ella es mereixia.

Berraondo escull Gavà per gravar 'Children's corner'

frame_02827.153Un habitatge de Gavà Mar s'ha convertit en l'escenari de la nova pel·lícula d'Eduard Berraondo, 'Children's corner'. El director del llargmetratge, després de dirigir sèries d'èxit com 'Ventdelplà', 'Infidels' o 'Sin tetas no hay paraíso', ara s'atreveix amb el cinema de terror, un terreny que fins ara no havia trepitjat.
El film, que es presentarà als festivals de Sitges i Cannes, narra la història d’una doctora, Jara, que s’encarrega de cuidar a pacients amb esquizofrènia i que troba uns documents on s’explica que alguns pacients amb aquesta patologia en realitat no tenen problemes mentals, sinó que el que passa és que estan sotmesos a forces paranormals. Jara decideix investigar a un petit grup de pacients tancats tots a la casa de la doctora.
El pla de rodatge a Gavà implica deu dies de treball amb una càrrega diària d’11 hores, el que suposa un ritme frenètic per a equip de rodatge, director, actors i actrius.
Precisament, un dels actors de la pel·lícula, Ferran Albiol, que encarna el personatge de Quino, un dels esquizofrènics, ens ha explicat a les càmeres d'ETV Llobregat Televisió perquè han escollit la localitat del Baix Llobregat per realitzar la gravació de la pel·lícula, encara que la Tània ha reconegut que no li faria res quedar-s'hi.
Durant el rodatge vÀrem poder comprovar les ganes que hi posen actors, actrius i equip de gravació per a enllestir aquesta pel·lícula i, potser, aquest film obri les portes a futures gravacions de diferents llargmetratges en destinacions baixllobregatines, una nova porta de promoció econòmica per a la ciutat i la comarca.
El film, que es presentarà als festivals de Sitges i Cannes, narra la història d’una doctora, Jara, que s’encarrega de cuidar a pacients amb esquizofrènia i que troba uns documents on s’explica que alguns pacients amb aquesta patologia en realitat no tenen problemes mentals, sinó que el que passa és que estan sotmesos a forces paranormals. Jara decideix investigar a un petit grup de pacients tancats tots a la casa de la doctora.  El pla de rodatge a Gavà implica deu dies de treball amb una càrrega diària d’11 hores, el que suposa un ritme frenètic per a equip de rodatge, director, actors i actrius. Precisament, un dels actors de la pel·lícula, Ferran Albiol, que encarna el personatge de Quino, un dels esquizofrènics, ens ha explicat a les càmeres d'ETV Llobregat Televisió perquè han escollit la localitat del Baix Llobregat per realitzar la gravació de la pel·lícula, encara que la Tània ha reconegut que no li faria res quedar-s'hi.
Durant el rodatge vÀrem poder comprovar les ganes que hi posen actors, actrius i equip de gravació per a enllestir aquesta pel·lícula i, potser, aquest film obri les portes a futures gravacions de diferents llargmetratges en destinacions baixllobregatines, una nova porta de promoció econòmica per a la ciutat i la comarca.

Galeria de imatges I

frame_02970.14.jpg

Galeria de imatges II

frame_02932.82.jpg

Galeria de imatges III

frame_02937.1166.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02941.56.jpg

colaboracion