Tue17052011

Ultima Actualitzacio07:54:59 GMT

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel
Back Societat

Societat

El periodista Antonio Franco analitza les eleccions municipals

frame_02958.886En el marc de les eleccions municipals, la xarxa Pilar Diaz, a Esplugues, ha organitzat un col·loqui per debatre i exposar el sentit dels comicis, les connotacions d'aquest esdeveniment tan complex políticament i els seus aspectes determinants. Per analitzar tots aquests aspectes, l'Avenç ha comptat amb la presència d'un ponent d'honor, el periodista i fundador de El Periódico de catalunya, Antonio Franco. Segons Franco, sempre que hi han unes municipals existeix el dubte de si són unes eleccions ideològiques, o de proximitat. El periodista creu que tots els factors socials i econòmics estan entrecreuats i que tot és transcendent. Franco també fa una crida a la reflexió de tot allò que la població pot posar en joc amb la seva votació. Pilar Diaz, alcaldessa d'Esplugues, ha acompanyat Antonio Franco i també ha destacat la importància de la implicació de la ciutadania en els assumptes locals i en la política municipal. Davant aquest paradigma de crisi, Diaz creu que donar resposta a les incerteses de la seva població és la manera de garantir el futur.

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu es manifesta contra les retallades

frame_02945.39Els treballadors del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, a Sant Boi, UGT i ciutadans afectats, es tornen a mobilitzar en contra de les retallades de la Generalitat en matèria de sanitat. Les retallades, en aquest centre hospitalari, encara no s'han produït. Segons la Responsable de Sanitat del Baix Llobregat, per UGT, Judit Extremera, es faran efectives després de les eleccions municipals. Tot i això, el centre ja ha començat a patir-ne les conseqüències.
Aquesta reducció de personal ha comportat també l'eliminació d'alguns serveis del Parc Sanitari.
Segons Extremera, el Parc Sanitari està fent una assistència amb la mateixa població que tenien abans, però amb menys personal i menys recursos. La responsable de Sanitat, assegura, també, que les retallades són un atac directe de la Conselleria contra l'Estat del benestar.
La primera manifestació al centre es va realitzar abans de Setmana Santa. A partir d'ara les protestes es repetiran cada dimecres.
Aquesta reducció de personal ha comportat també l'eliminació d'alguns serveis del Parc Sanitari. Segons Extremera, el Parc Sanitari està fent una assistència amb la mateixa població que tenien abans, però amb menys personal i menys recursos. La responsable de Sanitat, assegura, també, que les retallades són un atac directe de la Conselleria contra l'Estat del benestar. La primera manifestació al centre es va realitzar abans de Setmana Santa. A partir d'ara les protestes es repetiran cada dimecres.

Els dijous de les dones centra el seu paper durant la II República

frame_02862.1253L'edifici annex de Can Tinturé ha estat l'escenari d'una nova conferència del cicle 'Els dijous de les dones' amb la temàtica de 'Les dones i la República' com a commemoració del 80è aniversari de la II República. L'historiadora Alba Ibero ha estat l'encarregada de dur a terme la ponència, en la qual es va centrar en el paper de les dones en un escenari tan complicat en temps anteriors a la Guerra Civil, període conegut com el Bienni de Manuel Azaña. El cicle, organitzat des del Consell Municipal de Dones, tindrà continuïtat amb nous temes i diferents ponents que tractarà el paper de les dones en diferents temàtiques i moments històrics.

Molins de Rei celebra la Festa Infantil anual

Durant època electoral, tant grans, com petits poden participar a les activitats populars que s'organitzen a diferents municipis. Una d'elles és la tradicional festa infantil anual, que se celebra a Molins de Rei.
Durant tot el dissabte els nens, acompanyats pels seus pares, han pogut gaudir d'inflables, tallers de pintura i del berenar popular amb xocolatada.
frame_02927.51Durant època electoral, tant grans, com petits poden participar a les activitats populars que s'organitzen a diferents municipis. Una d'elles és la tradicional festa infantil anual, que se celebra a Molins de Rei.Durant tot el dissabte els nens, acompanyats pels seus pares, han pogut gaudir d'inflables, tallers de pintura i del berenar popular amb xocolatada. Enguany la festa infantil, per segona vegada, s'ha ubicat al barri del canal, a la Plaça Joan Vallès i Vila. I és què cada edició de la festa infantil s'ubica a un barri diferent, per facilitar l'accés dels nens i per promocionar els espais oberts i les possibilitats del municipi. Com ja és habitual, a la carpa pel canvi de CIU, organitzadors de la Festa, s'han recollit propostes i suggeriments de la ciutadania per al programa electoral de la formació i el partit ha pogut explicar, a peu de carrer, quines són les seves propostes per al 22 de maig. Segons la organització, han participat en aquesta festa infantil anual gairebé 200 molinencs.

Trobada formativa a Esplugues dels Mossos d'Esquadra

frame_02865.75L'espai de La Baronda d'Esplugues ha acollit la jornada formativa de membres de l'escala intermèdia dels Mossos d'Esquadra. En aquesta trobada uns 120 agents, amb càrrecs de sotsinspectors i sergents, han conegut les dades estadístiques del cos i han pogut debatre allò a millorar. L'alcaldessa de la Vila, Pilar Díaz, ha destacat la importància de la seguretat ciutadana i s'ha mostrat satisfeta amb el fet que la primera trobada de mossos d'enguany se celebri a Esplugues. La comissària, Cristina Manresa, cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, ha agraït les paraules que l'alcaldessa ha dedicat al cos dels Mossos d'Esquadra. A l'acte, com ja es costum, s'ha realitzat una xerrada formativa. En aquesta ocasió la persona convidada ha estat la periodista Pilar Rahola, que ha fet una ponència sota el títol "seguretat, política i mitjans de comunicació".

Galeria de imatges I

frame_02829.124.jpg

Galeria de imatges II

frame_02937.1166.jpg

Galeria de imatges III

frame_02769.443.jpg

Galeria de imatges IV

frame_02848.41.jpg

colaboracion