Castells

Classificats

Cultura

Esports

Política

Inici » Opinió

El Sant Feliu que no sento meu

El proper 25 de febrer s’acaba el termini per presentar al·legacions al projecte d’urbanització de la superfície del soterrament. Ens agradi més o menys, com serà el Sant Feliu dels propers anys es decideix ara.

Dos quarts de dotze de la nit, davant meu encara tinc els documents i papers que he anat removent durant la tarda d’avui, fa setmanes que els remeno amunt i avall. Encara no em puc creure que el que tinc entre les mans és la planificació del que serà la meva ciutat d’aquí a no gaires anys. I em faig creus de que la ciutat que han dibuixat els responsables polítics del PSC i CiU sigui realment la ciutat que els santfeliuencs i santfeliuenques volem, desitgem, imaginem; o sóc jo únicament el que pensa que aquesta ciutat no serà mai més com la que jo m’estimo?

Molts pensen que el soterrament està molt lluny i potser per això ara no va la cosa amb ells; d’altres, poden pensar que ni tan sols el veuran i per tant encara els hi preocupa menys. Però amics, companys o veïns, les decisions que en aquest moment altres estan prenen per nosaltres no les podrem canviar en el futur. Tenim temps fins al proper 25 de febrer, després serà massa tard i ja no podrem dir si ens agrada o si no se’ns va consultar.

El model de ciutat que han decidit PSC i CiU no correspon a cap procés de participació ciutadana on haguem tingut l’oportunitat de debatre com i quin Sant Feliu desitgem per viure, tant sols ens han preguntat pels bancs i les fanals, però res sobre gratacels monumentals o quins equipaments són necessaris. El cost per a Sant Feliu no és únicament econòmic, la ciutat patirà una sacsejada tan profunda i contundent que no la reconeixerem. L’actuació afecta a 12,20 hectàrees al llarg d’una avinguda d’uns 1,3 quilòmetres des de la carretera Laureà Miró fins a la carretera Sànson. Sant Feliu 2015, serà tal i com tu t’imagines?

Atura’t un moment: Has pensat com quedarà el parc Nadal amb dues torres de 14 plantes a tocar de la plaça de l’estació? Creus que Sant Feliu necessita oficines i hotel al centre de la ciutat enlloc d’habitatges? Estàs d’acord en què es traslladi el parc de bombers? Quins equipaments penses que necessita la ciutat? T’agradarà una avinguda plena de gratacels?

Quan penso com serà Sant Feliu, cada cop tinc més clar que no és el meu Sant Feliu. El soterrament és l’oportunitat per transformar la ciutat, una revolució urbanística i paisatgística de la que tots hem de formar part. Els 21 regidors que tenim la responsabilitat de decidir el futur de Sant Feliu com a ciutat hauríem de reflexionar sobre si el que estem decidint és el que volen els ciutadans de Sant Feliu. Responsabilitat sí, però amb representativitat i amb la confiança que han dipositat en nosaltres tots els ciutadans de la ciutat, no per fer el que vulguem.

Escampa-ho:
  • LaTafanera
  • Twitter
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • Netvibes
  • RSS
  • Technorati
  • email

6 comentaris »

  • No som tontos Soler escrigué:

    Segurament el sant feliu que sentiries “Teu” seria només aquell on estiguessis al govern… . Però anem a pams:
    - L’ajuntament ha fet dos processos de participació ciutadana.
    - ICV ha intentat frenar continuament els temes del soterrament. Primer exigint que es renegocïi el conveni que va signar Vazquez (Jordi San José, gran polític, pretenía que l’estat el pagués tot… qualsevol cosa per aturar una obra necessària).
    - Tu mateix, Jaume solé, has muntat una plataforma per aconseguir el manteniment de l’actual edifici de l’estació, el que suposaria haver tornar a refer el projecte i paralitzar l’obra… en una mostra de doble joc, ja que el teu partit ICV no et dóna suport explícit.
    - un edifici de 14 plantes no es un “gratacel monumental” es un edifici de la mida del que hi ha a la Laureà Miró… no insultis la intel·ligència de la gent..
    - Els edificis que es facin en la superfície serveixen per sufragar la despesa del soterrament que ha d’assumirla ciutat… s’ha optat per concentrar l’edficabilitat PER RESPECTAR L’ESPAI ALLIBERAT I POSAR-LO AL SERVEI DE LA CIUTADANIA si no es fan en vertical, es faran en horitzontal… hauries d’ensenyar el projecte d’aprofitametns urbanístics que tenia ICV que planejava emplenar-ho absolutament tot (fins i tot envoltar de blocs el casal d’avis).
    - amb gent com tu,,, no hi hauria ni soterrament ni cobertura, ni res… només una ciutat paralitzada i ancorada en el temps… amb un problema de seguretat en el pas a nivell que està clarament corelacionat amb una qüestio de justícia social…ara entenc perquè el 2003 el PSC no et va acceptar en les seves llistes

  • Jaume Solé escrigué:

    Hola desconegut.

    Saps la dita ‘palabras necias oidos sordos”, doncs ja ho has entès.

    Cadascú expliquem el que sentim i el primer que cal fer és escolar i respectar. Mai he pretès tractar a ningú de ‘tonto’ i menys m’ho deixaré dir a mi. I tal com dius, a pams anem:

    Si vols confondre’t amb les teves imprecisions tu mateix. La participació és un procés on una part vol escoltar i incorporar les opinions dels altres i d’això PSC i CIU n o han tingut mai aquesta voluntat, i si no demostra quines propostes de la ciutadania han incorporat al document que presenten, ho et penses que la gent no té idees pròpies i les úniques a considerar són les del teu partit?

    Qui ha aturat l’obra no és cap altre que el Sr. Vázquez que enlloc de mirar pels interessos de Sant Feliu va prioritzar no enfrontar-se al PSC i al PSOE que repetidament han votat en contra d’incloure la partida necessària per fer el soterrament. Cal dir la tota la veritat i saber que el que demana Iniciativa, ho va confirmar el Conseller Nadal, PSC, al Parlament. Per tant si el propi conseller proposa finançar la totalitat de l’obra quin motiu pot tenir el Sr. Vázquez per continuar volen pagar de la nostra butxaca 25 milions d’euros?

    La plataforma en la que jo participo per mantenir l’edifici de l’estació no va encontra del soterrament com tu dius i t’oblides que 1.600 persones la recolzen i més de 40 entitats la majoria de Sant Feliu han signat el manifest. Amagar que el projecte destrueix el patrimoni de la ciutat amb l’enderroc de les cases de Can Fargas i l’edifici de l’estació, això si que és doble joc sense informar a la ciutadania.

    Gratacel o gratacel monumental, mira; l’edicifi de la Laureà Miró té 11 plantes i els nous edificis emblemàtics del PSC i de CIU tindran 24 plantes. De cop i volta ens amagues 3 plantes? I dius que jo insulto a la gent! La meva opinió és que no m’agrada veure el centre de la ciutat amb 2 torres de 14 plantes a banda i banda de la plaça de l’estació, amb un edifici 11 plantes a sobre de l’actual estacionament de la RENFE i un altre de 10 o 11 plantes a tocar de la piscina. Amagar això si que és una burla per part teva a les persones que et llegeixen.

    I per acabar i aclarir: Al 2002 els Sr. Vázquez i el Sr. Colmero em van convidar a entrar a les llistes del PSC, cosa que no vaig acceptar perquè ja col·laboraba amb iniciativa. Donat que aquesta reunió va ser de tres persones, em fas pensar que potser no siguis tan ‘desconegut’ amic meu.

    La propera vegada mira de ser més correcte. La gent que ens llegeix s’ho mereix.

    Jaume Solé

  • No som tontos Soler escrigué:

    Soler… insisteixo en què la vostra postura és posar pal a les rodes a la reaització d’un projecte que comporta més seguretat pels vianants i més justicia social per uns barris que es troben aïllats del centre.

    La resta és la constatació del doble joc d’ICV i d’una impotència política que, amb la vostra irresponsabilitat, només pot significar la paralització del projecte (donat també el vostre pes institiucional a la Gene i l’Estat i els nuls resultats en els 23 anys que vau governar Sant Feliu).

    Pero si us plau, sense mentides com a mínim, només demano que presenteu el projecte d’aprofitaments urbanístics que va fer ICV quan governava… sigueu mínimament equànims,, sinó semblareu al PP, que quan no esteu governant tot està malament.

    Insisteixo, el PSC no et va acceptar a les llistes per les quals tu et vas oferir.

    Ah.. i no he estat incorrecte en absolut,, potser t’ho sembla perquè not tots diem el que tu vols sentir.

    salutacions.

  • Jaume Solé escrigué:

    Indiscutiblement el soterrament comporta millores en mobilitat i seguretat per a la nostra ciutat. Son precisament aquests motius els que fan possible que tots els grups polítics reclamin una la solució al pas a nivell al centre de la ciutat.

    Però et repeteixo que i ho pots corroborar a les actes del parlament o directament amb l’ex-conseller Nadal no està tancada la possibilitat de que la Generalitat assumeixi més inversió que la prevista segons l’ex-alcalde Juan Antonio Vázquez.

    Des del 2006 està pendent signar l’acord per pagar el 50% de les obres entre Ajuntament i Generalitat. Han passat cinc anys i l’ajuntament no ha signat el conveni que segons el PSC i CiU implicarà per la ciutat pagar el 25% del cost total de l’obra.
    El Ministeri de foment argumenta que sense aquest acord no pot licitar les obres. Perquè no es va signar?

    La diferència entre el 2006 i la situació actual és el traspàs de 4.000 milions d’euros de l’Estat en inversions ferroviàries a la xarxa de rodalies. Creus que Sant Feliu ha de pagar 25 o 30 milions si la Generalitat en rep 4.000?

    Aquest són els meus arguments, i no mentim ni enganyem. Si avui no hi ha la partida pressupostaria als pressupostos de l’estat, pregunta-ho al PSC i a CIU perquè van estar d’acord en que l’estat no destines els diners al soterrament en els pressupostos del mes d’octubre. I a veure que diu el PSOE per ignorar l’obra en un municipi amb alcalde del PSC.

    I res més. Un plaer debatre amb tu. Ah, i sobre la referència a les llistes del PSC, tu mateix si ho vols creure-ho així però no és veritat.

  • No som tontos Soler escrigué:

    Solé, la qüestió és que si a PSC i CiU li està costant,,, però hi ha conveni!! només hem de veure el que va assolir ICV durant 23 anys de govern… com per confiar en les vostra força davant de la Generalitat i Madrid..!

    NO es cert que l’estat argumenti que no tira endavant les obres perquè falta l’acord Ajuntament-Gene (que falta, és cert) sinó que ho fa per les restriccions pressupostàries que ha patit ministeri de foment.

    Et demanaria que el teu partit fos coherent. No es pot demanar A LA VEGADA que l’estat liciti l’obra i A LA VEGADA renegociar el finançament i A LA VEGADA refer el projecte d’urbanització de la superfície i A LA VEGADA refer el projecte tècnic per mantenir l’estacio de tren… son coses oposades!!!

    En serio, no ens podrieu tractar, per una vegada, com a adults??

  • Juan escrigué:

    No sé quién sois. Bueno tú Solé Díaz pareces un omnipresente y siempre excluyendo con el sant feliu que m’estimo, el sant feliu que no sento meu y lindezas por el estilo. Y tú No Somos Tontos Soler me pareces demasiado anti también. Gente que parece que piensa tanto y que se toma las cosas tan en serio ¿no podríais colaborar en mejorar la ciudad en lugar de estar enfrentándoos y competir? Cosas tan importantes para la ciudad y la ciudadanía y perdéis el tiempo y las energías en contraponer opciones y opiniones para arrimar el ascua a la sardina propia. La verdad es que la perpetuación de las dinámicas políticas partidarias vigentes, que parecéis representar si no encarnar, llevan a la gente a desconfiar de la política y de sus representantes, que parece que sólo se representan a sí mismos y a sus egos desmesurados, enfermizos. Y así la gente deja de votar.

Deixa un comentari!

Afegeix el teu comentari, o trackback des de la teva web. També pots subscriure't a aquests comentaris via RSS.

Sigues amable. No siguis barroer. Sigues fidel a la línia de l'article. No spam.

Aquesta és la opinió dels internautes, no la de BLLD.cat.
No està permès abocar comentaris contraris a les lleis i ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem fora de lloc.
Centra't en el tema.
Si us plau, avisa'ns.dels comentaris o avatars fora de to.

Aquest diari permet Gravatars. Pots aconseguir el teu avatar reconegut globalment, registrant-te a Gravatar.

Pots utilitzar aquests tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes