Dimecres, 18 de maig de 2011 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

No tan sols escollim alcalde

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
No tan sols escollim alcalde
Pere Nieto
16/05/2011 09:25
Diumenge no tan sols votem qui serà Alcalde de Barcelona o a la resta de municipis. I és per això precisament que cal consolidar un molt bon resultat per les forces d’esquerres a Catalunya i de forma especial, al meu entendre, per ICV-EUiA.

Per primer cop les eleccions municipals a Barcelona estan molt obertes. No està clar qui ocuparà l'Alcaldia ni amb quina coalició de govern ho podrà fer. La situació política general amb la imposició d'un nou model social de dretes que de moment es visualitza amb les retallades, ens obliga a anar més enllà del proper diumenge. No tan sols escollim qui serà Alcalde sinó que també decidim amb quina força fem front des de Barcelona a aquest allau conservador. Per tant cal un Ajuntament que pugui fer front, sense embuts, a les retallades de CiU i a les retallades del PSOE.

Vivim moments d'incertesa i fins i tot de por. El gir a la dreta sembla imparable, però no ho és. Frenar l'allau de les dretes no es fa retallant drets, no es fa amb ordenances conservadores, no es fa no reclamant les inversions de Catalunya. Frenar les retallades a Barcelona no passa per obrir la porta a la sociovergència, frenar a les dretes no passa per portar a la coalició gent que no vota en contra de les retallades al Parlament. Frenar les retallades passa per la radicalitat i la claredat. Em preocupa moltíssim la desmobilització de molts sectors progressistes que davant de la crisi política que vivim decidiesen expressar la seva indignació sense concretar-ho en una mobilització electoral. Lluitar i manifestar-se contra les retallades és important però evitar que es produeixin és més efectiu. I crec que ICV-EUiA expressa en aquests moments de forma clara aquesta opció de lluita política al carrer i a les institucions.

Però a més permeteu-me que us digui que hem aconseguit situar aquesta campanya a un magnífic cap de llista a les municipals per Barcelona. En Ricard Gomà no tan sols és l'únic cap de llista que s'estrena de les formacions amb representació municipal. En Ricard Gomà ha estat una veu clara, contundente i gens presonera. Fins ara Ricard Gomà havia demostrat la seva capacitat de generar idees, havia demostrat la seva capacitat de gestionar els serveis socials d'una manera diferent, ara Ricard Gomà també ha demostrat per pot ser el líder d'una manera diferent de governar des de les esquerres.

Cap vot a ICV-EUiA servirà perquè les dretes formin part del govern a Barcelona. Cap vot a ICV-EUiA permetrà els dubtes d'altres formacions d’esquerres. El 22 de maig jo votaré ICV-EUiA, a Barcelona jo votaré Ricard Gomà.
Pere Nieto
18/05/2011
És evident que tothom pot establir quin és el seu criteri d'esquerres i dretes, el dubte és si considerem a PSC, ICV, EUiA i ERC de dretes poques esperances ens queden, no? Francesca, moltes gràcies pel teu suport i per la teva feina
Pere Nieto
17/05/2011
És evident que tothom pot establir quin és el seu criteri d'esquerres i dretes, el dubte és si considerem a PSC, ICV, EUiA i ERC de dretes poques esperances ens queden, no? Francesca, moltes gràcies pel teu suport i per la teva feina
Ángel Hdez Guardia
17/05/2011
Pere Nieto ha colaborado como conseller en el Distrito de Sant Marti y por lo tanto en el gobierno de Barcelona con ICV. ICV con el Conseller Saura tambien en el gobierno tripartito causante de una buena partye de la crisis. No cuela plantearnos el dilema electoral en terminos solo de izquierdas/derechas. O auto definirnos como "de izquierdas" y aplicar politicas llamadas "de derechas". Al votar no solo elegimos alcalde como bien dices, sino tambien modelo de sociedad, de políticas, etc. ICV como el PSC o ERC ha perdido su credibilidad "de izquierdas"
Francesca Llorens
16/05/2011
Jo també votare Ricard Gomà. Es clar, escolta i mira als ulls. Molts anys compartint espais a l'IMD, em reafirmen en aquesta decisió.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1