Salvador Cot | Actualitzat el 14/05/2011 a les 23:59h

Culpables amb pancarta

Aquesta situació no té precedents, almenys des de la postguerra. El benestar social, en mans de la Generalitat, anirà a menys a causa del desballestament d'un sistema econòmic del qual se'ns amaguen curosament els beneficiaris i, per tant, els culpables.

Tenen una quota de responsabilitat els especuladors internacionals i la banca europea, que va veure un negoci extraordinari en els préstecs per a uns pisos que trencaven les estadístiques de benefici. També la Unió Europea, que mai no ha volgut homogeneïtzar la fiscalitat. Una gran part de la culpa també la tenen els governs de José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero, que van impulsar la bombolla immobiliària per tal d'obtenir diners públics per a la seva megalomania radial, nacionalista i madrilenyocèntrica.

Com també tenen culpa els sindicats, mandrosos i escleròtics, que s'abracen per igual al PP que al PSOE, sempre i quan els conservin subvencions i horari sindical. La prova és que una provocació com els 400 euros de l'IRPF o els 2.500 per naixement no els van fer ni fred ni calor. No cal ni parlar dels bancs i les caixes, un sector en el qual un grapat d'inútils s'han polit entitats més que centenàries.

I responsables ho són, també, els governs de CiU i el tripartit, que han estat enganyant els ciutadans durant tres dècades sobre els nivells de dèficit fiscal, anunciant finançaments que sempre es venien com els millors de la història. Tot plegat, a canvi de conservar un poder delegat esquifit i agònic. Més encara l'últim tripartit, que ha generat un forat negre de la mida d'un quàsar per pura incapacitat.

El més curiós és que molts dels pecadors es manifestaven contra Mas i el seu Govern. Que serien els únics realment justos, si no fos perquè s'ha de ser ben passerell per fer-li la feina bruta a Zapatero mentre s'espera un pacte fiscal -mític, alquímic, tàntric- amb Mariano Rajoy en el qual no hi pot creure ni la fada Gispert. Que ja és dir.

En definitiva, la gran paradoxa d'aquest país és que ahir la major part de les pancartes servien perfectament per acusar uns quants dels que les aguantaven. Això sí, amb -tota- la cara ben alta.

COMENTARIS

+0
-0
Pancartes a la contra
Jesús (Xess), 17/05/2011 a les 14:48
Si a CiU hi hagués més “bessons” i més inetl·ligència haurien aprofitat la mani de dissabte per crear corrents d’opinió, ja que no sap o no gossa explicar que la culpa de les retallades és del tripartit, el PSOE, l’estat i l’espoliació.

Enviant gent amb pancartes que diguessin coses com: “Gràcies tripartit, aquesta és la teva herència”, “Zapatero = misèria”, “PSOE = misèria”, “España = espoli” com a mínim hauria creat polèmica i els sociates (españoles, estelats o verds)no haurien pogut monopolitzar la mani i l’opinió pública.

Segurament els que portessin les pancartes haurien de sortir corents hostiats i insultats, que ja se sap que les esquerres són molt tolerants…

M’ho deixava. També hauria estat bé una pancarta que digués més o menys: “25 diputats enemics de Catalunya”.

+4
-1
l'autèntica culpable
Anònim, 16/05/2011 a les 00:09
L'autèntica culpable és ERC o, més ben dit, Esquerra. Amb el primer tripartit va enganyar tothom amb el tema de l'equidistància. Els van fotre fora, motiu pel qual semblava que n'haurien après. Però van tornar a mentir com uns cretins. Ens van tornar a enganyar i el resultat és aquest. Que els partits espanyolistes ens fotin és normal. Però que ho facin amb l'aval d'un que es proclama independentista és una burla. Ara s'han ajuntat amb el Carretero i el Laporta. A què jugeun?
+2
-1
Les retallades P$OEcialistes
Guillem de Varòic, 15/05/2011 a les 20:39
Les retallades son P$OEcialistes. No us perdeu aquest video:


http://www.youtube.com/watch?v=4o6IymeEZak&feature=player_embeddedhttp://www.google.es/


+3
-0
La culpa.
Carles Viñals Casado, 15/05/2011 a les 18:37
La culpa no la vol ningú, però tothom en carrega la seva part, vulgui o no, ho sàpiga o no; els honrats i valents ho reconeixen, els indignes i covards ho neguen. D'acord amb Joanet d'Horta (15:18), no són sempre i exclusivament els polítics els responsables de les nostres dissorts, sinó també els qui per sectarisme o covardía els donen el seu vot i, amb ell, el poder de decisió. Només un espanyol, nascut a Catalunya i de pares catalans, però espanyol d'ànima, pot desitjar que Catalunya segueixi pertanyent a Espanya. Només un imbècil pot pensar encara en una sortida per a Catalunya que no sigui la independència. Només un masoquista pot reconèixer-ne la necessitat i optar per la dependència. I només un fals o un covard pot cridar un 10 de juliol "independència!" i votar un 28 de novembre per un partit que no la vol. Aquest també és culpable
+7
-0
El culpable som tots per escollir aquest polítics sense valors ( pebrots)
Joanet d'Horta, 15/05/2011 a les 15:18
President de província : Catalunya ha rebut 1 milió d'estrangers en només 6 anys i això amb un finançament PP-cyu del 2001 que fotia més pena que el d'ara, que ja és dir! Un president de nació defensa el patrimoni del seu poble i no deixa que el robin, un de província crea divisió entre el seu mateix poble diferenciant entre bons i mals catalans. Doncs jo no penso callar. I per més inri, només cal llegir en sostres que us titlla de poca pena sense valors (pebrots).
+11
-2
A TREBALLAR!!!.
Judas Priest., 15/05/2011 a les 14:00
Jo treballo 12 hores cada dia i no em queixo. Tinc dues filles i no tinc cap mena de subvenció per a res i la meva dona en plena crisi ha obert un negoci i de moment no es pot queixar. A sobre els responsables de l´espoli fiscal de Catalunya, PP i PSOE, es manifestaven contra les retallades, quins colons!!!. Concert econòmic i adéu a les retallades. Així de senzill és tot.
+7
-2
Sor Lucia Caram, es gran plaer escultar-te.
Cartanya, 15/05/2011 a les 13:10
Clar i català,totalment d`acord amb tot el que dius Salvador. Però ara resulta, que una monja Sor Lucia Caram (apunteu el nom per que en sentirem a parlar), encara es mullar mes; ahir per Rac1,va afirmar que la rigidesa del partits es mes dura que la rigidesa de la església, es forta aquesta ehh!!!, no per prou suposades, les disciplines dels partits, si no per qui coneixen les interioritats de la església, ens fa comparacions de aquet tipus. Va seguir dient que lloava la valentia del Govern Català, donant la cara, per la necessitat de les retallades, mentre a la resta de comunitats d`Espanya, ningú n’ha parlat, però que a partir del dia 23, en parlaran i les aplicaran totes. Com es possible que una religiosa, estigui mes informada que vosaltres els periodistes, o es que no ella, no te tanta rigidesa dins la seva ordre religiosa com la rigidesa dels periodisme actual, tan necessitat de finançiació, lligats de peus i mans, calleu moltes noticies per no ser esborrats de la llarga llista de subvencionats. Finalment dir-vos que Sor Lucia es Argentina, encara que parla un excel•lent català, i es considera catalana, i fidel a aquesta terra.
+4
-1
Intermon es del PSC-UGT?
Anònim, 15/05/2011 a les 12:25
Sap molt de greu, que Intermon s'afegis a la festa del Despilfarro i es quedes sola amb la socialista i racista SOS RACISMO!!! Cal una dimissió a Intermon, sino, malament rai; Si UGT els ha manipulat, demanin responsabilitats, pero INTERMON no es un appendix del PSC-ICV!!! Quin greu!!
+6
-1
Podrieu?
atlasac, 15/05/2011 a les 12:08
Informar-nos per què no podem guardar cópia ni del que fem propi? o això sols PASSA a uns quants? de tota manera ara ja hi ha una GRAN QUANTITAT de catalans que en saben d´exposar les SEVES IDEES i millorar la d´altres, però podran vencer a les TIES MARIES que son les que VOTEN al més guapo de la tele? ALS QUE ESTIMEU AQUESTA TERRA ALS VE VOLEU SER LLIURES NO DEIXEU DE VOTAR INDEPENDENCIA=LLIBERTAT i a la veïna que ho sàpiga que la LLIBERTAT també es guapa!!!.
+2
-3
Quedem-nos a casa, oi?
postfederalista, 15/05/2011 a les 12:08
Solució, quedem-nos a casa , oi ? Jo el juny hi vagi ser amb el nas tapat. Ahir hi vaig ser amb el nas tapat.Soc tant pur que em quedo a casa no fos cas que em MANIPULIN, oi ?. Aquest slogan de "no vull ser manipulat" era molt usual en la lluita antifranquista.En les époques dures la gent es miraba les manifestacions des del balcó. Que no em mamipulin .eLS PARTITS MANEGUEN I TANT. eLS SINDICATS MANEGUEN , I TANT. Quedem-nos a casa. Per cert recordeu que CIU no te majoria absoluta ??? No siguem ingenuos. Si es consegueix la Independència serà amb el nas tapat, de pudor d'oportunistes.Així es fan els canvis i les revolucions. SOMNIA TRUITES !!!! Aixó si soc tant revolucionari que m'apunto als antisistema, oi? Ai uix, , la Revolució d'Octubre.Ai uix, la Revolucio Francesa, colls a terra . SIGUEM RESPONSABLES,oi? O pot ser ANARQUISTES DE SALÓ, oi?
+8
-0
Un diagnòstic correcte però una difícil cura.
jocar, 15/05/2011 a les 11:15
Des del seu espai en aquest diari el Sr. Cot expressa la seva opinió amb valentia i bon ofici. Sóm molts els ciutadans d'aquest país que hi coincidim. El seu diagnòstic és acurat i complet. Demostra sobretot la dificultat de la cura perquè són molts els sectors que tenen responsabilitats en les causes de la malaltia, sectors amb responsabilitats polítiques, econòmiques i socials de primer ordre. Davant aquest panorama seria bó que el govern de la Generalitat corregeixi el seu full de ruta i no perdi el temps demanant res més al govern i el Parlament d'Espanya, i que enlloc d'això emprengui una nova estratègia de concentració nacional amb totes les forces polítiques que en el Parlament de Catalunya són favorables a l'assoliment de la plena sobirania d'aquest país. I si no ho fa, i si a més fracassa en la seva demanda de concert fiscal, aleshores només quedarà una via, que és la que proposa el Sr. Esparducer (1:58), que serà la de les eleccions anticipades.
+6
-4
Parasits d'Esquerres, fins quan?
Anònim, 15/05/2011 a les 11:00
xirau palau, si que retalles el catala amb aquest analfabetisme intolerable; si vols escriure, no siguis un miserable socialista pel Despilfarro; si 73% dels arquitectes estan al paro, doncs ja es hora que el 20% de metges i infermeres, de mestres i ganduls també!!! si no hi ha pasta, el vagos al paro, es de justicia social!!! I el poble té clar que les retallades es la solució!!! Endavant Mas i el 22, els parasits del PSC-ICV-ERC a l'atur per sempre!!!!
+1
-9
Cuásares
Anònim, 15/05/2011 a les 10:06
Los cuásares visibles muestran un desplazamiento al rojo muy alto. El consenso científico es que esto es un efecto de la expansión métrica del universo entre los quásares y la Tierra. Combinando esto con la Ley de Hubble se sabe que los quásares están muy distantes. Para ser observables a esas distancias, la energía de emisión de los cuásares hace empequeñecer a casi todos los fenómenos astrofísicos conocidos en el universo, exceptuando comparativamente a eventos de duración breve como supernovas y brotes de rayos gamma. Los quásares pueden fácilmente liberar energía a niveles iguales que la combinación de cientos de galaxias medianas. La luz producida sería equivalente a la de un billón de soles.
El tripartito merecería el nobel en astrofísica, habida cuenta de su desplazamiento al Rojo. El brote de rayos gamma de CiU es comparativamente menor. Veremos a ver como se resuelve la ecuación entre ambas tangentes hiperbólicas
+12
-3
Ho trobava a faltar
Joan ras-i-curt, 15/05/2011 a les 09:56
Et felicito, Salvador Cot. I a Nació Digital. Sense premsa que s'atreveixi a dir les coses pel seu nom no serà Catalunya lliure. Perquè si arribem a la independència i no canviem res de l'actual sistema, els catalans seguirem sent esclaus, llavors d'aquesta moderna aristocràcia formada pels que has anomenat. I és segur que sense periodistes que actuin amb valentia i exposin la versió més propera a la vertitat no aconseguirem l'Estat lliure i d'excel·lència que desitgem.
+13
-17
cot mitjas veritats no
xirau palau, 15/05/2011 a les 09:16
Molt be Cot, culpables de que? et recordo qui es manifestaba eran el profesionals de medicina, els de ensenyament etc, la cançoneta de que no hi ha diners ja comença a cansar, la major part del deficit es en sanitat, que vols fer tu en sanitat noi? tu tambe compras el discurs del despilfarro en embajadas? no hi ha diners per medicina, pero si per escoles del Opus Dei, parles de les subvencions dels sindicats pero trevallas en un mitja super subvencionat com el Temps, que no em molesta ni molt menys, tu creus que el govern de CyU sap on va? i que vol fer? ja porta casi mig any i res tornen a la era del Pujolime? tots quietets, vinga home!!!
+7
-4
No dir ni ase ni bèstia en comptes de no dir ni mu
Anònim, 15/05/2011 a les 08:19
Només volia aclarir, respecte a l'escrit anònim de les 00:41, que porta el títol de Sindicats Obrers, que en català no es diu dir ni mu, sinó no dir ni ase ni bèstia, o bé, no va obrir la boca
+16
-8
Votem i s'ens enfoten a TV3-MONTILLA-TERRIBAS;
Anònim, 15/05/2011 a les 07:51
Salvador, escoltar la peste montillesca de Catalunya Radio i el 3/24 es una vergonya; tu creus a Catalunya Radio hi han periodistes? o nomes son militants del Tripartit del Despilfarro? Sr. Mas, vosté va guanyar les eleccions i Catalunya Radio continua en les mans del tripartit que va perdre les eleccions per golejada; Democració o TV3-TERRIBAS-MONTILLA-ICV? QUINA VERGONYA, QUINA INDIGNITAT!! Terribas, et va nomenar el Montilla i potser ja es hora que fotis el camp, encara que nomes sigui per acatar la democracia, oi palanganera del tripartgit del Despilfarro i del Paro?
+2
-15
Tantra
Anònim, 15/05/2011 a les 04:29
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+15
-4
Ja era hora
Joan Crosta, 15/05/2011 a les 04:11
Si, ja era hora que algú diguès la veritat. Desitjo que , una vegada més, siguem la societat civil amb l'ajut dels periodistes sense lligams, els que obliguem als nostres governs a tirar pel dret i lliurar-nos del CANCER (ESPANYA).
+22
-2
Eleccions anticipades
Agustí Esparducer Segura, 15/05/2011 a les 01:58
Jo també agraeixo aquest article.

L'error imperdonable d'aquest govern és el mateix que el dels anteriors: no plantar-se davant del dèficit fiscal.

No val el "ja ho vaig dir, jo". Això no justifica a ningú mentre no s'actuï fermament per assolir l'estat propi.

Si amb els diputats actuals no es pot (o no es vol) declarar la independència al Parlament, eleccions anticipades. Al pas que anem, aviat tindrem el brou a punt i l'aigua bullint.
+34
-4
Sindicats sObrers
Anònim, 15/05/2011 a les 00:41
La culpa es lletja i no la vol ningu, pero els pocavergonyes de sota de la pancarta son els mes culpables de tots. No van dir ni mu mentre el govern els anava untant i ara nomes hi ha queixes. Sindicats pocavergonyes al servei de la metropoli.
+30
-5
me'n vaig a dormir
ramon pons , 15/05/2011 a les 00:39
Gràcies Salvador, me'n vaig a dormir perquè son 2/4 d'1 de la matinada pensant que hi ha gent amb sentit comú i que veu les coses clarament. Excel·lent i Magnífic article.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Bloc de fotos


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: