Notícia

Roda_premsa_serveis_socials_18-5-11
Fletxa_component
18/05/2011
ICV-EUiA situa com a prioritat de les polítiques socials en el proper mandat i manifesta que només una majoria d’esquerres al govern municipal de la ciutat ho pot garantir

ICV-EUiA creu que, des dels ajuntaments es poden fer polítiques actives per pal•liar els efectes de la crisi i garantir la cohesió social, però que només amb un canvi radical i global del model econòmic i fiscal que faci contribuir més a qui més té, es poden combatre les desigualtats socials i es pot assolir l’objectiu de pobresa zero. Cal recordar que el 80% de la riquesa del món està en mans de només un 20% de persones.

Manel Pérez, acompanyat de la candidata número 2, Eva Herrero, ha presentat les propostes de la coalició en matèria de lluita contra l'exclusió social i la pobresa a Terrassa, que situen com la prioritat de les polítiques socials en el proper mandat i que només una majoria d'esquerres al govern municipal de la ciutat pot garantir-ho.

Manel Pérez ha començat la seva presentació constatant que la crisi econòmica ha fet incrementar a Terrassa, com a la resta de ciutats, el nombre de persones en risc d'exclusió social. L'augment de persones ateses als serveis socials municipals durant el 2010 i els nous perfils d'algunes d'aquestes persones així ho indiquen.

Les noves realitats econòmiques, la crisi que patim està incrementant a Terrassa i a la resta de ciutats les situacions d'exclusió social. Persones que han perdut la feina, que no poden fer front a l'hipoteca o al lloguer o que han vist reduïts considerablement els seus ingressos estan vivint situacions difícils i necessiten respostes. Respostes que només pot donar un estat del benestar enfortit i no retallat, un estat del benestar que ha de respondre des de tots els seus pilars (educació, sanitat i protecció social) quan la gent més ho necessita. També caldrà la corresponsabilitat de totes les administracions, central i autonòmica, per garantir-lo.

ICV-EUiA creu que, des dels ajuntaments es poden fer polítiques actives per pal•liar els efectes de la crisi i garantir la cohesió social, però que només amb un canvi radical i global del model econòmic i fiscal que faci contribuir més a qui més té, es poden combatre les desigualtats socials i es pot assolir l'objectiu de pobresa zero. Cal recordar que el 80% de la riquesa del món està en mans de només un 20% de persones.

Les propostes d'Iniciativa Verds-Esquerra Unida s'estructuren al voltant de quatre eixos d'actuació: aprofitar el desenvolupament del nou marc legislatiu estatal i català en matèria d'acció social, replantejar i enfortir els serveis socials municipals des d'una visió transversal, impulsar polítiques de garantia d'oportunitats socials i educatives pels col•lectius més vulnerables com són els infants i els adolescents i desenvolupar un pla de xoc contra els efectes socials de la crisi que coordini accions transversals de suport econòmic, orientació laboral i accés a l'habitatge.

Algunes de les propostes que la coalició ha destacat van en la línia de continuar impulsant els serveis d'ajuda a domicili, universalitzar el servei de teleassistència, reclamar a la Generalitat l'augment de l'oferta pública de residències assistides i sociosanitàries per a la gent gran, la finalització del mapa de Centres de dia i casals de la gent gran a Terrassa, garantir el desenvolupament de la Llei de dependència a la ciutat i reforçar els programes d'intervenció amb persones sense sostre. En aquest sentit han demanat la construcció immediata del centre públic d'acolliment temporal i d'urgència per a persones sense llar que va ser el projecte més votat en el darrer procés de pressupostos participatius i que ja té dotació econòmica. També s'ha destacat la tasca que fan a la ciutat les entitats del Tercer sector i la importància de la seva participació activa en els diagnòstics, la planificació i l'avaluació de les polítiques socials a Terrassa.

 

 


DL 23/05/2011 | 09:23
Fons_fixed_publications
Portad_revista
  • Mesveure