• 26set
    Categories: CiuBadia Comments: 0

    A veure què us sembla aquest article de la Carme Mateu:

    VISIÓ BADIENCA

    El relaxament dels responsables polítics del municipi de Badia ha fet perdre oportunitats a una ciutat que no s’ho pot permetre.

    L’ajuntament de Badia funciona amb compartiments tancats, sense connexió entre ells. Les diferents àrees de l’administració no es coordinen. Cada àmbit actua sense coordinació amb la resta, per inèrcia, i en molts casos fins i tot sense comunicació, deixant de banda la desitjable transversalitat.

    Malgrat la importància dels dèficits què té el govern municipal i les dificultats amb què és troba la ciutat per avançar al ritme de la resta de ciutats, l’actitud del govern municipal no és gens dialogant. Manquen objectius, manca projecte i això ens fa anar enrere.

    L’esperit de la il.lusió davant la possibilitat de crear una nova Badia, s’ha perdut. Lògicament s’ha avançat i no hem de negar-ho, impossible no fer-ho quan s’aconsegueix la independencia amb un conveni que garanteix la sostenibilitat economica del municipi, passem de formar part d’una mancomunitat , a tenir diners per millorar Badia en molts aspectes.  I per això per aquest avenç, en gran mesura aquella empenta s’ha anat diluint fins a desaparèixer. Però aquest esperit ha de ser present sempre. No hi ha possibilitat d’avançar si és perd la il.lusió pel canvi, per la transformació de les coses, per l’evolució. Potser ens pensem que tenim la feina feta?

    Enlloc de reconèixer què cal fer aquesta mirada al futur amb visió trencadora i ambiciosa, les actuals responsables del govern municipal neden en l’autocomplaença per la feina feta, deixant de banda la visió crítica què cap a la pròpia gestió ha de tenir qualsevol governant. Aquesta manca d’esperit auto-critic, aquesta autocomplaença, aquesta seguretat en l’exercici del poder, i aquesta negativa a mirar el futur amb visió trencadora és el que ens fa afirmar que cal recuperar l’esperit de la il.lusió.

    Avui, l’actual govern municipal no té aquest tarannà. Es víctima d’una apatia, d’una manca d’ambició, que ha fet que avui no tingui model de present, ni de futur. Gestiona el dia a dia com pot, sense dedicar temps a repensar Badia, a mirar què cal fer per “fer-la de nou nova”.

    I cal, sobretot, que aquella manera d’entendre l’acció política i pública sigui actualitzada als nous temps i als nous reptes.

    Cal, doncs, aprofundir en la gestió compartida de projectes, iniciatives socials, esportives, culturals……. Cal obrir un nou model de participació ciutadana que aposti pel diàleg continu, per potenciar els mecanismes de consulta sobre els principals assumptes de la vida pública de Badia, què amb la participació del teixit social badienc podrien millorar. L’ajuntament ha de crear una nova cultura participativa, en què el teixit social organitzat sé senti més implicat en la gestió del present i en el disseny del futur de la ciutat.

    Lluitem per un govern amb ambició, il.lusió, innovació, és ha dir per un govern amb nous reptes i visió de futur.

    Carme Mateu

Deixa el teu comentari

Atenció: La moderació de comentaris està habilitada i pot retardar el teu comentari. No hi ha necessitat de tornar a enviar el seu comentari.